Category Archives: Nyheder

Mandagsbrag i Dagli´Brugsen

Glædeligt budskab for uddeleren
I dag har vi et brag af et tilbud til Jer -20% på hele* butikken

Gælder også i forvejen nedsatte varer.
*Se undtagelser på opslag i butikken.
Vi ses til endnu flere gode tilbud i Dagli´Brugsen Sønder Felding
Pris: 20,00 % rabat på hele* butikken

Hyggeeftermiddag på Klods Hans

På onsdag d. 23. oktober, får Sdr. Felding Seniorer besøg af tidligere lære og forstander på Bregningaard Efterskole – Hans Peter Ravn og tidligere læge i Spjald – Bent Østergaard, som kommer og spiller og synger for og med de fremmødte, og det er kl. 14.00 på Klods Hans.

Opstart af indendørsfodbold

Fra Carlsberg Sport Cup 2019

Sidst i næste uge, nemlig på fredag d. 25. oktober er SFGIF klar med opstart af indendørs fodbold. Og der er noget for mange årgange også for et seniorherrehold.
Tilmelding til indendørsfordbold kan ske på SFGIF´s hjemmeside. Kontingentprisen er gældende indtil opstartsdatoen, herefter siger kontingentet med 100 Kr.
Se annoncen her

Det er 100 år siden, Danmark fik en statshusmandslov

Foto: Ravnsborg Lokalhistoriske Arkiv på Lolland

Af Henrik Kuske Schou, agrarøkonom og husmand
4. oktober 2019 var det 100 år siden et næsten enigt Folketing vedtog en lov, der forandrede livet på landet for mange mennesker. Efter lovens vedtagelse skød mange nye husmandsbrug op i det ganske land. Især i tiden fra 1920 til 1940. Samtidig måtte store grevskaber, fideikommiser og præstegårde afgive jord og fik indskrænket deres privileger og overgik til selveje.

LANDBRUG – Da Grundloven kom i 1849 fik bønderne flere rettigheder, og et endeligt opgør med godsejervældet og mere demokrati kom langsomt …
Læs mere på Jordbrug

Forskønnelsesprojektet i Sdr. Felding er startet med naturlegeplads

Modtaget fra Dorthe Viborg
Første del er en naturlegeplads med 6 kantet klatre/rutsche “tårn”, sansegynge og vippe, alt sammen placeret ovenpå faldsand.
Det er firmaet Aktiv Leg ApS fra Hejnsvig som har leveret Robinia træ og instrueret i montering af anlægget. Sammen med dem har 5 af Sdr. Feldings egne Handy mænd hjulpet, så en kæmpe stor tak skal lyde til Rene´Lomholt, Danjel Arvid Eriksen, Henrik Nissen, Per Bøgegren Jensen og Hilmar Gunnarsson for at bruge deres weekend på projektet
Legepladsen er etableret i Bagerens have, som er stillet til byens rådighed, dette er vi meget glade for og hele weekenden har …..

Morgen motion på Jeld Wen i Sdr. Felding

Fredag morgen var der motion for alle de ansatte. Det var Kirsten Førrisdahl Beck og Bo Søndergaard, der havde fået ideen til den fælles motion og virksomhedsledelsen ved bl.a. Leif Kjær og Thomas Olesen var med på ideen. Inspirationen kommer fra skolernes årlige motionsdag, som altid er fredagen forud for skolernes efterårsferie.
Til at lede morgenmotionen havde virksomheden hyret Susette Madsen, som er instruktør i Ringkøbing Skjern Kulturcenter. og hun gjorde det fantastisk godt, så godt at ….

Sdr. Felding postkort – nok fra 1915

Røde Kors Landsindsamling gav 38.201 Kr. i Gl. Aaskov

 
Anders og Sara Rahbek og Hanna Johansen               Tina Poder, formand for Røde Kors i Åskov

Søndag d. 6. oktober blev en rigtig fin indsamlingsdag for den lokale Røde Kors afdeling.
Solen skinnede fra en skyfri himmel, da de 81 frivillige mødte op på indsamlingsstederne i henholdsvis Kibæk, Sdr. Felding/Stakroge og Skarrild/Karstoft. Så det var let at starte dagen med højt humør og viljen til at gøre en forskel. Da dagen var slut, kunne alle berette om stor interesse og velvillighed, hvilket også tydeligt kunne ses i indsamlingsresultatet. Med en gennemsnitlig husstands donation på …..

Postkort fra Sdr. Felding – afsendt i 1913

Postkort kopi modtaget fra Niels Ole Frederiksen, tidligere forstander på Sdr. Felding Højskole.

Butikstyv tilbageholdt

Kl. 15.47 torsdag eftermiddag tilbageholdt personalet i Dagli’ Brugsen i Sdr. Felding en 33-årig mand, som den forudgående søndag havde stjålet tobak og cigaretfiltre til en samlet værdi af 85 kr. i butikken. Ved en visitation af manden kunne en politipatrulje konstatere, at han desuden var i besiddelse af en joint, så udover butikstyveriet bliver den 33-årige også sigtet for at have overtrådt loven om euforiserende stoffer.
Manden blev ikke anholdt.