Category Archives: Nyheder

Danorganic i Sdr. Felding er blevet solgt

Danorganic som sorterer og pakker økologiske gulerødder og kartofler er blevet solgt til PV Agro, som er ejet af Peter Kaalby Vestergård. PV Agro dyrker idag 130 ha med økolosiske grøntsager og leverer i hele produktionen til Danroots, som er et familie fortagende opstartet af Peters far Klaus Vestergard ved Tange Sø.
Ifølge Leon V. Poulsen, som er adm. direktør i Danorganic, skyldes salget bl.a. at en del af avlerne efterhånden er noget oppe i årene og der skulle et generationsskifte til. Der er dog lavet aftale om at de nuværende avlere, med Engesvang Økologi i spidsen, kan ……

Rigtig god stemning på Nationalparkmøde i Skarrild

Tirsdag aften var alle i området inviteret til informations og debatmøde i Skarrild. Knap 50 var mødt op til mødet, hvor vi fik en grundig orientering om mulighederne for en nationalpark af hele 6 oplægsholdere. Og noget af det vi fik at vide var at nationalparker vil omfatte nogle af Danmarks mest enestående og værdifulde naturområder og landskaber – og det er området omkring Skjern Å og Ringkøbing fjord.
Vi fik også oplyst at opbakningen i lokalbefolkningen, til flere af de eksisterende nationalparker, er steget fra 20% i begyndelsen til 80% efter nogle år.
At nationalparkerne bliver større med årene, da nye områder gerne vil indlemmes
At Nationalpark Mols Bjerge har generet 80 – 100 millioner årligt til området.
At antallet af virksomheder,  som vil have …..

I går var der igen hyggeeftermiddag i Dagmar Bio

Fra Grethe Kamstrup
Hver anden mandag kl 13,30 mødes 18-22 damer til hygge i Dagmar Bio.
For 8 år siden fik Agnethe Grønbæk den ide, at samle nogle damer til en hyggelig eftermiddag i Dagmar Bio.
Til at begynde med var det hækling, knipling samt at strikke. Men efterhånden er det blevet til både brætspil, rummikub, æselspil og ludo.
Det koster 25 kr hver gang, hvor de 20 kr går til Dagmar Bio for leje af lokaler, de 5 kr går til ……

Kom det informations- og debatmøde om Nationalpark Skjern Å

Lånt fra Nationalpark Skjern Å Facebook side
Bor du i Skarrild, Sdr. Felding, Arnborg – eller omegn? Så husk, at borgerrepræsentanterne i Nationalpark Skjern Å-Udvalget på tirsdag den 10. december inviterer til Debatmøde om byernes rolle i Nationalpark Skjern Å – denne gang i Herning Kommune – nærmere bestemt på Skarrild Karstoft Kultur og Idrætscenter, Skolevejen 6 Skarrild.
På dagsordenen er byernes rolle i nationalparken – skal de med eller ej? Kom og bliv lidt klogere på hele projektet – og kom og gør nationalparkudvalget lidt klogere på, hvad du tænker og mener!
Det er kl. 19-21 og alle er meget velkomne.
Se program for aftenen

 

Julefrokost for DK Seniorer i Sdr. Felding

Modtaget fra Grethe Kamstrup
Onsdag d. 4. december afholdte Danske Seniorer i Sdr.Felding julefrokost på Klods Hans. Der var 81 deltagere, som kom til et virkeligt flot julepyntet lokale. Der var som vanen tro Amerikansk lotteri og bestyrelsen havde gjort meget ud af gevinsterne, de var pakket så flotte ind.
Klods Hans stod for menuen: Hvide sild/æg-tomat samt hjemmelavet æblekarrysalat, laksesalat/æbleskud, fiskefilet/hjemmelavet remoulade, tarteletter/ høns og asparges, kold Gambogård skinke/lun frittata, julemedister med julekål …..

Carlsberg Sport Cup 2020 åbner for tilmeldinger

Modtaget fra Morten Jensen
Så blev det atter december og snart bliver 2019 til 2020. Det betyder selvfølgelig også at forberedelserne til indefodbold stævnet Carlsberg Sport Cup er i fuld gang.
Traditionen tro bliver Carlsberg Sport Cup 2020 afholdt den første weekend i det nye år, hvilket i 2020 er 3. – 4.- og 5. januar.
Stævnet bliver igen afholdt i “Det Legende Hus” i Sdr. Felding.
Vi håber at den vedhæftede indbydelse vil fange en masses interesse og ser frem til at modtage jeres holdtilmeldinger.
Indbydelse til Carlsberg Sport Cup    Regelsæt for Sport Cup

Kibæk-Aaskov VVS har etableret kontor og lager i Sdr. Felding

Danjel Eriksen på kontoret i Sdr. Felding

Aaskov VVS ejet af Danjel Eriksen blev i 2017 fusioneret med Kibæk VVS, som var ejet af Danjels gamle læremester Henning Jessen og navnet blev Kibæk-Aaskov VVS. Og efter knap 2 år, nemlig 1. maj i år, overtog Danjel hele driften af Kibæk-Aaskov VVS, da Henning gerne ville have nye udfordringer.
I 2018 købte Danjel den forhenværende El-forretning på Nørregade 10 i Sdr. Felding, hvor han nu bor og har lager og kontor for VVS-forretningen, samtidig med at lageret og værkstedet i Kibæk opretholdes, også i fremtiden.
Udover Danjel selv, er der ansat 3 svende, 2 lærlinge og en ….

Fantastisk vejr til juleoptog og julemesse

Det store juleoptog med Kibæk Tambourkorps i spidsen, på vej igennem Sdr. Felding

Modtaget fra Dorthe Viborg
Julemesse 2019 i Det Legende Hus , Sdr. Felding Det flotteste vejr i mange år til Sdr. Felding Julemesse og det var dejligt for de rigtig mange som var mødt op til optog gennem byen med John i spidsen af optoget og Anders og Rene førte Julemanden og nissebørn sikkert igennem byen med fordeling af masser af karameller til de mange søde børn I hallen stod 28 udstillere klar til at tage imod de julestemte gæster, som blev ført ind i hallen med ….

Kun en sejr for Sdr. Felding Billard Klub i denne uge

Modtaget fra Henning Knudsen
Denne uges runde blev en skidt uge for klubbens 4 hold, som var i kamp, det blev kun til 1 sejr 1uafgjort og 2 nederlag.
Hold 1 spillede ude mod Sdr. Omme og vandt en kneben sejr på 5 – 3. Henning Knudsen vandt med 13.79 i snit, Carsten Tværmose vandt med 10.81 i snit, Leif Simonsen spillede uafgjort med 11.42 i snit og Carsten Ramsing tabte med 11.36 i snit.
Hold 2 spillede hjemme mod Ølgod og fik en endefuld på 8 – 0, de tabte til et klart bedre hold. Carsten Yde Jensen ….

En aktiv borgerforening med mange aktiviteter

Onsdag d. 27. november afholdte Sdr. Felding Borgerforening generalforsamling i Dagmar Bio. Formand for foreningen Dorthe Viborg kom i sin beretning ind på alle de aktiviteter som borgerforeningen er involveret i, hvoraf mange er i samarbejde med andre foreninger i Sdr. Felding. Aktiviteterne er Fastelavnsfest, Affaldsindsamling, Skt. Hans, afskedsarrangement for Team Rynkeby ryttere mod Paris og  juleoptog.
Borgerforeningen er også, med Dorthe Viborg i spidsen, stærkt involveret i byforskønnelses projektet, som nu er kommet …..