Category Archives: Nyheder

Sjov, interessant og underholdende tilbageblik på de sidste 74 år

Lørdag var der højskoledag i Det Legende Hus, og her var forhenværende højskoleforstander for Sdr. Felding Højskole, Niels Ole Frederiksen (NOF), inviteret til at give et to timers-foredrag med titlen ”Da lysekronen faldt ned i lagkagen”
NOF er en fantastisk foredragsholder og vi kom igennem rigtig mange af hans livsoplevelser. Han blev født og døbt i Horsens Statsfængsel i 1946, hvor hans far var vicefængselsinspektør. Årgang 1946 talte 96.000, og er dermed den største årgang i Danmarks historien – af nogen kaldt græshoppe-generationen.
I foredraget kom vi omkring Postdamkonferensen, hvor Churchill, Trumann og Stalin stod ….

Historiefortælling fra kirkegården

På billedet ses navnesammenhæng med afdøde Dagmark Kristiansen og Dagmar Bio

Tirsdag aften kunne man i Alhuset i Kibæk hører cand.mag. i lokalhistorie og semiotik Charlotte Lindhardt fortælle om nogle af egnens spændende gravminder, og dermed få et indblik i den historie de døde fortæller. Kirkegårdenes gravminder er fulde af symbolik og blot ved at gå en tur på kirkegårdene kan man se, hvordan et sogn har udviklet sig.
Ved kristendommens indførelse i Danmark blev ligbrænding forbudt og det var det indtil 1890-erne, hvor ligbrænding igen blev tilladt. I dag bliver omkrig 80% af de døde brændt, og det benyttede kirkegårds areal bliver mindre og mindre. Charlotte Lindhardt viste eksempler på gravstene ….

En solskinsdag på Aaskov Rideklub

Bittten Frankling Römhild, Sigrid (Bittens datter) og Lene Helstrup

Søndags interview med to bestyrelsesmedlemmer i rideklubben, nemlig formanden Bitten Franklin Römhild og Lene Helstrup.
Aaskov Rideklub der nu har eksisteret i 40 år. lever og har det godt. Rideklubben startede op på Solhjemsvej 2 i nærheden af Sandet by og flyttede i 1985 ind på den af kommunen ejede landbrugsejendom på Bjergevej 73, hvor der blev indrettet hestestald i driftsbygningerne.
Senere i 1985 blev der bygget en stor ridehal, hvor der, i mange af dagtimerne, er aktiviteter med rideunder- visning og dressur.
Rideklubben bliver drevet som en forening og ….

I går søndag, havde Søndagscafeen Nytårskur på Engholm

Indlæg og foto fra Grethe Kamstrup
Der var pyntet flot op, med alt hvad der hører sig til en Nytårskur. Bestyrelsen havde gjort et stort arbejde, for at det skulle blive en hyggelig eftermiddag og det lykkedes virkelig.
Formand Gunvor Mikkelsen bød velkommen og kunne med glæde fortælle, at Herning kommune igen havde givet 16.000 Kr., så Caféen kan forsætte året ud.
Det koster 25 Kr. at deltage og de penge bliver brugt til indkøb af duge, servietter, lys, samt gaver til hvad der er på programmet af underholdning.
Eftermiddagen startede med champagne og ….

Team Rynkeby Midt-Vest til møde i Dagmar Bio

Koner, kærester, mænd … ryttere og servicefolk var indbudt til møde søndag.
Hvad vil det sige, at deltage på Team Rynkeby Midt-Vest? Dette spørgsmål prøvede man at besvare i dag, med oplæg de mange interne ledere af det kommende cykelløb til Paris i juli 2020.
Team Rynkeby Midt-Vest støtter arbejdet for at samle penge ind til børn med kritiske sygdomme og deres familier, og det forventes at hver rytter der deltager aktivt er med til finde sponsorer til indsamlingen. Rytter og servicefolkene betaler selv for ….

Denne uge havde billard-klubben 2 sejre 2 uafgjorte og 1 nederlag

Modtaget fra Sdr. Felding Billard Klub ved Henning Knudsen
Denne uge var alle 4 hold i kamp og hold 2 spillede 2 kampe da de spillede en frem rykket kamp.
Hold 1 spillede top opgør mod Grindsted 1 hjemme og tabte kneben 5 – 3. Kurt Eg vandt med 14.28 i snit, Ulrik Mikkelsen spillede uafgjort med 19.04 i snit, Henning Knudsen tabte med 13.73 i snit og Carsten Tværmose tabte med 10.00 i snit.
Hold 2 spillede Hjemme onsdag mod Sdr. Omme og spillede uafgjort 4 – 4. Ernst Pedersen vandt med 11.11 i snit, Valter Santini vandt med 8.10 i snit, Hans J. Frandsen tabte …

Generalforsamling i Sdr. Felding Handels- og Håndværkerforening

Modtaget fra Danjel Arvid Eriksen
Det vil glæde os at se alle medlemmer samt ægte- fælder til generalforsamling torsdag
den 30. januar 2020.
Der vil Kl. 17.00 være rundvisning på Brickworks på Tarpvej 5, 7280 Sdr. Felding
Efter rundvisningen kører vi til Restaurant Klods Hans til middag og derefter generalforsamling.
Se indkaldelse til generalforsamling her.

VIL DU PÅ UNGDOMSUDVEKSLING MED LIONS CLUB?

Modtaget fra Morten Axelsen Leons Club
Og er du bosat i den gl. Aaskov kommnue er her en mulighed.
Lions Club Danmark udsender hvert år i sommerferien ca. 150 danske unge mellem 16 og 21 år i international ungdomsudveksling til ca. 38 lande over hele verden.
Der er meget stor forskel på rejser, hvor unge tager på ferie sammen med deres venner eller familie, og så de arrangementer, Lions står for. Forskellen består i, at unge fra mange lande/kulturer/folkeslag bor hos værtsfamilier i modtagerlandet og siden placeres i samme lejr for at være og virke sammen i den periode, lejren er aktiv. Sagt på en anden måde, Lions tilbyder dig at være deltager i den kultur du besøger, frem for at være tilskuer som turist på en charterrejse.
Udvekslingen foregår i skolernes sommerferie og varer normalt 3 uger. Lions Club Aaskov …..

Super håndbold søndag i Det Legende Hus

Modtaget fra Lene Birgitte Hansen
Stævnet startede kl 10, hvor to hold u8 havde besøg af Troldhede. De spillede 4 kampe med en skøn håndbold iver alle hold fik medaljer for go indsats. Kl 11 var det så u11 drenge der mødte HFH 2. Flot spillet kamp, men desværre tabte drengene 9 – 11. Så blev det u13 pigers tur. De skulle møde Ringkøbing, de er hårde… De kæmpede, men måtte se sig slået 8 – 3
Sidst men ikke mindst, Række Mølle / Borris / Sdr. Felding som skulle møde Skjern. Det var skønt at se dem spille …..

Efter lang juleferie er Sdr. Felding Billard Klub igen igang

Modtaget fra Henning Knudsen
Turneringen er i gang med alle 4 hold som var i kamp, og det blev til 2 sejre og 2 nederlag.
Hold 1 spillede ude mod Spjald og vandt med 6 – 2. Leif Simonsen vandt med 15.38 i snit, Henning Knudsen vandt med 13.33 i snit, Kurt Eg vandt med 12.50 i snit og Carsten Tværmose tabte med 9.61 i snit.
Hold 2 spillede ude mod Vildbjerg og tabte med 6 – 2. Ivan Kjær vandt med 7.69 i snit, Carsten Yde Jensen tabte med 10.00 i snit, Ernst Pedersen tabte med 10.00 i snit og Valter Santini ….