Category Archives: Nyheder

Besøg på Politigården i Holstebro udsat

Ældresagen i Aaskov meddeler at den tur der i september skulle gå til Politigården i Holstebro er blevet udsat til 2. november, se mere i Kalenderen til venstre. Ring evt. til Bodil Johannesen, 23 67 95 75 og hør nærmere.

Bil og motorcykel stødte sammen i kryds

Politirapport modtaget fra Brandebladet
Tirsdag kl. 17.24 skete der et færdselsuheld i krydset Nørregade/Torvegade i Sdr. Felding.
Her kom en 56-årig mandlig motorcyklist fra Sdr. Felding kørende ad Torvegade mod vest med ca. 60 km/t, men da han nåede frem til krydset, kørte en bil ført af en 18-årig mand ligeledes fra Sdr. Felding direkte ud foran ham uden at overholde sin ubetingede vigepligt.
Motorcyklisten påkørte bilens venstre bagdør, men ifølge politiets døgnrapport kom ingen af de to implicerede til skade.
Den 18-årige mands overtrædelse af vigepligtsreglerne kommer imidlertid til at koste ham et kørselsforbud, indtil han har bestået en ny køreprøve.

Henrik Breiner Pedersen fra Sdr. Felding udtaget til VM i Belgien

Landstrænerne har i dag udtaget de cykelryttere der skal til VM på landevej i næste uge i Belgien. Blandt dem er Henrik Breiner Pedersen fra Sdr. Felding, der tidligere har cyklet i Herning Cykel klub, men som i dag cykler på Team NPV Carl Ras Roskilde Junior. Henrik er den eneste 1. års rytter der er udtaget fra Danmark og dermed en af de yngste i feltet.

Her er meddelelsen fra Danmarks …..

Loppemarked i Sdr. Felding er genopstået

Tekst og foto Grethe Kamstrup
Det længe ventede Kræmmermarked var igen at finde på markedspladsen i Sdr. Felding. Initiativtagerne til markedet var Hugo og Annika Filtenborg, sammen med Maibritt -Jan Pedersen og Lone Kjærsig.
Jytte og Henning Grønbæk samt Charlotte Jørgensen var hjælpere.
Michael og Niels fra Dagli`Brugsens bestyrelse stod for kaffe og drikkevarer. Lige et par der hyggede sig.
Der var rigtig mange boder stillet op og dejligt at så mange  ….

Brick Works skal bygge Tom Kristensens Audi R18

Pressemeddelelse – 10. september 2021
Verdenspremiere hos Classic Race Aarhus.
Oplev Tom Kristensens Audi R18 bygget 1:1 i LEGO-klodser.
Et enestående samarbejde mellem Classic Race Aarhus, LEGO Nordic, Brick Works ApS i Sdr. Felding og den ni-dobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen vil give gæsterne til Nordeuropas smukkeste racefestival en ganske særlig mulighed. De kan nemlig opleve en 1:1-udgave af den Audi R18, som Tom Kristensen i 2013 vandt den seneste af sine ni Le Mans sejre med – bygget i LEGO-klodser.
“Vi kan slet ikke få armene ned. Det er helt ….

PENSI0NISTTILVÆRELSE FOR TOVE

Foto og tekst Grethe Kamstrup
Sanne Christensen fra Troldhede og jeg sidder i de næsten paradisiske omgivelser. Over alt er der blomster i krukker i spande i kurve og i opsatser. Flere sted på gården er der små oaser hvor man kan sidde og hygge og være lige der hvor solen er.
Vi sidder sammen med Tove Kølbæk som gik på pension den 1. september 2021, for at interviewer hende efter 19 år som halbestyrer i Troldhede.
Gården hvor vi sidder er hendes barndomshjem i Troldhede. Ejendommen er fra 1951 og har ….

BLOMSTERPIGEN OG ELEVEN

Tekst og foto Grethe Kamstrup
At sommeren går på hæld kan ses i vores Dagli’Brugs. Tidlig om morgenen møder jeg. Tina Hesselvig Pedersen (47 år) med vandslangen og altid med en frisk kommentar og godt i gang med at vande alle disse skønne blomster som pryder indgangen til Brugsen.
Tina blev ansat i DaglíBrugsen den 1/1 2011 til netop at varetage blomsterafdelingen. Hun er dygtig til at finde de blomster som passer til årstiden og som falder i kundernes smag.
Man kan opleve Tina mange andre steder i butikken, hun går med ind overalt hvor hun …

Efterskoleelev befamlet af ældre mand i sportsvogn

Politirapport modtaget fra Brandebladet
En 16-årig pige fra Jelling, der er elev på Sdr. Feldings Efterskole, fik en ubehagelig oplevelse sidst på eftermiddagen søndag, da hun vendte tilbage til efterskolen efter at have været hjemme på weekend.
Kl. 17.45 steg hun af bussen, hvorefter hun blev antastet af en mand i en sort sportsvogn. Til politiet har pigen oplyst, at hun herefter blev befamlet på maven i 5-10 minutter, hvorefter manden sluttede af med at stoppe et stykke slik ned i hendes bh.
Manden beskrives som ca. 75 år og gråhåret, mens bilen var en sort cabriolet med både for og bagsæder.
Politiet har bl.a. sikret slikpapiret, som skal undersøges for dna-spor, men vil også gerne høre fra eventuelle vidner til episoden eller andre, der kan hjælpe dem på sporet af manden i den sorte sportsvogn.

Thomas Kjellerup åbnede for ny for koncertsæson i Dagmar Bio

Indlæg og billeder fra Dagmar Bio´s Facebook side
Fredag d. 3. september 2021 kunne Dagmar Bio ENDELIG åbne dørene for første koncert efter en al for lang, ufrivillig Covid19 pause.
Det var veloplagte Thomas Kjellerup, der stod på scenen. En forløsning kan det vist kaldes, efter at koncerten var blevet udsat hele 3 gange!
Teamet på 7 af Dagmar Bios frivillige var KLAR til at tage imod de 129 gæster, og da klokken blev 20.00 summede huset atter af forventningsfulde gæster.
Koncerten var en skøn blanding af mange af de numre, som ….

Nyt motions initiativ for 50+

Det er Anne Marie Jensen, der starter i nyt hold op, med navnet BMS – Bevægelse, Motion og Sammenhold for årgang 50+. I programmet indgår opvarmning, samt forskellige øvelser indenfor floorball, ringspil, badminton, bobspil m.fl. Det er ikke muligt at tilmelde sig på SF.GIF´s hjemmeside, man møder bare op i Det Legende Hus fredag d. 10. september kl. 10. og de følgende fredage, og tilmelder sig direkte til Anne Marie Jensen Tlf. 40 64 94 01. De første to fredage er det gratis, derefter koster det 150 Kr. for perioden indtil jul og 150 Kr. for forårssæsonen.
Øvelserne foregår hver fredag fra kl. 10 – 12.