Category Archives: Mest læste

Gave fra Byfestudvalget til Engholms Venner ved jubilæumsfest

Indsendt af Dorthe Viborg fra Byfestudvalget
Vi har i byfestudvalget valgt at fordoble beløbet til Engholm, hvor vi de andre år har givet 5.000 kr. til et musikarrangement, har vi  nu afsluttet byfest arbejdet med at give dem 10.000 kr. Og de faldt i rigtig godt jord og med stor klapsalve, så det er vi glade for. Ved overrækkelse af beløbet i lørdags, fortalte vi Engholms venner at det er fantastisk at de har så mange engagerede frivillige og dette til meget stor glæde for beboerne, så stor respektfyldt tillykke med deres jubilæum.
Byfest i Sdr. Felding stopper af 2 årsager …..

En sejr og 2 uafgjorte kampe, i denne uges billard runde

Spille runde 14 som var den sidste inden vi går i sluts spil blev til at alle 3 hold i denne runde fik point alle sammen.
Hold 1 spillede hjemme mod Grindsted  og vandt med 6 – 2 og bliver dermed nummer 3 i grund spillet. Carsten Ramsing vandt med 15,38 i snit, Leif Simonsen vandt med 15,38 i snit, Kurt Eg vandt med 10,81 i snit og Henning Knudsen tabte med 5,72 i snit.
Hold 2 spillede ude mod Oksbøl og fik uafgjort 4 – 4 og slutter dermed som nummer 3 i grund spillet. Ernst Pedersen vandt med 10,71 i snit, Valter Santini vandt med 7,50 i snit, Carsten Yde Jensen tabte med 13,23 i snit og Ivan Kjær tabte med 6,45 i snit.
Hold 3 spillede ude mod Troldhede …..

Teenager med hårde stoffer i Sdr. Felding

Modtaget fra Brandebladet
Politiet sendte mandag omkring kl. 18 en patrulje til en adresse i Sdr. Felding efter et tip om, at der muligvis blev handlet med stoffer fra adressen.
Betjentene antraf en 17-årig mand på adressen, og han viste sig efter en visitation og en ransagning af stedet ganske rigtigt at være i besiddelse af både 6,5 gram hash og 2,15 gram kokain, som han dog hævdede udelukkende var til eget brug.
Det vil den unge mand nu blive sigtet for.
Det var ifølge politiets oplysninger første gang, han var i kontakt med ordensmagten.

SFGIF´s Hjælperfest

Modtaget fra SFGIF
Nu er det efterhånden 5 år siden vi sidst har haft en hjælperfest, så nu tager vi traditionen op igen.
Med denne invitation vil vi gerne takke alle fra 16 år, der har været tilknyttet som hjælper/træner/holdleder/bestyrelsesmedlem, kort sag alle som har ydet et stykke frivilligt arbejde i SFGIF gennem de seneste 5 år, samt deres bedre halvdel.
Derfor sæt kryds i kalenderen d. 1. marts 2019 kl. 18.00. Festen holdes selvfølgelig i det legende hus.
SFGIF byder på god mad og dans.
Læs mere om tilmelding ved klik på billedet i højre side.

Højskoledag lørdag d. 2. februar, med foredrag af Villy Søvndal

Igen i år arrangerer Sdr. Felding Kulturforening, Indre Mission i Sdr. Felding og Menighedsrådet højskoledag i Det Legende Hus – Sdr. Felding Hallen.
Formiddagen byder på foredrag ved Villy Søvndal:
Efter 32 år som succesfuld lokalpolitiker i Kolding og den landspolitiske op- og nedtur, der kulminerede med formandsposten i SF, regeringsmagten og den fornemme tjans som udenrigsminister forlod Villy Søvndal i 2013 politik pga. sygdom. I dag koncentrerer han sig om at holde foredrag med afsæt i sin personlige debatbog “Med håbet som drivkraft”, der er skrevet i samarbejde med Ole Sønnichsen.)
Med håbet som drivkraft
Vi må aldrig stoppe med at tro, at vi kan redde verden. Det er Villy Søvndals budskab i sin meget personlige debatbog MED HÅBET SOM DRIVKRAFT. Bogen tager afsæt i Villy Søvndals private og autentiske historie …….

Stakroge beboerhus har fået 70.000 Kr. fra Herning Kommune

Modtaget fra Knud Tang
Stakroge beboer og kulturhus har søgt og fået bevilget af landsbykontakt udvalget penge til at renovere belægningsstenen rundt om beboerhuset
Vi har fået 69.513,00 kr. Belægningsstenene bliver lagt om med nye sten ved begge sider af huset. Mod parkeringspladsen bliver stenene
hævet 5 cm så det passer bedre til parkeringspladsens afløb. Mod sportspladsen har der været muldvarpe og myrer der har fået belægningen
til at synke. I beboerhuset er vi meget glade for at Herning kommune har denne ordning, som de 28 små bysamfund kan søge hjælp hos.
Det er en meget god ordning da det er de 28 små bysamfund der selv prioriterer den sum der er afsat.

Så blev 2019 turneringen startet op med fuld spille runde

Og alle Sdr. Felding Billardklubs 3 hold var i kamp og alle hold fik point.
Hold 1 spillede hjemme mod Grønbjerg og vandt med 6 – 2. Ulrik Mikkelsen vandt med 25.00 i snit, Leif Simonsen vandt med 14.28 i snit, Henning Knudsen vandt med 17.39 i snit og Carsten Ramsing tabte med 10.38 i snit.
Hold 2 spillede ude mod Sdr. Omme og de spille de uafgjort 4 – 4. Hans J. Frandsen vandt med 10.00 i snit, Ivan Kjær vandt med 9.09 i snit, Brian Fanø tabte med 9.09 i snit og Ernst Pedersen tabte med 6.07 i snit.
Hold 3 spillede hjemme mod Skibbild og de spillede uafgjort 4 – 4. Anders Andersen vandt med 7.69 i snit, Kim Bülow vandt med 6.89 i snit, Rene Kjær tabte med 6.72 i snit og Allan Thomsen tabte med 3.94 i snit.
Henning Knudsen   Sdr. Felding Billardklub

Indbrudstyv fanget på Høgsvigvej

Modtaget fra Lyngposten/Brandebladet
Onsdag aften kl. 21.21 blev politiet kaldt til en adresse på Høgsvigvej vest for Sdr. Felding, hvor flere tyverialarmer var blevet udløst.
En nabo, der passer stedet for beboeren, tilkaldte politiet, som, da de ankom til adressen, kunne hjælpe gerningsmanden det sidste stykke over hegnet, som han var ved at forcere for at flygte.
400 meter derfra fandt patruljen en bil, hvor der allerede var anbragt flere tyvekoster, så man var i tvivl om, hvorvidt den pågrebne var i gang med 2. omgang, eller der var tale om to gerningsmænd. En eftersøgning med hunde tilvejebragte dog ikke en medgerningsmand.
Den anholdte er en 29-årig mand fra Ringkøbing, som i forvejen er kendt af politiet for lignende kriminalitet.
Politiassistent Bent Smedegaard vurderer ikke, at han vil blive fremstillet i grundlovsforhør, men han vil naturligvis blive sigtet for at have begået indbruddet.

Sdr. Felding Billardklub fejrer 50 års jubilæum

Den 21. januar 2019 der det 50 år siden at Sønder Felding Billardklub blev oprettet.
Og i den anledning holder de
Lørdag d. 26. januar fra kl. 14 til 17 Åbent hus i klubbens lokaler på Søndergade 14 Sdr. Felding
Og det vil glæde dem at se sponsorer, samt alle fra nær og fjern til en bid brød, samt lidt godt til ganen.
Så mød op og vær med til at fejre os, slutter de fra billardklubben.
Der vil være også mulighed for en pot billard

Søndag var det familiehold der dystede ved Carlsberg Sports Cup i Det Legende Hus


Det var nogle meget ihærdige deltagere der var på holdene, som også billederne viser.
Ialt 38 hold var med med i turneringen, og det var det samme antal som sidste år.
Flot arrangement.
Se mange flere billeder