Category Archives: Portrætter

Helle Kjærsig – fysioterapeut og behandler

Skrevet af Grethe Kamstrup og redigeret af Mogens Nielsen
Helle Kjærsig er født og opvokset på en gård ved Kibæk, som forældrene Frode og Agnes Kjærsig drev.
Helle har altid haft lyst til at bruge sine hænder og samtidig arbejde med mennesker, så efter at have taget HF i Herning og været på Ollerup gymnastikhøjskole startede Helle på Fysioterapeutskolen i Esbjerg, hvor hun fik uddannelsen, som fysioterapeut i 1995.
Hun arbejdede som fysioterapeut i Kibæk et par år. I 2001 blev Helle selvstændig, med egen klinik på Mølholmvej i Sdr. Felding. Og i 2005 fik hun en aftale med Rationel Vinduer, om at lave behandlinger hos dem.
Helle flyttede til Sdr.Felding i 1991, fordi hun traf sin mand Steffen, som hun havde kendt helt fra skoletiden i Kibæk. Han gik fire klasser over hende, og hun syntes han var en meget flot ung mand. Men han så ikke hende mente hun, for man ser jo ikke nedad til de små klasser. Men ved et åbent hus arrangement ….

Dyrlægen og IT manden.

 Skrevet af Grethe Kamstrup og redigeret af Mogens Nielsen

I vores interview serie er vi nu nået til vores lokale dyrlæge Inger Boysen og formanden for Sdr. Felding Brugsforening Lars Svane.

Dyrlæge Inger Boysen er født den 17. april 1954 i en lille by nær Haderslev “Moltrup”
Inger havde ikke, som helt ung den tanke, at hun ville være Dyrlæge. Hun tog studenter eksamen, med sprog som speciale, som hun var rigtig dygtig til.
Blev også uddannet korrespondent og merkonom, og har haft arbejde som sådan i 4 år. Men blev opsagt i en fyringsrunde.
Inger begyndte derfor at tænke på – hvad er det egentligt jeg vil med mit liv? Det var dyrlæge og det blev det. Og det er en af de bedste beslutninger i mit liv udtaler Inger.
Hun kunne godt lide, at have med dyr og mennesker at gøre.
Inger blev uddannet på det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, og blev også uddannet til …..

Frisøren og landmanden

Mette og René Lomholt

Indlæg af Grethe Kamstrup og Mogens Nielsen
Mette og René Lomholt, som bor på Østergaard Vardevej 157 7280 Sdr. Felding, er et par driftige og energiske personer, hvor der både er tid til familielivet og drift af hver deres virksomheder.
Mette Lomholt kommer fra Rindom en lille by tæt på Ringkøbing.
Hun er uddannet frisør, og stod i lære hos “Hair Design” i Skjern fra 2005 til 2008, hvor hun boede i en lille lejlighed i byen.
Hun så René første gang i salonen, men det var først efter en bytur de rigtig kom til at tale sammen. Der skulle gå lang tid og mange kopper kaffe, før deres ….

En snak med Erik og Maren om Motion

Indsendt af Jørgen Møller
Jeg har ikke før hverken besøgt eller snakket med Erik og Maren på Elkærvej. Derimod har jeg utallige gange hilst på dem, når jeg på mine gå-, løbe- eller cykelture har mødt dempå hver sin el-cykel i fuld fart, ca. 25 km/t.
Det er og har alle tider været positivt smittende at møde disse to pedaltrampende motionister siddende på cykelsadlen for at tilbagelægge dagligt 30 – 40 km i det danske landskab i omegnen af Sdr. Felding.
Om ægteparret kan man sige, at de har trådt deres børnesko, idet de er henholdsvis 71 og 67 år. Dertil har Erik haft en blodprop og lider nu af muskelgigt, som gør, at det kan være smertefuldt at gå, men afholder ham slet ikke for at sætte sig op på cyklen og trampe derudad.
En dag mødte jeg Maren gående med en hund, hun havde i pleje. Jeg tænkte …. 

Frisøren og fagforeningsmanden

Indlæg fra Grethe Kamstrup og Mogens Nielsen
Gudde og Poul Bjerre har nu dannet par i 49 år.
Gudde (Gudrun) er født og opvokset i Sdr. Felding, hendes far var ”Karl Tømmer”. Efter 8. klasse fik Gudde en frisørlærerplads i en frisørsalon, som dengang lå i en bygning der senere har været blomsterforretning og dyrelægeklinik på Søndergade.
I 1967 blev Gudde udlært hos Elin Bæktoft og blev d. 17. februar samme år selvstændig, idet hun overtog sin læremesterens salon for 5.000 Kr., og dermed var hun Danmarks yngste selvstændige frisør. For at kunne låne de 5.000 Kr. måtte Gudde finde 3 kautionister for at banken ville bevilge lån til den nye forretning Salon Cherie.

Poul kommer oprindelig fra Ry, hvor han også blev udlært som frisør, inden han skulle være soldat i civilforsvaret i 1959 – 1960. I de næste 3 -4 år boede og arbejdede han som frisør i København.
Poul har siden barndommen kommet meget i Sdr. Felding for at besøge sine …

Mor til tre og egen frisørsalon

Indlæg og billeder fra Grethe Kamstrup
Didde Jönsson er født og opvokset på Lindevej 4 i Sdr.Felding, og siden hun var en helt lille pige har hun vist at hun ville være frisør.

Efter 9 klasse, kom hun i lære hos Conny Ruud der havde “Strøgets Frisør” i Sdr. Felding. Conny var en dygtig læremester og det var et sted hvor man lærte rigtig meget, fordi man ret hurtigt fik lov at prøve det hele.

Efter endt uddannelse havde Didde brug for at komme lidt væk fra faget. Hun fik arbejde på Arla, men det blev kun til et lille halv års tid, det var ikke lige Didde at være på fabrik.

Derfor søgte hun og fik arbejde ved en frisør i Ølgod, et sted hun var glad for at være.

I 2005 kom Noah til verden og i ….

Leif Jørgensen – en ildsjæl og igangsætter

Indlæg af Grethe Kamstrup
I 1962 kom der en ung elektriker, Leif Jørgensen på 22 år, til Sdr.Felding. Han havde søgt arbejde hos installatør Knud Pedersen og blev ansat. På det tidspunkt vidste man ikke, at det var en ildsjæl man havde fået til byen.
Leif Jørgensen kommer fra Vonsild hvor han voksede op, og blev senere blev gift med Else.
Efter endt soldatertid, skulle Leif have fundet et arbejde. Han så i avisen, at der var en der søgte en elektriker, og som også kunne hjælpe med at finde en bolig, derfor flyttede Leif og Else til Sdr. Felding.
Efter nogle år ville de købe hus. Leif gik til Sparekassen for at låne penge til huskøb. Men fik nej og fik at vide, at det var en Sparekasse og ikke en Lånekasse.
I 1971 købte de et hus på Mosegårdsvej 1 i Sdr. Felding og i 1980 flyttede de ind i huset på Høgsvigvej 4. Senere blev det til Postgården og nu bor de på Tømmergården 14 i Sdr. Felding.
Lokalhistorisk forening.
Leif syntes der skete for lidt byen, og da han var lidt af en ildsjæl, havde han lyst til at sætte noget igang. Derfor lavede han sammen med Laurids Lauridsen, …

Buschaufføren og kørelæreren

Indlæg af Grethe Kamstrup
Interview med Sonja og Leif Thomsen.
Leif flyttede fra Stakroge til Sdr. Felding i 1960, fordi han havde mødt en pige fra derfra. Leif vidste dog ikke lige hvad han skulle give sig til. Så derfor tog han kørelæreruddannelse til almindelig personbil i oktober 1960, købte bil og startede køreskolen i Sdr. Felding, da der ingen køreskole var i byen.
Leif var så heldig, at uddeler Jessen i Sdr. Felding Brugs, op til jul manglede en medhjælper , så kunne han arbejde der, samtidig med at han opbyggede sin forretning. Derved kom han til at kende mange flere i Sdr. Felding, end han på forhånd gjorde. Men ret hurtigt kom der gang i køreskolen med masse  ….

Martin og Dagli`Brugsen

Indlæg skrevet af Grethe Kamstrup

Den 18 august 2018 åbner den nye Dagli`Brugs i Sdr.Felding, det bliver uden tvivl områdets største og flotteste butik, det glæder vi os over, sammen med bestyrelsen, personalet og vores dygtige uddeler.
Martin Kruchov Iversen begyndte allerede sin tid i Coop, da han var 13 år og det var i Dagli´Brugsen i Borris. Dengang havde man flaskedrenge i butikkerne, som ikke lavede andet end, at sortere flasker og gøre rent. Martin kom hurtig til at holde af jobbet og var ikke i tvivl om, at det var den vej han ville gå.
Efter 9. klasse tog han en HGI eksamen på Handelsskolen i Skjern. Han var så heldig, at få Helle Willum og Dorthe Vest, som undervisere, det har sidenhen givet små sjove episoder i butikken. Han kom efter Handelsskolen i lære i Dagli´Brugsen i Borris.
Da han var færdiguddannet, ville han prøve en større butik. Han søgte ind hos Kvickly i Herning og… 

Vardevejens Kiosk bliver igen overtaget af Gitte og Tage Nielsen

Skrevet af Grethe Kamstrup
Gitte og Tage er et helt utroligt par, der har holdt sammen siden “Konfirmationsalderen”. De er to aktive mennesker der hører til i Sdr. Feldings bybillede og med rette. Under her kan i læse lidt om Gitte og Tage, som altid er sammen, om det hele.
To børn har de, en datter og en søn, samt en skøn svigerdatter og så er der kommet tre dejlige børnebørn til.
Tage blev udlært som autolakerer i 1979 og blev selvstændig i 1982 i Billund, og overtog senere autolakeriet på Bjergvej 49 i Sdr. Felding. I 2002 overtog deres søn, Peder Nielsen, Sdr. Felding Autolak.
Deres datter Laila Gydum Nielsen er fodplejer på Skovbjergvej 22 i Sdr. Felding, derud over arbejder hun på Tjørringhus i Herning.
Begge deres børn har fra barnsben lært, at være aktive ligesom forældrene.
Gitte og Tage overtog Q8 i 2002, hvor Gitte blev souschef og passede kontoret. I 2012 blev tankstationen lavet om til F24, hvor Tage blev ansat som visevært, derudover er …..