Category Archives: Portrætter

Velkommen til nye tilflyttere til Sdr. Felding

Fra venstre: Dicte med hunden Solvej, Nor, Helle, Liva og Jonas

Helle og Jonas Skovkonge og deres 3 børn, Dicte, Liva og Nor er her først i januar flyttet ind i huset på Blåbjergvej 2, som er det hus Steen Møller byggede i 90-erne.
Familien kommer fra Skærbæk ved Fredericia og har altid ønsket at komme til at bo midt i naturen og tæt på skov. Det er der også mulighed for i Østjylland, dog er priserne meget højere end i Vestjylland. Og efter at have set huset i sommeren sidste år var de ikke i tvivl om at det var her de gerne ville bo, også selvom huset er meget anderledes end det parcelhus de kommer fra.
Også af byen Sdr. Felding har de fået  …..

Kirsten og Frederik vender tilbage til Sdr. Felding

Sidst i februar flytter Kirsten Olsen og Frederik Djernæs ind i deres nyistandsatte hus på Skovbrynet, ved Høgsvigvej.
Kirsten og Frederik boede i Sdr. Felding, fra 1979 – 1996, hvor de var medejere af Søgård Andelsbrug, hvorfor nok rigtig mange kan huske dem og deres fire børn fra den tid.
Oprindelig kommer Frederik fra Thy, mens Kirsten kommer fra Gladsakse.
I 1996 solgte de deres andel i Søgård Andelsbrug og flyttede til Bøvl, hvor de købte en mindre ejendom, og Frederik, som er meget kvæg interesseret, fik lavet de gamle staldbygninger om til at kunne ….

En af de seje i Sdr. Felding, Dorte West, fylder 50

Og i anledning af Dorte´s runde fødselsdag har jeg bedt Dorte skrive lidt om sig selv, som I  kan læse under her. Det er onsdag d. 18. september Dorte fylder 50 og i den anledning holder hun åbent hus på fredag i Dagmar Bio kl. 14 – 18, for familie, venner og bekendte, naboer, kollegaer og samarbejdsrelationer.

Dorte skriver: Jeg er født og opvokset i Snejbjerg, mine forældre er Rie og Jørn Vestergaard, og jeg har to søskende Lise og Poul, der i dag bor i hhv. Hammerum og Sunds med deres familier.
Jeg gik på Snejbjerg Skole og i min fritid gik jeg til håndbold, konkurrencesvømning og spejder. Jeg blev svømmetræner og spejderleder, gik med aviser, gjorde rent på …..

Sdr. Felding pige med energi og gå på mod

Skrevet af Grethe Kamstrup
Og det er Laila Gydum Nielsen, der bor på Skovbjergvej 22 i Sdr. Felding, hvor hun også har også har Fodklinikken Gydum.
Laila er født i 1981 og er datter af Gitte Gydum og Tage Nielsen (Vardevejens Kiosk), og er uddannet på Vejle og Viborg fodplejerskole, efter at hun egentlig først havde uddannet sig som pædagog.
Laila har altid været meget gymnastik interesseret, og det var nok denne interesse der gav hende lyst til at vide mere om ….

Snart sidste arbejdsdag for vores præst i mere end 37 år

Orla FYLDER I NÆSTE MÅNED 69 år og ville egentlig gerne have fortsat nogle år endnu, men aldersgrænsen er 70 år og det vil sige at han godt kunne havde forsat lidt endnu. Men valgte at stoppe nu med det sidste konfirmandhold, som Orla også lige har været på EK-lejr med i Polen.
Orla Villekjær blev ansat i december 1981 af to enige menighedsråd i henholdsvis Troldhede og Sdr. Felding, hvor Jens Sloth Hansen var formand for menighedsrådet i Sdr. Felding
Og Orla og Ester kendte ikke på forhånd nogen ……

Årets Naturvandring med Karen-Louise Schmidt som guide

Og det er lørdag d. 15. juni 2019, hvor vi vandre fra Arnborg til Sdr. Felding og skal se og høre rigtig meget om naturen, historien og kulturen i om omkring Skjern Å. Se program her.
Karen-Louise er født og opvokset i Aalborg, hvor hendes far var direktør på et teglværk.  Her var hun og hendes søskende tit med ham og fulgte produktionen af tagsten og mursten . Hun var også blå spejder og fik smag for udelivet, hvilket der var brug for da hun senere blev ungdomsleder i Natur og Ungdom, som er en organisation under Danmarks Naturfredningsforening.
Den første uddannelse Karen-Louise tog var en læreruddannelse med biologi som speciale, og senere har hun læst ….

Præstefrue i Sdr. Felding igennem godt 37 år

Skrevet af Grethe Kamstrup
Ester Korsgaard Villekjær er født den 26. januar 1951 i Vestervig Thy. Hun voksede op på en gård sammen med en ældre søster Karen Galsgaard. Deres far døde i 2001 og moderen i en alder af 92 år 2018.
Efter endt realeksamen i Vestervig, rejste Ester til Herning og gik på handelsskole, hvorefter hun tog en kontoruddannelse i Viborg.  Hun ville egentlig gerne havde været på gymnasiet, men tog efter endt uddannelse, studentereksamen på “Rønde Kursus”
Her mødte hun Orla Villekjær, som efter endt uddannelse i Sparekassen i Silkeborg, også havde ønske om, at tage en studentereksamen.
Ester studerede Kristendomskundskab og Orla læste Teologi.
I 1974 giftede parret sig, og i 1975 blev …..

Beretning om en sej ung Sdr. Felding pige og mor til tre

Grethe Kamstrup har skrevet:
Dorthe Lind Jensen er datter af Inger og Bjarne Lind Jensen. Hun er født den 29 .november 1981 i Sdr.Felding. Dorthe er blevet bosiddende i sin hjemby, for som hun fortæller, hun er bare aldrig kommet videre, men er også meget glad for, at bo her i Sdr.Felding.
Dorthe traf sin mand Hans Enevoldsen i 2002. Hans er landbrugsuddannet fra Borris Landbrugsskole og idag er han ansat ved “Bounum maskinstation”
Parret flyttede til Præstevænget her i Sdr.Felding i 2003, …..

En ildsjæl og aktiv dame har rundet de 80 år

Og det er Grethe Kamstrup, som nu i godt 20 år har boet i Sdr. Felding.
Grethe er født i Hvide Sande i 1939, hvor hendes far var slusemester og havnefoged og moren hjemmegående og passede de 9 børn.
I Hvide Sande var den stråtækte skole skiftet ud med en ny skole, hvor børnene gik i skole alle ugens 6 dage. Desværre var der ikke råd til at Grethe kunne læse videre, hvorfor hun kom ud af skolen efter 7. kl. Hun rejste til Århus og arbejdede i en brilleforretninger. Om aftenen gennemført hun uddannelsen som optiker, uden dog at tage en eksamen.
Som 20 årig blev Grethe gift og sammen fik de datteren Inga og senere kom sønnen Frank til i 1964.
Læs mere og se flere billeder

En snak med Flemming

Skrevet af Jørgen Møller
En anden af Hugos cykelvenner er Flemming, der ligesom Anders er 85 år og bor på Engholm.
For denne generation var det almindeligt, at drengene kom ud at tjene på en gård som landbrugskarl og pigerne i huset.
For begge partes vedkommende var det både som en tjeneste for dem, man var ansat hos, men egentlige også en slags uformel uddannelse. For drengenes vedkommende med henblik på at kunne drive en gård selvstændigt, enten som ejer af egen gård eller som bestyrer eller 1. karl på en gård. For pigernes vedkommende var det med henblik på at kunne blive en god husmor, når hun engang blev gift.
Dette skridt ud i livet uden for hjemmet gjaldt for de fleste vedkommende, når de efter 7 års skolegang var blevet konfirmeret.
Læs fortsættelse