Monthly Archives: maj 2018

Steffen Damsgaard leverede et veloplagt oplæg

Efter lokalrådets årsmøde havde vi fået Steffen Damsgaard, som er formand for Landdistrikternes Fællesråd til at komme og give et oplæg om muligheder og udfordringer i byer og landområder.
Mødet var kommet istand som et samarbejde mellem Kibæk, Skarrild, Karstoft, Stakroge og Sandet og Sdr. Felding.
Steffen startede med at fortælle om Landdistriksrådet, hvor over halvdelen af landets kommuner er medlemmer, ligesom en del organisationer og mange minder byer og landsbyer er det.
Rådet er er a-politisk, og stiller spørgsmål og krav til den udvikling der sker i Danmark. Der bliver kæmpet for bredbånd til hele landet, bedre låne/finansierings muligheder i yderområder, borgernære service funktioner, udflytning af statslige arbejdspladser og meget mere, ja i det hele taget for et Danmark i bedre balance.
Steffen pointerede at det er vigtig for mindre byer at lave en prioteret udviklingsliste, som bliver revideret hvert år. Det bliver også med fordel lavet små udviklingsselskaber ….

Lille fremmøde til lokalrådets årsmøde

Årsmødet blev holdt i Dagmar Bio, og vi var kun 9 fremmødte. Mogens Nielsen holdt rådets beretning, hvor han kom ind på hvad rådet har diskuteret og beskæftiget sig med i det sidste år.
Og det er bl.a. den nye Centerbyplan, hvor kommunen har bevilget 1.096.000 Kr. til forskønnelse af “Brugsens have” og dele af midtbyen, og der er i et underudvalg blevet arbejde hårdt på etablering af et sundhedshus, som nyder stor opbakning, både i kommunen og regionen, og deres ansøgning til staten kom desværre ikke frem pga. af en fejl, vi håber på større succes næste gang. Og så er hjemmesiden SdrFelding.dk blevet opgraderet, med en ny hjemmesideudbyder som er betydelig billigere end den forrige, og hjemmesiden er bygget op på systemet WordPress, som nok er det mest anvendte i både Danmark og udlandet.
Hele beretningen kan læses under her.
Regnskabet viste et underskud på 7.780 kr. som især skyldes opsætningen af den nye hjemmeside inkl. kursus til redaktøren.
På valg til lokalrådet var Lars Svane og Mogens Nielsen og begge blev genvalgt.

Tryk “Læs mere” og se hele beretningen

Velbesøgt Trailcup løb ved Ejstrupsøerne

Omkring 100 deltog torsdag d. 24. maj i Sdr. Feldings Efterskoles trailløb, og skolen vil gerne sige tak til alle deltagere for at komme og dele de fede spor med os!
Det er simpelthen en fornøjelse, (vejret var dæleme også godt), at se så mange glade mennesker på sporene og i målområdet.
Vi igen blev serviceret på bedste vis med energi fra www.triudstyr.dk og hjemmelavet suppe og boller – alt sammen skaffet og fikset af Herning Produktionshøjskole outdoorlinie. De valgte at få fuld valuta, nu de var kommet afsted – og sov i shelterne derude.
Dejligt at se så mange glade løbere – og at testskoene fra www.løbeshop.dk blev brugt flittigt!
Næste afdeling finder sted 20. juni kl 18 fra Troldhedehallen, hvor vi igen har fundet nogle sprøde spor – lidt hurtigere end dem igår – så kridt løbeskoene.

Årsmøde i Sdr. Felding Lokalråd og et spænde oplæg

Og det er idag tirsdag d. 29. maj 2018 Kl. 19 – 20 i Dagmar Bio

Dagsorden for Årsmødet

 1. Valg af dirigent.
 2. Fremlæggelse af rådets beretning.
 3. Fremlæggelse af rådets handlingsplan.
 4. Fremlæggelse af regnskab og godkendelse.
 5. Behandling af indkomne forslag
 6. Valg af 2 borgere til Rådet i lige årstal og 1 borger til Rådet i ulige årstal.
 7. Valg af 1 suppleant til de borgervalgte rådsmedlemmer.
 8. Valg af 1 revisor og 1 revisorsuppleant.
 9.  Eventuelt

 

Kl. 20.00 kommer Steffen Damsgaard, som er formand for Landdistrikternes Fællesråd, og fortæller om sit arbejde for at sikre bedre betingelser for de mindre byer og landsbyer.
Entré/kaffe for mødet kl. 20.00 er 40 kr.

Alle er velkomne

Besøg af Herning Kommunes Centerby-kontaktudvalg

Fra venstre: Tommy Jonassen, Kaare Hjorth, Paul Pedersen, Joan Hansen, Lars Svane og Ulrik Hyldgaard. Mogens tager foto.

Torsdag havde Sdr. Felding Lokalråd besøg af Ulrik Hyldgaard medlem af byrådet, formand for Centerby-kontaktudvalget og formand for byplanudvalget, Joan Hansen medlem af byrådet, medlem af Centerby-kontaktudvalget, formand for Teknik- og Miljøudvalget. Tommy Jonassen, som arbejder i Teknik og Miljø og Kaare Hjorth som arbejder Planafdelingen for By, erhverv og kultur, begge er medlemmer af Centerby-kontaktudvalget.
På mødet gav vi gæsterne en orientering ….

Har du lyst til at spille tennis?

Vejret viser sig i øjeblikket fra sin fineste side, og flere spillere har været i gang på tennisbanen her i Sdr. Felding i år.
Skulle du være interesseret, er det stadig muligt at tilmelde sig. Alle uanset alder er velkommen i klubben.
Se mere om tilmelding ved klik på “Læs mere”

Børnehaven Solsikken har været på karnevalsoptog i Sdr. Felding

Britta Skovbjerg Jensen Solsikken har sendt nedenstående tekst og billeder
I ugerne op til karnevallet har vi lavet pynt, udklædning, instrumenter, og snakket om andre
lande og kulturer.
Der var ud over børnehaven og vuggestuen også deltagelse af dagplejen, og det var dejligt med så mange tilskuere, der stødte til på ruten.
Vi gjorde holdt ved plejehjemmet og ved springvandet, hvor vi sang og dansede.

Se flere billeder

Indkaldelse til Årsmøde i Sdr. Felding Lokalråd

Og det er på tirsdag d. 29. maj 2018 Kl. 19 – 20 i Dagmar Bio

Dagsorden for Årsmødet

 1. Valg af dirigent.
 2. Fremlæggelse af rådets beretning.
 3. Fremlæggelse af rådets handlingsplan.
 4. Fremlæggelse af regnskab og godkendelse.
 5. Behandling af indkomne forslag
 6. Valg af 2 borgere til Rådet i lige årstal og 1 borger til Rådet i ulige årstal.
 7. Valg af 1 suppleant til de borgervalgte rådsmedlemmer.
 8. Valg af 1 revisor og 1 revisorsuppleant.
 9.  Eventuelt

 

Kl. 20.00 kommer Steffen Damsgaard, som er formand for Landdistrikternes Fællesråd, og fortæller om sit arbejde for at sikre bedre betingelser for de mindre byer og landsbyer.
Entré/kaffe for mødet kl. 20.00 er 40 kr.

Alle er velkomne

Sidste skoledag for 9. klasse

I dag var sidste dag for 9. klasse på Sdr. Felding skole og traditionen tro spillede de rundbold mod lærerne. De fik smæk – altså LÆRERNE!! 💪Kampen endte 22-10.
I morgen skal klassen på tur og så venter de mundtlige eksamener ret forude 📚
Held&lykke til hele flokken!

Steffen Damsgaard kommer til Gl. Aaskov Kommune

Og det er tirsdag d. 29. maj Kl. 20.00 i Dagmar Bio og i forlængelse af lokalrådets årsmøde.
I et sjælden samarbejde mellem byerne i det forhenværende Aaskov Kommune område, indbydes alle til at komme til møde i Dagmar Bio, hvor vi har fået formanden for Landdistrikternes Fællesråd til at komme og give et oplæg om muligheder og problemer for landområder som vores, og vi forventer også han vil komme med nogle bud på hvad vi kan gøre for at få flere unge til at flytte til vores område.
For nylig kunne man i Herning Folkeblad læse at vi i den sydlige del af Herning Kommune havde større sociale udfordringer ….