Monthly Archives: juli 2018

Vardevejens Kiosk bliver igen overtaget af Gitte og Tage Nielsen

Skrevet af Grethe Kamstrup
Gitte og Tage er et helt utroligt par, der har holdt sammen siden “Konfirmationsalderen”. De er to aktive mennesker der hører til i Sdr. Feldings bybillede og med rette. Under her kan i læse lidt om Gitte og Tage, som altid er sammen, om det hele.
To børn har de, en datter og en søn, samt en skøn svigerdatter og så er der kommet tre dejlige børnebørn til.
Tage blev udlært som autolakerer i 1979 og blev selvstændig i 1982 i Billund, og overtog senere autolakeriet på Bjergvej 49 i Sdr. Felding. I 2002 overtog deres søn, Peder Nielsen, Sdr. Felding Autolak.
Deres datter Laila Gydum Nielsen er fodplejer på Skovbjergvej 22 i Sdr. Felding, derud over arbejder hun på Tjørringhus i Herning.
Begge deres børn har fra barnsben lært, at være aktive ligesom forældrene.
Gitte og Tage overtog Q8 i 2002, hvor Gitte blev souschef og passede kontoret. I 2012 blev tankstationen lavet om til F24, hvor Tage blev ansat som visevært, derudover er …..

Dagmar Bio er kommet med i juli – august nummeret af “Ud & Se”

Bella Rose er flyttet fra Vardevej til Strøget

Osman Babaoglu

For snart 14 dage siden flyttede Osman Babaogly sin Pizza forretning fra Vardevej 151 til Strøget 7 i Sdr. Felding. Og allerede nu kan Osman opleve at der er flere gæster i hans nye store og flotte forretning, og han er meget tilfreds med sin nyeplacering i midtbyen. Udover Osman selv har han 4 deltids ansatte medhjælpere.
Osman har haft Bella Rosa i 3 år nu, og privat bor han i Esbjerg. Om ca. 3 uger forventer Osman at være helt færdig med tilretning af den nye forretning og det vil vi nok komme til at hører mere om.
Stort tillykke med din Pizza forretning på Strøget Osman.
Se flere billeder

Stor fremgang for Sdr. Felding campingplads

Sdr. Felding campingplads har i år oplevet en ca. 15 % stigning i udlejning og flere kommer igen år efter år, oplyser Tage Nielsen til TV Midt Vest. En del af stigningen skyldes bl.a. VM i Herning i maj. Se hele indslaget på TV Midt Vest

Tryk på “Læs mere” og se flere billeder 

Ny historie fra Sdr. Felding Lokalhistorie

Nørrealle 6 i Sdr. Felding

I dag er der ikke noget hus på adressen. Huset på billedet blev fjernet i 2006, og der blev lavet en parkeringsplads i forbindelse med bygningen af “Postgården”
Parcellen var udstykket fra gården “Engholm” (Bredgade 13), og huset var bygget af murermester Søren Johnsen for datteren Alma og svigersønnen Edvin Jacobsen, som var elinstallatør.
I kælderen var der værksted og kontor. I stueetagen var der en lille butik, og der var bolig for familien Jacobsen. Førstesalen var lejet ud.
Garagen, som ses på billedet, er det eneste, der er tilbage af de oprindelige bygninger, Der blev lavet et mageskifte, så garagen nu tilhører ejeren af nr. 8
Edvin Jacobsen omkom ved en tragisk ulykke på Skjern Å anden juledag 1951. En mand fra Sdr. Felding var faldet i åen og frygtedes omkommet, og mange deltog i eftersøgningen af ham bl.a. Edvin Jacobsen, som samen med seks andre var sejlet ud i en båd for at trække vod efter den forulykkede. Båden kæntrede og fire af mændene i båden druknede.
Alma Jacobsen blev boende i huset efter mandens død, installationsfirmaet blev solgt til Knud Pedersen. Butikken blev indrettet som et parfumeri, hvor hun også opmaskede strømper

Stort modeljernbaneprojekt er under opførsel

I en lejlighed på Postgården i Sdr. Felding er Kaj Schmidt igang med opbygningen og en større modeljernbane. Alt bliver lavet af Kaj, herunder et større bjergmassiv som togene kan kører ind under og igennem. Der er også en stor remise der ligner Remisen i Brande.

Kaj er født og opvokset på Sjælland, hvor han også har boet det meste af sit liv indtil han blev pensionist i 2011, hvorefter han flyttede til Postgården i Sdr. Felding. Kaj blev uddannet som kobbersmed i 1962, og var derefter i flyvevåbnet i 15 år som mekaniker og flyingeniør. Senere har Kaj været kvalitetschef i flere store danske virksomheder, bl.a. Radiometer. Fra 1984 havde Kaj mange år eget firma der udarbejdede ….

Imorgen starter billetsalget til byfesten 2018

U11 holdet fra Sdr. Felding vandt i dag deres pulje ved Kibæk Cup