Monthly Archives: august 2018

Ikke alle bruger genbrugsplads til affald

 

 

 

 

 

 

Indenfor det sidste døgn er der blevet læsset en bunke affald af på Søgård Andelsbrug. Og som man kan se på billederne er det lidt af hvert der er forsøgt bortskaffet på den måde.
Ole Nielsen fra Søgård Andelsbrug ærger sig over det, og det ikke mindst fordi de på gården lige nu går og bruger en del tid på klargøring til Høstmarked på søndag.

Tyv blev forstyrret

Et vidne fik formentlig forpurret et indbrud i en villa på Ågade i Sdr. Felding tirsdag eftermiddag. Et vindue til huset var blevet brudt op, men gerningsmanden blev spottet og valgte derfor efter al sandsynlighed at opgive sit lyssky forehavende.
Tyven beskrives som 17-18 år, 170 cm. høj, spinkel af bygning, sorthåret og brun i huden. Han var iført blåligt joggingtøj, muligvis af mærket Adidas og var kørende på en damecykel med kurv foran, hvori der lå en flaske.
Der er som nævnt formentlig ikke stjålet noget ved indbruddet, som fandt sted kl. 15.10.

Ny håndboldsæson starter i SFGIF

Krebs gæster for anden gang Dagmar Bio

POUL KREBS SOLO, onsdag d. 14. november kl. 20
Poul Krebs solo,  er en ganske særlig og særligt nærværende oplevelse, hvor man kommer helt tæt på en af landets bedste og mest langtidsholdbare sangskrivere. Sådan bliver det også i 2018, når Poul Krebs tager sin akustiske guitar og et udpluk af det store sangkatalog med sig på solo-tur.
”En af dansk poprocks bedste iagttagere”, har BT kaldt ham. Jyllands Posten har skrevet om ”…en troværdig og ligefrem kunstner i særklasse” – mens Gaffa har karakteriseret Poul Krebs som ”en ualmindeligt kultiveret musiker, der presser sig selv til det yderste for at give publikum en oplevelse, de aldrig glemmer.”
Billetter kan købes for 495 Kr. her

Øko-Høstmarked på Søgård Andelsbrug

Så gør vi det igen, søndag den 2. september kl. 11-16 holder vi høstmarked.
Tag familien med og få OPLEVELSE for børn og voksne, udtaler Ole Nielsen, som er medejer af Søgård Andelsbrug.
Der vil være rundvisning på gården, LIVEMUSIK, tur rundt på halmvogn, leg på HALMLEGEPLADS, mulighed for at malke en ko, sidde i en TRAKTOR, klappe et får, opleve en malkning, salg af burgers, HJEMMELAVET is og pandekager, skattejagt, smagsprøver fra Thise mejeri, RAMASJANG’S familiequiz; Er du klogere end en voksen? og meget mere. Deruover vil der blive solgt chokolade fra Økoladen, grøntsager fra Engesvang Økologi samt kød fra egen besætning.
Der er som sædvanlig god stemning og gratis kaffe på kanden. Så tag familie, venner og naboer med og kom ud og oplev et økologisk landbrug.
Vi glæder os til at se jer alle til en dejlig dag på Blåbjergvej 1 i Sønder Felding

Handelsbanken inviterer på fisketur

Og det er fredag d. 7. september kl. 16.30 – 19.30 at Handelsbanken inviterer på fisketur til Stakroge Natur og Fiskepark. Invitationen gælder både for kunder og ikke kunder. Det er gratis at deltage, og det inkl. retten til at fiske samt mad og drikke. Man skal blot melde sig til på sdrfelding@handelsbanken.dk. 
Frank Jensen direktør i Handelsbanken Sdr. Felding, glæder sig til dagen, som er et lidt anderledes arrangement og håber mange vil tage imod tilbudet. Der er plads til 100 ved arrangementet og det foregår efter først til mølleprincippet.

Frisøren og fagforeningsmanden

Indlæg fra Grethe Kamstrup og Mogens Nielsen
Gudde og Poul Bjerre har nu dannet par i 49 år.
Gudde (Gudrun) er født og opvokset i Sdr. Felding, hendes far var ”Karl Tømmer”. Efter 8. klasse fik Gudde en frisørlærerplads i en frisørsalon, som dengang lå i en bygning der senere har været blomsterforretning og dyrelægeklinik på Søndergade.
I 1967 blev Gudde udlært hos Elin Bæktoft og blev d. 17. februar samme år selvstændig, idet hun overtog sin læremesterens salon for 5.000 Kr., og dermed var hun Danmarks yngste selvstændige frisør. For at kunne låne de 5.000 Kr. måtte Gudde finde 3 kautionister for at banken ville bevilge lån til den nye forretning Salon Cherie.

Poul kommer oprindelig fra Ry, hvor han også blev udlært som frisør, inden han skulle være soldat i civilforsvaret i 1959 – 1960. I de næste 3 -4 år boede og arbejdede han som frisør i København.
Poul har siden barndommen kommet meget i Sdr. Felding for at besøge sine …

Mor til tre og egen frisørsalon

Indlæg og billeder fra Grethe Kamstrup
Didde Jönsson er født og opvokset på Lindevej 4 i Sdr.Felding, og siden hun var en helt lille pige har hun vist at hun ville være frisør.

Efter 9 klasse, kom hun i lære hos Conny Ruud der havde “Strøgets Frisør” i Sdr. Felding. Conny var en dygtig læremester og det var et sted hvor man lærte rigtig meget, fordi man ret hurtigt fik lov at prøve det hele.

Efter endt uddannelse havde Didde brug for at komme lidt væk fra faget. Hun fik arbejde på Arla, men det blev kun til et lille halv års tid, det var ikke lige Didde at være på fabrik.

Derfor søgte hun og fik arbejde ved en frisør i Ølgod, et sted hun var glad for at være.

I 2005 kom Noah til verden og i ….

I Sandet fejrede man i går Sandet Hotels 100 års jubilæum

Indlæg og foto fra Grethe Kamstrup
Og det sammen med den årlige “Store Familiedag”
Hotellet blev indviet den 25. november 1918 på de daværende indehaveres sølvbryllupsdag.
Dagen startede ved 13-tiden med flere aktiviteter, bl.a. hoppepude for børnene. Kl 13,30 underholdt Abduel et med trylleshow.
Midt på eftermiddagen var der et overdådigt kaffebord, hvor en masse frivillige havde bagt og de tiltrak rigtig mange.
Kl. 16.00 fortalte forfatter Jan Svendsen fra Brande, om en spændende tid med brunkulslejerne og om Sandet Hotels historie.
Kl. 18.00 blev der serveret helstegt pattegris med salater, flødekartofler, stegte kartofler og en lækker dessert, som blev leveret fra Klods Hans. Der var tilmeldt 100 personer til middagen, og senere på aftenen var der underholdning med….

SF Pub Crawl med temaet “Best of Pub Crawl”

Igen i år er der gang i Sdr. Felding, når SF Pub invaderer byen – på den festlige måde. Og på deres Facebook side kan man læse nedenstående;
Our Story
Visionen er klar; Vi viser, hvor meget sjov man kan have i en mini-by for små midler, hvis man tilsætter lidt vilje og kreativitet. Vores produkt er ’Fun and Happiness, Peace, Love and Harmony’ i et akward countrymix. SF PC har en aldersgrænse på 18 år for deltagere, men hvis du er fra den årgang, der fylder 18 år, det år vi holder pub crawl, så må du også deltage. Vi er en gruppe unge, der i 2008 realiserede en idé. Vi så mulighederne, i stedet for begrænsningerne, og det er der kommet en ….