Monthly Archives: oktober 2018

Indre Mission fejrer 125 års jubilæum den 9. november

Bodil Bøndergaard Madsen

Bodil Bøndergaard Madsen har udfra protokoller mm. skrevet historien om Indre Mission og Missionshuset, som jeg (redaktøren) har plukket i. Hele Bodil´s indlæag kan dog læses på de følgende sider.
For 125 år siden blev det første missionshus i Sdr. Felding bygget og da der ikke før 1893 rigtig er så meget skriftlig fra tiden før om Indre Missions (IM) arbejde i Sdr. Felding bliver dette år derfor også det officielle år for opstart af IM i Sdr. Felding.
IM har igennem alle årene været meget aktive i Sdr. Felding, med samtale møder i de første år, og senere har man organiseret sig i bibelkredse, som der i dag er 8 af.
IM er lidt anderledes organiseret end andre foreninger, da der ikke er noget egentlig medlemskartotek og ingen opkrævning af kontingent. Penge til drift af missionshuset og til IM´s aktiviteter bliver dækket ved frivillige bidrag.
Igennem mange år stod IM for en søndagsskole for børn. Denne søndagsskole blev dog i 1988 ændret til Fredagsklubben for de mindste og Krudttønden for de lidt større børn. Krudttønden er dog for nuværende sat på pause.
I 1999 blev IMU (Indre Missions Ungdom) oprettet, den dækker et lidt større ….

Dansk Flygtningehjælp søger indsamlere i Sdr Felding, Skarrild og Kibæk, søndag d. 4. november

Køkkengrej til 10 familier, undervisning til 30 syriske flygtningebørn eller rent vand til 150 mennesker i verdens største flygtningelejr i en måned. Det er blot få eksempler på, hvor langt de 1000 kroner rækker, som en gennemsnitlig indsamler for Dansk Flygtningehjælp samler ind. Og det tager kun cirka tre timer at gøre en så stor forskel.
Yderligere information kan fås hos medkoordinator Inge (Tippe) Markvard Andersen tlf 30 24 71 52.
Inge har tidligere været udsendt for Dansk Flygtningehjælp og har på den måde et stort indblik i, hvilken forskel det gør om der kommer hjælp frem eller ej.

Læs meget mere ved at klikke her

Pænt fremmøde til rundvisning og frokost på efterskolen

Lørdag formiddag havde Sdr. Feldings Efterskole alle i Sdr. Felding og opland til en rundvisning på skolen med efterfølgende frokost.
Og vi var nok 30-35 der havde taget imod tilbudet. Under den meget velsmagende frokost fortalte forstander Asbjørn Lyby og formand for skolen Jan Andersen om efterskolen.
Der går nu 120 elever på skolen, som oprindelig er bygget til 72 elever. Og det gør at de må spise i to omgange. Derfor vil de også gerne lave udvidelser og omrokeringer på skolen, så de både får en bedre og flottere indgang til skolen, får en spisesal alle kan være i og måske på sigt udvide skolen til 140 års elever. Dette kræver dog en betydelig ….

Sæt kryds i kalenderen for årets juleoptog og julemesse

Klik læs mere og se hele programmet

Noah kommer, under hans akustiske turné, til Dagmar Bio

Ved koncerten i Dagmar Bio loves der nye arrangementer af bagkataloget. Sangene vil blive leveret akustisk i øjenhøjde med publikum.
Bag navnet NOAH gemmer sig sanger og sangskriver Troels Gustavsen. NOAH er garant for dansksproget pop fra allerøverste hylde og med en velkendt, nordisk tone af melankoli, har sangene gjort deres indtog på de danske radiostationer og streamingtjenester. Siden gennembrudssinglen ’Alt Er Forbi’ i 2012 har han markeret sig med en steppebrand af dobbeltplatinvindende-hits som ’Over Byen’ og ’Det’ Okay’ og dannede således grund for det selvbetitlede debutalbum, der solgte Guld i 2013.
Siden 2013 har karrieren kun eskaleret. I efteråret 2016 deltog Troels i Toppen af Poppen, hvor hele Danmark fik ørene op for Troels stemme. NOAH udsendte pladen ”1988” d. 18 november 2016 , som han spillede udsolgte koncerter med i hele foråret 2017.
Når NOAH drager ud i 2018 vil der også være smagsprøver på nye sange.
Efter koncerten er Dagmar baren åben til kl. 24.
Pris pr. billet: 495 kr. Køb her

Søndagscaféerne fra Kibæk og Sdr. Felding mødtes igår i Dagmar Bio

Indlæg og foto af Grethe Kamstrup
Leif Jørgensen, som er formand for søndagscaféen og biografklubben, fortalte om Dagmar Bio og vidste med stolthed rundt i hele bygningen. Der var efterfølgende kaffe, hvor det igen var de frivillige der havde bagt brød og småkager. Efter kaffen vidste Leif Jørgensen lidt fra de kommende film, som kommer i Dagmar Bio her i efteråret. De blev også vist gamle reklamer fra mange af de forretninger, der har været i Sdr. Felding og som ikke eksisterede mere.
Formanden for Kibæk Søndagscafé Peder Bjerregård, fortalte, at ….

Skjern Å her i oktober

Foto: Karen Marie Gaardsvig

Billardklubben havde to hold i kamp i uge 41

Spillerunde 5, hvor kun 2 hold var i kamp, blev det til 1 sejr og 1 uafgjort. Da hold 1 ikke spillede pga. af sygdom er deres kamp mod Vildbjerg udsat til uge 44.
Hold 2 spillede ude mod nedrykker fra Sig, og det blev til en sikker sejr på 6 – 2. Carsten Yde Jensen vandt med 14,28 i snit, Ernst Pedersen vandt med 13,63 i snit, Valter Santini vandt med 10,71 i snit og Brian Fanø tabte med 8,00 i snit.
Hold 3 spillede ude mod Videbæk 2, og spillede uafgjort 4 – 4. Rene Kjær vandt med 6,06 i snit, Anders Andersen vandt med 8,69 i snit, Kim Bülow tabte med 2,76 i snit og Allan Thomsen tabte med 4,08 i snit.
Henning Knudsen Sdr. Felding Billard Klub

Dyrlægen og IT manden.

 Skrevet af Grethe Kamstrup og redigeret af Mogens Nielsen

I vores interview serie er vi nu nået til vores lokale dyrlæge Inger Boysen og formanden for Sdr. Felding Brugsforening Lars Svane.

Dyrlæge Inger Boysen er født den 17. april 1954 i en lille by nær Haderslev “Moltrup”
Inger havde ikke, som helt ung den tanke, at hun ville være Dyrlæge. Hun tog studenter eksamen, med sprog som speciale, som hun var rigtig dygtig til.
Blev også uddannet korrespondent og merkonom, og har haft arbejde som sådan i 4 år. Men blev opsagt i en fyringsrunde.
Inger begyndte derfor at tænke på – hvad er det egentligt jeg vil med mit liv? Det var dyrlæge og det blev det. Og det er en af de bedste beslutninger i mit liv udtaler Inger.
Hun kunne godt lide, at have med dyr og mennesker at gøre.
Inger blev uddannet på det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, og blev også uddannet til …..

Seje Sdr. Felding U14 piger 💪 Tillykke!