Monthly Archives: februar 2019

Røde Kors har afholdt generalforsamling og valgt ny formand

Fra venstre: Jytte Kristensen, Marianne Linnet, Tina Poder, Minna Madsen, Bodil Johannesen, Lis Sørensen og Ulla Blok

Der var mødt 22 op til Røde Kors Aaskovafdelings generalfrosamling i tirsdags i Alhuset i Kibæk. Her hørte de bl.a. hørte Kristine Kristensen fortælle om, hvordan mødet med andre kulturer og “de fremmede” altid har præget og beriget hendes liv, lige fra opvæksten  på Hedegård i Kibæk til hendes arbejde ude omkring i verden og til nu, hvor hun er een af aktivitetslederne i integrationsarbejdet i Røde Kors.
På generalforsamlingen fik mange overrakt årsnåle for deres mangeårige aktive liv som frivillige i Røde Kors arbejdet, som nørklere, besøgsvenner eller i organisationsarbejdet.
Der blev valgt ny formand, idet …

En ildsjæl og aktiv dame har rundet de 80 år

Og det er Grethe Kamstrup, som nu i godt 20 år har boet i Sdr. Felding.
Grethe er født i Hvide Sande i 1939, hvor hendes far var slusemester og havnefoged og moren hjemmegående og passede de 9 børn.
I Hvide Sande var den stråtækte skole skiftet ud med en ny skole, hvor børnene gik i skole alle ugens 6 dage. Desværre var der ikke råd til at Grethe kunne læse videre, hvorfor hun kom ud af skolen efter 7. kl. Hun rejste til Århus og arbejdede i en brilleforretninger. Om aftenen gennemført hun uddannelsen som optiker, uden dog at tage en eksamen.
Som 20 årig blev Grethe gift og sammen fik de datteren Inga og senere kom sønnen Frank til i 1964.
Læs mere og se flere billeder

Billardklubben har genoptaget spillet efter velfortjent vinterferie

Indsendt at Henning Knudsen
Hold 1 og 2  spiller slutspil om oprykning hvor derimod hold 3 spiller lang turnering.
Alle 3 hold var i kamp i denne uge hvor det blev til 2 sejre og 1 nederlag.
Hold 1 spillede hjemme mod Sdr. Omme 1 og vandt med 8 – 0. Carsten Ramsing vandt med 16.66 i snit, Leif Simonsen vandt med 14.81 i snit, Henning Knudsen vandt med 15.38 i snit og Kurt Eg vandt med 12.12 i snit og dermed er holdet på en delt førsteplads inden de sidste 3 runder.
Hold 2 spillede lige ledes mod Sdr. Omme, men på udebane og det blev til en sejr på 5 – 3. Ernst Pedersen vandt med 17.64 i snit, Ivan Kjær vandt igen over Guf med et snit på 10.34, Carsten Yde Jensen spillede uafgjort med et snit på 10.34 og Valter Santini tabte med 7.50 i snit.
Hold 3 spillede ude mod Vildbjerg 2 og tabte med 6 – 2. Allan Thomsen vandt med 6.25 i snit, Rene Kjær tabte med 6.33 i snit, P.C. tabte med 3.03 i snit og Kim Bulow tabte med 5.05 i snit.

Henning Stærk gav for første gang koncert i Dagmar Bio

Og selvom han ikke længere er helt ung, satte en han en fed streg under, at han er ‘still going strong’. På trods af, at Henning Stærk har nået de 69 somre (han fylder 70 i marts) er ‘rock-spaden’ ikke stillet på hylden og tourbussen er ikke kørt i garage. Han er en ægte gammel rock-dreng fra Holstebro, og han forstår at levere varen. Henning Stærk mødte op med tre dygtige musikere fredag aften i Dagmar Bio, hvor alt var udsolgt.  Se flere billeder.

Cafe´aften i det Legende Hus

Foto: Grethe Kamstrup

Skrevet af Grethe Kamstrup
Sdr.Felding Kulturforening afholdt i går den 22 februar Caféaften i det legende Hus. Her bod Lene velkommen, og sagde bl.a., vi havde talt om, at flytte til en anden dato, da vi blev opmærksom på sammenfaldet med to andre arrangementeri byen. Der var mødt 58 danseglade personer op, som alle fik en virkelig dejlig og festligt aften. Arnfred spillede, og han er jo god til, at få folk op af stolene. Maden var fra Slagter Kirkeby, en virkelig skøn menu, indeholdende: Hønsesalat på ananasring. simregris m,flæskesvær, kalveculotte, smørristede kartofler, rødvinssovs,flødekartofler, broccolisalat, sprød salat.
Læs mere og se flere billeder

Travle uger for den nye uddeler i Sdr. Felding Dagli`Brugs

Der har været nok at se til og sætte sig ind i, for den nye uddeler Mads Ramskov Hansen, siden han startede omkring 1. februar i år. Når han har valgt at blive uddeler i Sdr. Felding, er det fordi det er en lækker ny Dagli´Brugs og med en rimelig stor omsætning.
Mads er et udpræget A-menneske, går tidligt i seng og står op ved fire-tiden om morgenen, og bruger en meget stor del af dagen på arbejdsrelaterede opgaver.
Bestyrelsen har også sat ham på en bunden opgave der hedder at indtjeningen skal være så stor, at en del af gælden kan afvikles i løbet at nogle år, og det kræver som minimum en fastholdelse af den nuværende omsætning, men også gerne en stigende omsætning og indtjening.
Mads synes at Dagli`Brugsen har priser der på mange varer kan ….

Lørdag d. 11. maj 2019 kl. 20 – Sebastian Solo i Dagmar Bio

En koncert med Sebastian er i en klasse for sig – han tryllebinder sit publikum og i samværet medsangeren, sangskriveren og komponisten oplever man på tætteste hold hvordan Sebastians smukketekster, hans melankolske stemme og fabelagtige guitarspil forenes og sammen giver publikum enoplevelse, som sent glemmes.
Når Sebastian alene på scenen møder sit publikum, får poesien for alvor vinger. Han ledsager sine udødelige sange med anekdoter og underfundig humor og forener generationer med sange, der harværet soundtrack til mange danskeres liv.
Sebastian er et langtidsholdbart ikon på den danske musikscene og har været med til …..

Fjernelse af flere skilte ved Præstevænget i Sdr. Felding

Modtaget fra Meta Jensen
Og  hærværket er sket i natten mellem lørdag og søndag. Nogle gadeskilte er rykket op , nogen personer har også været i en hæk, skiltet til Torvegade er rykket op, og bl.a. skiltet til Præstevænget 20-24 er væk og skiltet til midtbo udlejning, har været rykket op.
Hvis nogen kender noget til ovennævnte opgravning og fjernelse af skilte, kan I sende oplysninger til denne hjemmeside. Se flere billeder.

Café- og danseaften i Det Legende Hus

På fredag d. 22. februar, kl. 18 – 23, holder bestyrelsen i Sdr. Felding Kulturforening igen Café- og danseaften i Det Legende Hus.
Her kan man for 200 Kr. (medlemmer) få en dejlig aften med spisning, kaffe og musik. Og musikken står Arnfred for. 
Alle er velkomne og tilmelding kan ske til Lene tlf. 20 85 21 10 eller til Mette tlf. 21 28 33 04

 

Borgermøde om Nationalpark Skjern Å

Kom og se udkastet til grænsedragningen og kom og få en snak med medlemmer af Nationalpark-udvalget såvel som Den Grønne Følgegruppe og hør, hvorfor de arbejder for at sikre, at Danmarks næste nationalpark bliver omkring Skjern Å. Udover stande, hvor du kan smage lokale delikatesser eller få svar på alle dine spørgsmål, vil aftenens vært, journalist Mette Walsted Vestergaard, sikre, at alle spørgsmål bliver stillet – og besvaret. Der er gratis adgang, og alle er meget velkomne.
Mødet afholdes i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter i Skjern,  onsdag d. 6. marts Kl. 19.00