Monthly Archives: marts 2019

Bestyrelsen i Sdr. Felding Hallen inviterer til arbejdsdag

Og det er fredag den 5. april med start kl. 13.00. Du kan tilstøde arbejdsdagen i løbet af eftermiddagen, såfremt du ikke har mulighed for at møde op fra start.
Kl. 13.00 er der velkomst og arbejdsopgaverne bliver fordelt. Der  afsluttes med “Let aftensmad” kl. 18.00.
Tilmelding kan ske til Rene Pedersen tlf. 51 21 02 12 eller til Nicolai Christensen på nc@dot.dk
Arbejdsdag i Sdr. felding Hallen

Sdr. Felding Billard Klub spillede sidste kamp i turneringen

Vi havde som sagt 3 hold med i turneringen og det er gået over alt forventning, vi kunne godt ønske os et par hold mere til turneringen til næste år.
Her i sidste spille runde var alle 3 hold i kamp og der blev point til alle 3 hold med 2 sejre og 1 uafgjort.
Hold 1 spillede ude mod Sdr. Omme og det blev til en uafgjort 4 – 4 og dermed slutter holdet på 1 pladsen og rykker dermed op i Vest serien. Henning Knudsen vandt med 17,39 i snit, Krut Eg vandt med 11,11 i snit, Leif Simonsen tabte med 12,54 i snit og Anders Andersen tabte ….

Syng, spis og snak arrangement i Det Legende Hus

Skriv og foto af Grethe Kamstrup
Danske Seniorer Sdr.Felding og Sdr.Felding Kulturforening, var i aftes arrangører af et rigtig hyggeligt arrangement, ”Syng, spis og snak”, hvor den Jyske Sangskole og Herning Biblitekerne deltog.
Fra Sangskolen kom Oliver Dyrholm og Morten M.Hansen, to unge mennesker der spillede til sangene og det gjorde de virkeligt godt. Fra Biblioteket kom Dorthe Grout og Brian Brun Hansen, som fortalte om sangene. Sangskolen og biblioteket havde valgt de sange, som vi skulle synge. Der var sange ….
Læs mere og se mange flere billeder

Beretning om en sej ung Sdr. Felding pige og mor til tre

Grethe Kamstrup har skrevet:
Dorthe Lind Jensen er datter af Inger og Bjarne Lind Jensen. Hun er født den 29 .november 1981 i Sdr.Felding. Dorthe er blevet bosiddende i sin hjemby, for som hun fortæller, hun er bare aldrig kommet videre, men er også meget glad for, at bo her i Sdr.Felding.
Dorthe traf sin mand Hans Enevoldsen i 2002. Hans er landbrugsuddannet fra Borris Landbrugsskole og idag er han ansat ved “Bounum maskinstation”
Parret flyttede til Præstevænget her i Sdr.Felding i 2003, …..

Hashhandlere i Herning

To mænd fra Sdr. Felding blev tirsdag kl. 20.37 snuppet i besiddelse af hash på Banegårdspladsen i Herning.
Den ene, en 23-årig mand, blev fundet i besiddelse af 32,8 gram hash, som han fastholdt var til eget forbrug, samt en ulovlig foldekniv. Han vil blive sigtet for begge dele. Den anden, en kun 16-årig dreng ligeledes fra Sdr. Felding, blev fundet i besiddelse af 6,86 gram hash, der i lighed med den 23-åriges blev konfiskeret.

 

Colatyve i klubhuset

I tidsrummet fra kl. 19 i torsdags til fredag formiddag har der igen været indbrud i Sdr. Felding GIF’s klubhus på Sdr. Feldingvej. En rude er knust, og der er rodet rundt i klubhuset, hvorfra der er stjålet 2 kasser Coca Cola samt en ukendt mængde slik.
Indbruddet er først anmeldt tirsdag.

Computertyv i Sdr. Felding

Lørdag aften kl. 20.38 har der været indbrud i en villa på Solsikkevej i Sdr. Felding. En dør er blevet brækket op, hvorefter hele huset er blevet gennemrodet. Den foreløbige opgørelse viser, at der er stjålet en MacBook Air samt to HP-computere fra stedet, en af model 8740 og en 8540. Der er hverken set personer eller køretøjer i forbindelse med indbruddet.

Hunde efterladenskaber rundt i byen

Jer mere end træt af folks hunde efterladenskaber langs vores hæk, skriver Evelyn Nissen på Elkjærvej.
Vi har sat skilte op, og sat små flag i høm’en. Og folk kan jo da se at vi slår græsset uden for hækken, men det hjælper alligevel ikke, og siger man det til folk, bliver nogen af dem meget fornærmet, og det ønsker jeg jo heller ikke.

Det er nok et problem i hele byen, så kære hundeejer (også undertegnede) husk nu at få en pose med, til opsamling af hundelorte.

 

Mere end 500 mødte op til møde om Nationalpark Skjern Å

Anne Mette Bang Rasmussen, fremlægger kort over mulig fremtidig Nationalpark

Indlæg fra arr. gruppen på Facebook
Det er dagen derpå, og sikke dog en aften vi havde, da det første Borgermøde om Nationalpark Skjern Å trak fulde huse, og lidt til. Tusind tak til alle jer, der dukkede op og tog del i dialogen, tak til Ringkøbing-Skjern Kulturcenter for hurtige ekstrastole og fleksibiliteten, tak til juhl & agger for lækre smagsprøver af lokal vestjysk tapas og most, tak til @Skjern Boligmontering for lån af scenemøbler – og tak til moderator Mette Walsted Vestergaard for kyndig styring af slagets gang.
Til jer, der ikke lige kunne komme i aftes, er her en hurtig gennemgang af aftenen i billedform her

Naturvandring fra Arnborg til Sdr. Felding

Karen-Louise Smidth

Igen i år vil Sdr. Felding Menighedsråd og Sdr. Felding Lokalråd lave en vandring fra Arnborg til Sdr. Felding. Sidste år var det en pilgrimsvanring, mens det i år er en naturvandring under overskriften:
Mennesket i naturen langs Skjern Å gennem tiden
Og det er lørdag den 15. juni 2019 kl. 9 – 20
Til at stå for indholdet på vandringen har vi hyret Karen-Louise Smidth tidligere naturvejleder i Herning Kommune.
Vi skal på denne vandring hører om det vestjyske landskab igennem tiderne, hvordan er heden opstået, hvad var det karakteristiske ved de store hede områder og hvordan og hvorfor er den blevet opdyrket. Vi skal også høre om kirkerne i Arnborg, Skarrild og Sdr. Felding, som alle er bygget i 1100 og 1200 tallet. På vandringen skal vi samle forskellige urter, som skal bruges til urtedeller ved frokosten. Karen-Louise vil også fortælle om ideerne til en kommende Nationalpark Skjern Å.
Se invitation til Naturvandring her