Monthly Archives: april 2019

Sebastian kommer til Dagmar Bio 11. maj 2019

Sebastians nye album får masser af ros af anmelderne!

Billet kan bestilles lige her:https://www.place2book.com/da/choose_seating_sales_workflow…

Besøgte i går Screbrenica i Bosnien

Gravsten for alle de dræbte drenge og mænd

Igår besøgte vi Screbrenica, som i 1995 var scene for den værste massakre siden 2. verdenskrig. I denne by som FN havde erklæret for sikret område beskyttet af hollandske FN soldater var der samlet rigtig mange flygtningen, især muslimske flygtninge. Men serberne indtog byen, og delte mænd og kvinder, hvorefter mere en 8.000 drenge og mænd blev myrdet i løbet af nogle få dage, mens kvinderne blev kørt til et andet sikret område. Vi mødte nogle af de kvinder som havde mistet deres mænd og drenge og aldrig har set dem siden. Mange af ofrene er blevet fundet og begravet, men stadig mangler der mange, som man ikke præcis ved hvor er gravet ned. Men disse kvinder har bosat sig i området, selvom det er serbisk domineret, for at være i …

Studietur til Bosnien

Redaktøren af denne hjemmeside er de næste 7 dage i Bosnien, Montenegro og Kroatien på en meget spændende studietur, for at høre mere om det gl. Jugoslavien, borgerkrigen i 90-erne og hvorfor det er så svært for især Bosnien at få gang i økonomien igen. Vi er startet i Tuzla, som er en by på ca. 100.000 mennesker der opretholder drømmen om at de tre befolkningsgrupper, bosniakker (muslimer), serbere og kroater,  kan leve i fællesskab og viser at det faktisk kan lade sig gøre. Borgmesteren fortalte os i går, at det har de praktiseret i alle årene også under borgerkrigen i 90-erne. De gør meget ud af at undgå unødige provokationer fra nationalistiske og ….

Biografklubben Dagmar Bio´s stille succes

Endnu en generalforsamling er overstået og endnu en sæson med film næsten hver uge er gået.
Det går godt i biografklubben, medlemstallet er stabilt og økonomien viser et lille overskud igen i år.
Dog har formanden for biografklubben og medstifter af klubben, Leif Jørgensen måtte melde afbud til generalforsamlingen, pga. sygdom, og derfor var det Elin Støttrup der holdte formandens beretning.
Leif Jørgensen meldelte allerede sidste år at han ikke ønskede at genopstille, istedet blev Steen Helligsø indvalgt i bestyrelsen. Som efterfølgende konstituerede sig som følger:
Formand Elin Støttrup. næstformand Dorte West, kasserer Aksel Hostrup, og menige medlemmer Kirsten Merrild og Steen Helligsø
Læs formandens beretning ved klik under her

Kom til Golfens dag på søndag i Åskov Golfklub

Modtaget fra Kristian Hansen
Søndag den 28. april afholdes GOLFENS DAG i adskillige golfklubber i Danmark.
Vi er selvsagt også med i dette arrangement, hvor der i Åskov Golfklub er åbent hus fra kl. 11.00 – 16.00.
Her får vi brug for Jeres hjælp. Denne dag vil vi bede Jer hjælpe med, at golfinteresserede familiemedlemmer,
naboer, venner og kolleger får lejlighed til at stifte bekendtskab med golfspillet i Åskov Golfklub.
Vi har i 2019 fastholdt et uændret kontingentniveau, som vel nok er områdets absolut laveste, i forventning om,
at vi kan øge medlemskredsen. Det er selvsagt en forudsætning, at der også kommer flere medlemmer, for at det er muligt at opretholde dette lave niveau – så der er reelt tale om hjælp til selvhjælp for os alle!
Prisen for et prøvemedlemskab vil i 2019, som udgangspunkt, være …..

Opstart af Børneteater i Sdr. Felding

Kirsten Førrisdahl Beck

Til september i år, starter Kirsten Førrisdahl Beck et børneteaterhold op i Sdr. Felding med børn der kunne tænke sig at prøve kræfter med børneteater☺
Det vil blive et hold med børn i alderen fra 7-12-årsalderen.
Det vil være om mandagen, fra 16.00 – 18.00 i Spejderhuset i Sdr. Felding.
Pris for en sæson bliver kr. 400,-
Man vil lære noget dramatik, og der vil være teater lege, så man kan få lov til at prøve kræfter af med hvad det vil sige, at spille teater. Vi skal prøve kræfter med små “stykker” som skal indøves, og spilles for hinanden.
Fra uge 43 (efter efterårsferien) vil der blive øvet …..

Mød mig på Cassiopeia

På onsdag kl. 14.00, kan man i Dagmar Bio, se den gamle filmklassiker “Mød mig på Cassiopeia”
Og det er med kendte skuespillere som Poul Richhart, Bodil Kjær, Lily Broberg og Hans Kurt m.fl.
Det er Danske Seniorer i Sdr. Felding der står som arrangører af filmforvisningen.
Klik  her og se mere

Stor tilslutning til påskens distance ridning i flot solskinsvejr

Det er Aaskov Rideklub der afholder Aaskov Ridtet med 65 heste og ryttere. Distancerne er er fra 17 km til 84 km, og de rides ude i Borris Skydeterræn.
Ridestævnet i påsken har ifølge formand for rideklubben Bitten Römhild været afholdt mere end 30 gange. Og der er noget at organiserer med så mange ryttere, hvoraf mange har overnattet på stedet og alle har hver deres indhegning. Der er også tilknyttet dyrlæger, dommere, sekretariat med en del frivillige og så er der cafeteriet i den ene ende af hallen som også skal bemandes.
Se mange flere billeder

Spændende gæst i Sdr. Felding

Tirsdag kom Matti Järvinen, fra Sverige til byen, hvor han havde lejet sig ind i min (Mogens) mini lejlighed. Matti har den meget interessante hobby at han rejser rundt i Europa og besøger interessante biografer, og i den forbindelse havde han også hørt om Dagmar Bio. Han så filmen Jumanji tirsdag aften, og selvom filmen faldt lidt uden for hvad han normalt ville se, så nød han at side i biografen og roste salen og de gode lydforhold der er. Ligeledes roste han også den gode modtagelse han havde fået i biografen, hvor han fik fortalt hele Dagmar Bio´s historie.
Matti har besøgt 1.257 biografer i 13 lande i Europa de sidste 13 år, og udover de nordiske lande har han bl.a. også været i Portugal og Moldova og besøgt biografer der.
Matti går med krykker fordi han som lille var ramt af polio. Men det forhindre ham ikke i at rejse rundt med bus og tog.

Gospel Kids besøgte Søndagscafeen

 
Skrevet af Grethe Kamstrup
Søndag den 14. april, havde Søndagscaféen på Engholm besøg af Gospel Kids under ledelse af Organist Elsebeth Kvistgaard, de underholdt en halv times tid. Det var nogle rigtige dygtige kids. De havde en meget travlt dag. De sang til morgengudstjenste i Sdr.Felding Kirke kl 09,30 og efter ca´feen, som var kl 14,00 skulle de synge i Troldhede Kirke senere. De mange, som var mødt op på Søndagsca´feen fik en dejlig oplevelse.
Klik læs mere og se flere billeder