Pop-up gåruter i Sdr. Felding👣👣👣

Billede fra Svanholm Sø

Onsdag d. 28/5 – torsdag d. 3/6 2021🐝
Folkene bag Dagmar Bio i Sdr. Felding har sammen med Bevæg dig for Livet lavet ugens pop-up gåruter. Der er to af slagsen – en på 4 km og en på 9 km. Begge ruter starter og slutter ved Brugsens have, Bredgade 25, Sdr. Felding.
👉 4 km
Ruten går rundt i Sdr. Felding by, langs …

skønne Skjern Å, forbi kirke og børnehave, inden man rammer Præsteskoven med skovlegepladsen ved Halmhuset. Turen går videre igennem den vildtvoksende Præsteskov til land-art værket ”De 4 Hjertekamre” der ligger med smuk udsigt over Skjern Å og Åparken. Her går fårene frit, så pas på hvor du træder. Stien går videre langs boligkvarter og marker. Er du heldig, så har en Nederbygårds smukke heste fået et føl, som løber på marken. Ruten krydser igen Skjern Å og bugter sig ned over et grønt område. Resten af turen går du på fortov tilbage gennem byen, hvor du slutter af med igen at krydse livlige Skjern Å. Turen er markeret med blandede blå og gule flag.
👉 9 km
Turen starter i byen forbi stråtækte Nederbygård, hvor man drejer til venstre ad den asfalterede sti. Når man har krydset Skjern Å går turen ned ad en lille skrænt og herfra følger man åen et godt stykke vej på en trampesti. Trampestien ender i den yderste del af Sdr. Felding, hvor man krydser vejen og går ind i Elkjær Plantage. Turen fortsætter langs læhegn og videre langs mark og lyngområdet til økohalmhuset, hvorefter turen går videre mod Svanholm Sø. (Ved søen kan du udbygge turen med de ca. 2 km trampesti, der er rundt om søen.) Turen går herefter væk fra søen ind gennem skoven. Tilbage i byen går turen ned gennem et boligkvarter og tilbage til Brugsens Have. Ruten er på trampestier og grusveje.