Traktortræk er Joost Oppers store hobby

Susan og Joost Oppers

Efter at have været nedlukket i mere end et år er det nu igen muligt at arrangerer Tractorpulling (Traktortræk) med publikum i Danmark. Og det har Joost benyttet sig af, idet han og holdet bag traktoren ”SøMælk Dn Aerdvruter” har fået den til Danmark, hvor Joost har købt den så den nu er dansk ejet og registreret i Danmark og derfor kan deltage i de danske stævner, som er de eneste i Europa, der for nuværende, pga. Corona, må afvikles med publikum. Den har nu fået ….

navnet SøMælk Dn Aerdvruter.
I søndags d. 11. september i Års, var der det 5. Tractorpulling stævne i Danmark i år, hvor Danmarksmesterskabet blev afviklet. Og her vandt SøMælk Dn Aerdvruter Danmarksmesterskabet i sin klasse Super Stock (3500 kg.) Traktoren blev kørt af den 18-årige Imke Pauly fra Holland.
SøMælk DN Aerdvruter er opbygget i Holland, over en IH 1066 traktor, er blevet lidt højere og har fået div. ekstraudstyr påført og kører ikke på diesel, men på metanol der bl.a. gør at der ikke kommer sort røg op af skorstenen. Den er gået fra oprindelig at have 138 HK til nu lige knap 5.000 HK.
Joost har været med i teamet omkring Dn Aerdvruter i snart 20 år. Indtil i april i år var traktoren registreret i Holland, og Joost har været fører af traktoren mange gange, og deltaget i rigtig mange stævner. Den har vundet 3. europamesterskaber i 2006, 2010 og 2011. Joost har også deltaget i et stævne USA i 2012 med Dn Aerdvruter.
Teamet har også en lastbil til transport af traktoren, hvor der i den ene ende er indrettet et opholdsrum med køkken og møbler, hvor teamet kan holde til når de er til stævner.
Her til efteråret vil familien Oppers holde en stor fest for at fejrer sejren og sammenholdet i teamet. Festen vil foregå på Knaplund Destilleri og de inviterede er teamet på omkring 200, bestyrelsen i Superstock klassen, samt familie, venner og personale.
At det også er et familieforetagende er man ikke i tvivl om, med til interviewet er Susan og sønnen Thomas, som begge er del af SøMælk Dn Aerdvruter teamet.
Stort tillykke med Danmarksmesterskabet i Super Stock (3500) klassen.