Stort fremmøde til Brugsens møde om låneafvikling

Til mødet om tilbagebetaling af medlemmernes lån til bygningen af den nye Dagli`Brugs, var der 65 der var mødt op i Dagmar Bio onsdag aften.
Formanden for Brugsforeningen Lars Svane fortalte om Dagli`Brugsens økonomi, hvor omsætningen i de sidste 4 år er steget med små 5 mio. kr., det har givet et større overskud og dermed og en stærkt forøget likviditet. Dette muliggør at brugsforeningen nu, som aftalt med de private lånere, ……

fra 2022 kan begynde at tilbagebetale lånene.
Formanden takkede kunder i, og medlemmer af Brugsforeningen for den store opbakning til butikken og den pæne store omsætning er fortsat her efter at alle corona restriktioner er ophævet, hvilket også kan ses når der ugentlig bliver hængt en graf op i Dagli`Brugsens vindue, der viser omsætning i den sidste uge. En del af forklaringen på den store omsætnings stigning kan tilskrives ”Ja tak” tilbuddene.
Formanden takkede også de ansatte i Dagli`Brugsen for den store indsats de hver dag gør i butikken, og det gør de med gåpåmod og godt humør, selvom lønomkostninger i forhold til omsætningen har været faldende og de derfor har skulle yde en større indsats.
Brugsens bestyrelse forslog, at lånere får overført næste års afdrag på lånet til en debetkonto, som så kan anvendes ved køb i Dagli`Brugsen. Hvis ikke dette ønskes, vil de blive udbetalt først i januar 2022. Bestyrelsen vil overveje, at tilbyde denne mulighed i de kommende år, indtil lånene er betalt tilbage.
På mødet var der mange der ønskede denne form for udbetaling af deres indskud, og for Dagli`Brugsen er det også en god ordning, som vil hjælpe til fastholdelse af kunderne.
Efter præsentationen og spørgsmål var der kaffe og ”Grethes æblekage”. Og her var der også prøvesmagning af rødvin, hvidvin og portvin, som bestyrelsesmedlem, Michael Franklin Römhild stod for.
En dejlig aften, med stor tilfredshed blandt de fremmødte med det flotte resultat Dagli´Brugsen har opnået, og nok ikke mindst at det går så godt at vi nu kan få tilbagebetalt vores indlån uden problemer for Dagli´Brugsen.

Lars Svanes plancher ved fremvisningen kan ses her