Ny historie fra Sdr. Felding Lokalhistorie

Nørrealle 6 i Sdr. Felding

I dag er der ikke noget hus på adressen. Huset på billedet blev fjernet i 2006, og der blev lavet en parkeringsplads i forbindelse med bygningen af “Postgården”
Parcellen var udstykket fra gården “Engholm” (Bredgade 13), og huset var bygget af murermester Søren Johnsen for datteren Alma og svigersønnen Edvin Jacobsen, som var elinstallatør.
I kælderen var der værksted og kontor. I stueetagen var der en lille butik, og der var bolig for familien Jacobsen. Førstesalen var lejet ud.
Garagen, som ses på billedet, er det eneste, der er tilbage af de oprindelige bygninger, Der blev lavet et mageskifte, så garagen nu tilhører ejeren af nr. 8
Edvin Jacobsen omkom ved en tragisk ulykke på Skjern Å anden juledag 1951. En mand fra Sdr. Felding var faldet i åen og frygtedes omkommet, og mange deltog i eftersøgningen af ham bl.a. Edvin Jacobsen, som samen med seks andre var sejlet ud i en båd for at trække vod efter den forulykkede. Båden kæntrede og fire af mændene i båden druknede.
Alma Jacobsen blev boende i huset efter mandens død, installationsfirmaet blev solgt til Knud Pedersen. Butikken blev indrettet som et parfumeri, hvor hun også opmaskede strømper