Helle Kjærsig – fysioterapeut og behandler

Skrevet af Grethe Kamstrup og redigeret af Mogens Nielsen
Helle Kjærsig er født og opvokset på en gård ved Kibæk, som forældrene Frode og Agnes Kjærsig drev.
Helle har altid haft lyst til at bruge sine hænder og samtidig arbejde med mennesker, så efter at have taget HF i Herning og været på Ollerup gymnastikhøjskole startede Helle på Fysioterapeutskolen i Esbjerg, hvor hun fik uddannelsen, som fysioterapeut i 1995.
Hun arbejdede som fysioterapeut i Kibæk et par år. I 2001 blev Helle selvstændig, med egen klinik på Mølholmvej i Sdr. Felding. Og i 2005 fik hun en aftale med Rationel Vinduer, om at lave behandlinger hos dem.
Helle flyttede til Sdr.Felding i 1991, fordi hun traf sin mand Steffen, som hun havde kendt helt fra skoletiden i Kibæk. Han gik fire klasser over hende, og hun syntes han var en meget flot ung mand. Men han så ikke hende mente hun, for man ser jo ikke nedad til de små klasser. Men ved et åbent hus arrangement ….

hos Farmers Motorcykelklub, hvor de begge var, fik Steffen øje på den flotte pige.
Når man træder ind i Helles lyse klinik, mødes man med kunst på væggene, friske planter og smukke ting overalt, hvor der er gjort meget ud af hyggen. Hendes rolige og varme væsen gør, at man føler sig godt tilpas.
Lidt om hendes Stentæpper: Hun fortæller, at da hun i 2014 var hos en healer og fik et tæppe over, kom ideen sådan lige, at det kunne være dejligt med lidt mere tyngde på, “måske nogle sten i tæppet” ville være godt. Da hun er et meget foretagsom menneske, var der ikke langt fra tanke til handling. Så hun tog hjem og syede sten ind i tæpper, og er i dag forhandler at stentæpper.
I dag bruger Helle stentæpper til behandling i klinikken. Når man har prøvet, at ligge under sådan et tæppe, slapper man dejligt af. Hun laver dem i mange størrelser, store til briksen, små til at ligge over benene, sjal til skulderne og tæpper til at ligge over barnevogne. Som det fremgår af billederne er tæpperne meget flotte.
Helle kalder sig i dag for privat behandler, fordi hun ikke ønsker at komme ind i det offentlige system, hvor der skal føres journaler over hver enkelt klient.
Helle bor sammen med sin mand Steffen Bertelsen i et dejligt hus på Mølholmvej i Sdr.Felding. Steffen arbejder på Jeld-Wen som montør.
De har sammen fire børn to drenge Mehael 29 år Kristoffer 22 år to piger Louise 20 år samt Sabina 17 år.
I fritiden har Helle i mange år været aktiv i SFGIF, hvor hun i dag, sammen med andre, er instruktør på Indoor cycling.
Igennem nu flere år har Helle været formand for Sdr. Felding Handels- og Håndværkerforening.

Helle er meget glad for, at bo i Sdr.Felding, hvor hun syntes der er et godt sammenhold. Og det er dejligt med den nye Dagli´Brugs.
Når talen falder på, hvad hun syntes der mangler her, kunne hun tænke sig, at der var flere stisystemer