Sundhedshus i Sdr. Felding opgivet

I sundhedsudvalget under Lokalrådet har vi nu smidt håndklædet i ringen og indstillet vores arbejde for et sundhedshus i Sdr. Felding.
Med et sundhedshus ville vi gerne give nogle udvidede muligheder for behandling, og også give mulighed for en forebyggende sundhedsindsats.
Men desværre har Herning Kommune meldt ud at de ikke ser behov for et sundhedshus, de har hvad de har brug for, dog kunne de måske være interesseret i et enkelt rum
Regionen har meddelt ….

at sundhedshuse er uden for regionens ansvarsområde, da de udelukkende skal sikre sygdomsbehandling, hvorimod sundheden hører ind under kommunerne.
Konklusionen er at uden offentlig støtte, vil det være nærmest umuligt at drive et sundhedshus.
Vores læge Lotta Nielsen har efterfølgende meldt ud at hun nu vil se på mulighederne for at selv at udvide det nuværende lægehus, så der kan blive plads til to læger og to sygeplejersker. Og dette er vi selvfølgelig glade for.
Og angående muligheden for at søge penge i statens ”Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse”, må det opgives, da det kun er regionen eller kommunen der kan søge der, til f.eks. et offentligt ejet eller delvis offentligt ejet  læge-sundhedshus, en privatejet lægepraksis kan ikke søge støtte til byggeri, men dog til udstyr. Vi havde i arbejdsgruppen arbejdet på at regionen i samarbejde med kommunen ville bygge et nyt sundhedshus, som derved havde været støtteberettiget.
I sundhedsudvalget har vi været: Jørgen Møller, Jens Udbye, Lotta Nielsen, Dorte West, Hans Eghøj og Mogens Nielsen