En ildsjæl og aktiv dame har rundet de 80 år

Og det er Grethe Kamstrup, som nu i godt 20 år har boet i Sdr. Felding.
Grethe er født i Hvide Sande i 1939, hvor hendes far var slusemester og havnefoged og moren hjemmegående og passede de 9 børn.
I Hvide Sande var den stråtækte skole skiftet ud med en ny skole, hvor børnene gik i skole alle ugens 6 dage. Desværre var der ikke råd til at Grethe kunne læse videre, hvorfor hun kom ud af skolen efter 7. kl. Hun rejste til Århus og arbejdede i en brilleforretninger. Om aftenen gennemført hun uddannelsen som optiker, uden dog at tage en eksamen.
Som 20 årig blev Grethe gift og sammen fik de datteren Inga og senere kom sønnen Frank til i 1964.
Læs mere og se flere billeder


Igennem årene har Grethe arbejdet i en brillebutik, hun har haft en tøjbutik i Grindsted for stor piger, og i en del år kørte hun også taxa. Sidst i 1960-erne flyttede hun til Herning.
Livet har også budt på sygdom og død, hvor Grethes anden mand – Knud, efter nogle års sygdom, døde i 2004. I 2007 giftede Grethe sig igen og fik nogle gode år med Christian, som desværre døde af kræft.
Grethe er en meget ihærdig dame som nyder at være aktiv og det både i foreninger og i det sociale liv, og hun er altid klar til at hjælpe personer som har behov for hjælp.
For nogle år siden skrev Grethe en bog om Sandets historie, hun har været aktiv i Danske Seniorer Sdr. Felding, er koordinator for kirkekaffen i Sognehuset og ind imellem laver Grethe også fødselsdagskort.
I det sidste års tid har Grethe lavet en del interessante interview med personer i Sdr. Felding, som er blevet brugt her på SdrFelding.dk, til stor glæde for mange læsere, og samarbejdet forsætter her i det nye år.
Grethe nyder at bo i Sdr. Felding og har det rigtig godt med naboerne, som hun tit mødes med, om det så i fredags øl-klubben eller ved andre sociale arrangementer. Grethe nyder også at tage ud i naturen, hun er hverdag ude på en 4 -5 km gåtur, og det sker også at det bliver til en biltur til f.eks. Vesterhavet.
Billederne under her er fra Grethes 80 års fødselsdag, som blev holdt i Troldhede hallens selskabslokale, med 80 indbudte gæster.