Beretning om en sej ung Sdr. Felding pige og mor til tre

Grethe Kamstrup har skrevet:
Dorthe Lind Jensen er datter af Inger og Bjarne Lind Jensen. Hun er født den 29 .november 1981 i Sdr.Felding. Dorthe er blevet bosiddende i sin hjemby, for som hun fortæller, hun er bare aldrig kommet videre, men er også meget glad for, at bo her i Sdr.Felding.
Dorthe traf sin mand Hans Enevoldsen i 2002. Hans er landbrugsuddannet fra Borris Landbrugsskole og idag er han ansat ved “Bounum maskinstation”
Parret flyttede til Præstevænget her i Sdr.Felding i 2003, …..

hvor jeg (Grethe) også bor, og vi fik et dejligt og hyggeligt forhold til dem. Vi lavede mange hyggelige sammenkomster sammen med de andre beboere her på Præstevænget, blot for, at nævne nogle af dem. Peter, Kamilla, Marianne, Inga, Alys, Knud, Vagner.
I 2005 flyttede Dorthe og Hans på Rugvænget 9 i Dorthes Bedstefars hus, og her bor de stadig.
Dorthe uddannede sig til Social og Sundhedsassistent og den 1. juli 2006 fik hun arbejde på plejehjemmet “Højbo” i Arnborg.
En aften efter arbejde skulle Dorthe til Herning, på vej dertil skete der en alvorlig ulykke, hvor hun kørte sammen med en anden billist. Dorthe kom frygteligt til skade, og kom på Herning Sygehus, hvor hun blev lagt i kunstig koma, fordi hun var så ilde tilredt.
Da jeg besøgte hende på sygehuset, troede jeg ikke , at hun nogensinde blev den Dorthe jeg kendte. Men helt utroligt er hun her her endnu.
Hun lå på sygehuset i tre uger, derefter ventede der hende en lang genoptræning på Herning Sygehus tre gange om ugen, både i varmvandsbassing og hos Fysioterapeut.Det blev en hård og lang genoptræning og mange operationer skulle der også til. Men Dorthe er jo en sej pige og også heldig, at hendes Mor Inger Lind Jensen kunne køre hende hver gang, så Hans kunne passe sit arbejde.
Dorthe begyndte så småt, at arbejde på “Højbo” igen omkring midt forår i 2007 i nogle timer. Herning kommune syntes ikke det var tidssvarende, at Dorthe forsatte på “Højbo”. Hun begyndte derfor at arbejde på Herning Sygehus, som Social og Sundhedsassistent nogle timer. Senere blev hun ansat af sygehuset og havde en 32 times uge. Dorthe var der i ca 2 år, intil hun gik på barsel den 1. februar 2010.
Deres stor pige Anika blev født den 8. april 2010, Maise kom den 29. december 2011 og den 19. juli 2013 kom Benjamin til.
Dorthes Mor døde i august 2011, så hun nåede ikke, at se de to yngste børnebørn.
Midt i juni, 2014 begyndte Dorthe, at arbejde i Dagli´Brugsen her i Sdr.Felding, det var jo nemmere, når der nu var tre børn.
Jeg tror der var mange der glædede sig over, at se Dorthe efter, alt det hun havde har været igennem.
Dorthe er meget kreativ. Hun bager de flotteste kager til venner og bekendte, som man ser dem i “Den store Bagedyst “Hun lavede dukkehus af de små røde legekufferter og satte lys i. Strikkede dukker, masser af dukketøj. Strikkede til hele familien. Som det kan ses på billederne.
Det er mig en stor glæde at få lov, at skrive om Dorthe. Pr 1 Marts er Dorthe skiftet til Jeld-Wen, på grund af arbejdstiden passer bedre med tre børn.