Præstefrue i Sdr. Felding igennem godt 37 år

Skrevet af Grethe Kamstrup
Ester Korsgaard Villekjær er født den 26. januar 1951 i Vestervig Thy. Hun voksede op på en gård sammen med en ældre søster Karen Galsgaard. Deres far døde i 2001 og moderen i en alder af 92 år 2018.
Efter endt realeksamen i Vestervig, rejste Ester til Herning og gik på handelsskole, hvorefter hun tog en kontoruddannelse i Viborg.  Hun ville egentlig gerne havde været på gymnasiet, men tog efter endt uddannelse, studentereksamen på “Rønde Kursus”
Her mødte hun Orla Villekjær, som efter endt uddannelse i Sparekassen i Silkeborg, også havde ønske om, at tage en studentereksamen.
Ester studerede Kristendomskundskab og Orla læste Teologi.
I 1974 giftede parret sig, og i 1975 blev …..

Christina født, som i dag bor i Sdr.Felding med sin mand Torben.
I 1979 blev Marianne født, som i dag bor i Århus med sin mand, der er fra Egypten.
Ester og Orla flyttede i 1981 her til Sdr.Felding , hvor Orla fik embede, som præst her i sognet og de bor i præsteboligen på Skolegade her i Sdr.Felding.
Parret følte sig virkeligt godt modtaget og er jo blevet et kendt par i byen og omegnen, de deltager i mange arrangementer.
Ester har været meget aktiv i Indre missions arbejde, og har været i bestyrelsen i fire år. Hun har været med i lederklubben i rigtig mange år, som var for børn, der oplæres i den kristne tro. Det var et arbejde hun nød meget, sammen med børnene, der var hygge, med sang, kager og saftevand. Hun var vellidt blandt børnene og i klubben. Ester er også rigtig god til, at tale og hjælpe de nye der kommer til Sdr. Felding, som ikke lige ved hvor de kan henvende sig.
Ester er “kordegn”, har været det i 7 år, og holder ved udgangen af juni. Hun skal også med konfirmanderne til Polen.
I 1986 kom Brith til verden, hun er født med Down syndrom, det var en svær tid, at forstå hvorfor de fik et barn med det handicap, som krævede så meget omsorg, men som også gav så meget glæde tilbage til hele familien.
Brith er en pige der hurtigt aflæser folk, om det er nogen der vil hende eller ej. Hvis man først får hendes tillid og hun ved, at det er ægte sympati er hun ret så sjov og varm, at være sammen med.
Ester og Orla flytter til Århus, når Orla går på pension efter 37 1/2 år her i Sdr. Felding.
Orla holder sin afskedsprædiken søndag den 16. juni kl.09.30 i Sdr.Felding Kirke, og i Troldhede Kirke kl. 11.00
Herefter er der afskedssammenkomst for dem begge i Troldhede Hallen, hvor alle fra Sdr.Felding og Troldhede sogne er velkomne.
Og det er Sdr.Felding og Troldhede Menighedsråd v. Anne Marie Jensen og Hans Christensen der står arrangementet.
Ester og Orla er godt igang med, at få pakket hjemmet ned, det er et ret stort arbejde, efter så mange år.
Som der kan ses på billederne har Ester været så uheldigt, at brække sit håndled, hvor det især gik ud over hendes tommelfinger, hvilket gør det ekstra besværlig at pakke ned.
Jeg ønsker Ester og Orla Villekjær et godt og rigt otium.