Årets Naturvandring med Karen-Louise Schmidt som guide

Og det er lørdag d. 15. juni 2019, hvor vi vandre fra Arnborg til Sdr. Felding og skal se og høre rigtig meget om naturen, historien og kulturen i om omkring Skjern Å. Se program her.
Karen-Louise er født og opvokset i Aalborg, hvor hendes far var direktør på et teglværk.  Her var hun og hendes søskende tit med ham og fulgte produktionen af tagsten og mursten . Hun var også blå spejder og fik smag for udelivet, hvilket der var brug for da hun senere blev ungdomsleder i Natur og Ungdom, som er en organisation under Danmarks Naturfredningsforening.
Den første uddannelse Karen-Louise tog var en læreruddannelse med biologi som speciale, og senere har hun læst ….

miljølære på Aarhus Universitet, kommunikation på RUC og museumsinspektør på Museumshøjskolen.
Karen-Louise har været med til at oprette skoletjenesten  i Aalborg Zoo, hvor hun arbejdede i nogle år som leder af formidlingsafdelingen. Hun har også i en periode arbejdet som formidler i Givskud Zoo.
I starten af 90-erne flyttede Karen-Louise til København og blev ansat som naturvejleder i Skov og Naturstyrelsen, hvor hun i første omgang havde sit arbejde i Dyrehaven, efterfølgende var hun med til at bygge Naturcenter Vestamager.
Senere har Karen-Louise været naturvejleder og museumsleder forskellige steder i landet, indtil hun i 2011 blev ansat som naturvejleder i Herning Kommune.  Hun har været i Herning Kommune som naturvejleder og formidlingskonsulent indtil februar i år, hvor hun fik et job som politisk konsulent i Billund Kommune.
Karen-Louise er med i Grøn Følgegruppe i det nye projekt Skjern Å Nationalpark, som repræsentant for Naturvejlederforeningen, og Karen-Louise har et bankende hjerte for den forhåbentlig kommende Nationalpark. Kendskabet til naturen og de mange kulturhistoriske seværdigheder langs åen skal gerne ud og glæde så mange børn og voksne som muligt. Det er lettere, hvis der bliver skabt en nationalpark som fælles paraply for både benyttelse og beskyttelse af naturen i og omkring Skjern Å.
Karen-Louise bor mellem Herning og Arnborg og har et lille sted med heste, hund og katte mm.  I fritiden besøger hun gerne museer af mange slags og især kunstmuseer. For hende må arbejde og fritid gerne overlappe hinanden.

Naturvandringen er en opfølgning på sidste års Pilgrimsvandring på samme rute. Hvor der sidste år var fokus på det kristene budskab, er det i år naturen, historien og kulturen der er i fokus.
Læs invitation til Naturvandringen her