Genbrugsforretning i Bredgade 20 Sdr. Felding

Skrevet af Grethe Kamstrup
I 2001 henvendte Kirkens Korshær sig til Erik Henriksen i Sdr. Felding, om der var interesse for, at lave en Genbrugsforretning i Sdr. Felding, da der var et ledigt butikslokale, hvor der før havde været en tøjbutik.
Der blev nedsat et udvalg som bestod af fem medlemmer. En af dem var Erik Henriksen, som blev formand og var det i de næste 15 år. Det har været 15 dejlige år udtaler han, og han har været glad for, at være med alle årene.
Det er utroligt flot så mange frivillige …….

der har været igennem årene, og så mange der stadig bakker op omkring forretningen.
Siden 2001 er det bare gået fremad. Da der begyndte at mangle plads blev et tilstødende Solarium inddraget. Det er gået rigtig godt for “Genbrugsforretningen” gennem årene, og der er nu 15 frivillige tilknyttet.
Genbrugsforretningen ligger jo på byens bedste plads ved “Laksetorvet”. Udover, at pynte i bybilledet opfylder butikken også andre behov og funktioner. For mange af de frivillige der er gået på efterløn eller pension, kan arbejdet som frivillig her være med til at få opfyldt et socialt behov, når man stopper på arbejdsmarked.
I et hjørne af butikken er der indrettet en Café, hvor der altid er kaffe på kanden til kunderne, og mange kommer også ind for at få en lille snak. Det er de frivillige der leverer en del af de kager der bliver serveret.
Det er også helt utroligt, at på trods af at der ligger så mange genbrugsbutikker i nærområdet, har butikken i Sdr. Felding en flot en omsætning.
Nu i 2018 er vi meget stolt over, at butikken har haft det største overskud gennem de seneste 10 år. Vi har tidligere sendt omkring 50.000 Kr. årligt til Kirkens Korshærs arbejde, nu er det næsten 70.000 Kr. og pengene går til de mest udsatte mennesker i Danmark. Vi hjælper bl.a. hjemløse, fattige og ensomme mennesker på væresteder rundt om i landet.

Vi er stolte over, at vi kan bidrage så meget til socialt arbejde og vi er taknemlig over, at så mange tænker på os, når der blive ryddet op i hjemmene, udtaler Gunvor Mikkelsen, som er en af de mange hjælpere og som bruger en del tid i genbrugsbutikken. Gunvor brænder for butikken og er kontaktperson til hovedorganisationen.
Synes vi at udvalget i butikken er ved, at være for småt, har Kirkens Korshær et lager, hvorfra vi kan supplere op, det har vi benyttet os af et par gange.

Når der er Å-festival har vi ekstra åbent og her er det ekstra sjovt, at være på arbejde. Rigtig mange unge kommer ind i butikken og det skæpper jo godt i kassen.

Desuden har vi udsalg et par gange om året, hvor alt er til halv pris. Og på den måde, bliver der plads til noget nyt på hylderne.
I butikken er vi altid klar til, at byde velkommen hvad enten man vil købe eller aflevere genbrugsvarer. Vores åbningstider er tirsdag til fredag fra Kl. 13-17 og lørdag fra 10-12.

Ud over de 15 der arbejder i butikken er der nogle der henter og bringer varerne, andre gør rent ligesom vi også maler selv.

Der er også system omkring tøjet, der er nogle der efterser det der kommer ind, om det er helt og rent så det kan hænges på bøjle. Mens børnetøj er Ruth Madsens ansvar. Nogle er med til, at pynte vinduer, og sådan er det fordelt på alle de 15 frivillige.

I uge 46 i 2019 har Kirkens Korshær forskellige aktiviteter over hele landet. i den forbindelse har vi åbent i butikken søndag den 17 november.