Festdag i Sdr. Felding med besøg af tjekkiske dansegrupper

 

Sdr. Felding og omegns folkedanserforening får besøg af 2 Tjekkiske dansehold i uge 32, hvor der fredag d. 9. august bliver optog igennem byen som ender i Det Legende Hus, hvor der vil være et kæmpe kaffebord for hele byen og hvor der vil være opvisning af tjekkiske folkedansere og folkedansere fra Sdr. Felding og omegns folkedanserforening. Om aftenen er alle inviteret til festaften i Det Legende Hus, hvor igen vil være ….

opvisning og måske også mulighed for at være med i dansen.
Sdr. Felding Folkedanser forening skriver: Vi er en folkedanserforening i Sdr. Felding, hvor vi er en skøn flok der nyder at danse sammen i højt tempo og med højt humør, hvilket også skyldes vores dygtige leder og fantastiske spillemænd. Vi har et helt fantastisk sammenhold, hvor vi også ud over dansen, støtter hinanden i godt og ondt, og laver mange ting sammen.
Vi har to tjekkiske venskabsforeninger og besøger hinanden hvert andet år, så i 2017 var vi af sted sammen med ungdomsholdet ”fru Madsens team” som danser i Herning, for at besøge dem.
Gennemsnitsalderen i vores forening er kun lige godt 40 år, hvilket er ret usædvanligt, og vi nyder at være en flok i alderen 12 til 72 år, som kan hygge sig på tværs af alder, og vise at folkedansen ikke kun er for ældre mennesker, og er stolte af vores forening og vores fællesskab. Ungdomsholdet ”Fru Madsens team” er bestående af unge dansere i alderen 14 til 35 år.
Vore 2 venskabsforeninger fra Tjekkiet: Ondrejnica, som består af voksne dansere og  Vizovjánek som mest er unge dansere. Begge hold bygger deres show op af gamle traditioner og historie fortælling og sang, sat sammen med ny koreografi.  De 2 hold har fælles musikgruppe, som består af en Cimbalom, violiner, klarinet og fløjter. Blandet med deres fantastiske sang, er det helt klar en oplevelse man ikke skal gå glip af.
Vores eget hold er et blandet hold af unge og voksne dansere, som danser for at have det sjovt. De tjekkiske hold kommer med deres fantastiske danseglæde og smukke sang, som gør én glad og smitter med godt humør. De to foreninger vil lave opvisninger i området sammen med vore egne dansere. De tjekkiske dansere vil blive indlogeres hos vore egne dansere privat, og sammen tager vi rundt og ser noget af det vestjyske og giver bl.a. opvisning på torvet i Hvide Sande. I Sdr. Felding er der optog gennem byen med dans undervejs, og opvisning i ”Det legende hus” i Sdr. Felding, hvor der vil være kæmpe kagebord, opvisning af danske og tjekkiske dansere, samt være mulighed for tilskuerne at danse med. Om aftenen er der fælles spisning og dansebal.

Læs mere på www.sdr-felding-folkedans.dk