Indvielse af nye shelters og fiskebroer i regnvejr

Joan Hansen

Onsdag sidst på dagen blev der afholdt officiel indvielse af  shelters og fiskebroer, som der er blevet opsat i foråret ved campingpladsen og Skjern Å.
Joan Hansen formand for Teknik og Miljø i Herning Kommune holdte åbningstalen, hvor hun bl.a. kom ind på den unikke beliggenhed ved Skjern Å og at Sdr. Felding nu er blevet markant styrket som en lystfiskerby, hvor der er mulighed at fiske inde midt i byen. Hun takkede også samarbejdet med campingpladsen, hvor der lavet aftale om benyttelse af toiletfaciliteter også Lokalrådet blev nævnt for deres store indsats i at gøre Sdr. Felding til en god by at bo i og besøge.
Efter talen klippede Joan silkesnoren over og …..

erklærede hermed fiskebroerne og shelterpladsen for åbnet.
Efterfølgende gik vi ned til åen og så på fiskebroerne og hvor Mathias Utoft Jørgensen fra Teknik og Miljø og Kenny Frost fra Laksens Hus fotalte om muligheder for fiskeri i Skjern Å og at Atlanterhavslaksen har fået helt unikke forhold i Danmark og ikke mindst i Skjern Å, fordi der igennem mange år er blevet gjort et kæmpe arbejde for at forbedre vilkårene denne fisk i Skjern Å.
Kenny Frost gav derefter en opvisning i hvordan man fluefisker og i den forbindelse kan bruge de nye fiskebroer til at passerer træerne langs åen.
Dagen sluttede med at der blev budt på pølser m. brød, samt kaffe, sodavand og øl. Og på trods af regnen mødte der nok 40 – 50 op i løbet af de to timer arrangementet varede.
I det hele taget et rigtig godt og hyggelig arrangement, og i Lokalrådet er vi rigtig glade og stolte af de nye muligheder med overnatning og fiskeri midt i byen, som Herning Kommune sammen med Riwer Fisher Denmark har etableret – stor tak for det.
I Teknik og Miljø er det Mathias Utoft Jørgensen der har stået for etableringen af fiskebroerne, mens det er Poul Krogh, også fra Teknik og Miljø, der har stået for etableringen af de tre store shelters. Og så har vores lokale entreprenørfirma JPK stået for den praktiske udførsel.

Læs Joan Hansens tale her