Fyraftensmøde om stoffer og tyverier i Sdr. Felding

Stort fremmøde på skolen, til møde om hash, stoffer og tyverier i Sdr. Felding. På mødet fortalte Henrik Jensen, som er skolens SSP – kontaktperson, om hvordan flere unge kommer i kontakt med ulovlige stoffer i byen, og hvordan de i samarbejde med politiet prøver at opklarer hvor det er de unge køber stofferne og hvem der sælger dem. Men det er også vigtig at modvirke at de unge begynder at ryge, da det er erfaringen at det hovedsageligt er dem der ryger der går videre med hash og stoffer. Desuden er det vigtig at få begrænset indtagelsen af alkohol hos de …..

helt unge i 8. klasse, vi behøver ikke at have verdensrekord i druk blandt unge.
Rene Orluff Risum fra politiet i Herning, fortalte om sit arbejde, der udover forbyggelses arbejdet i SSP, også er at have kontakt til psykisk sårbare unge og være en del af teamet omkring den nye mobile politistation mm.
Rene opfordrede forældrene til at holde øje med de unge i forhold til misbrug, ved at bemærke om de har usædvanlige humør svingninger, røde øjne, er nedtrykt, rastløs, ofte syge i forbindelse med weekender eller altid mangler penge. Og alle er velkomne til at kontakte Rene for at stille spørgsmål.
Vedrørende forebyggelse fra forældre, kunne det være en god ide at gå aftentur med sin hund, i nærheden af de steder hvor de unge måske opholder sig.
Der var rigtig mange spørgsmål og især kommentarer til hvad der kan gøres for at bringe de unge helskindet igennem teenager årene.
Ang. tyverier i byen, var det vigtigt at holde øje med mistænkelige biler og personer i bybilledet, og måske søge sammen i nabohjælpsgrupper. Alarmer i hjemmene med tydelig skiltning kan også hjælpe, ligesom videoovervågning er afskrækkende, og kan hvis der er begået tyveri, hjælpe med identifikation i opklaringen.