Steffen Andersen har med succes været bager i Sdr. Felding i 15 år

Susanne Reitz og Steffen Andersen

Da Steffen Andersen købte Sdr. Felding Bageri 2004, var han som 19-årig Danmarks yngste selvstændige bager, hvilket også blev bemærket i flere landsdækkende medier.
Steffen er født i Sdr. Omme i 1985, hvor han også er vokset op, og det meste af lærer tiden, som bager, var i Sdr. Omme Bageri, den sidste del af lærer tiden var dog i Sdr. Felding som selvstændig bager.
I 2010 købte Steffen Sdr. Omme Bageri og nogle år senere Grindsted Bageri, så der nu var en kæde af bagerier, hvor Sdr. Omme Bageri var den største og centrale del i kæden.
Sidste år blev Grindsted Bageri dog solgt fra og Steffen ønsker ikke at udvide med andre butikker. Til gengæld går salget …

godt, hvor der også er et stort salg til af bagervarer til flere dagligvarer butikker, bl.a. Min købmand i Troldhede og Skarrild og ikke mindst til flere af Lego´s afdelinger i Billund, hvor der til tider er kæmpe salg.
I Sdr. Felding er der stadig gang i bageriet om morgenen, hvor alle rundstykkerne bliver bagt. I de to bagerier er der ca. 25 ansatte, og omregnet i fuldtidsansatte er der nok 17 – 18.
Steffen har i en del år været med i bestyrelsen for Sdr. Felding Handels- og Håndværkerforening og i de sidste par år været involveret i byskønnelses projektet, som kommunen har afsat 1 mio. kr. til. I den forbindelse har Steffen lånt bageriets have ud til projektet ”Brugsens have”, og som de fleste nok har set, er der nu lavet en legeplads med gynger og rutchebane mm på grunden.
Steffen er gift med Susanne Reitz og de har et barn på 1,5 år og er bosat på en mindre ejendom lidt uden for Sdr. Omme, hvor de også har kødkvæg. Susanne arbejder også i bagerfirmaet og sammen med Steffen står hun for den daglige bogføring.
Til slut spurgte jeg Steffen om hvordan Sdr. Felding er at arbejde i, og svaret kom spontant, at det er noget helt særligt, Sdr. Felding Bageri var jo start basen.