Team Rynkeby Midt-Vest til møde i Dagmar Bio

Koner, kærester, mænd … ryttere og servicefolk var indbudt til møde søndag.
Hvad vil det sige, at deltage på Team Rynkeby Midt-Vest? Dette spørgsmål prøvede man at besvare i dag, med oplæg de mange interne ledere af det kommende cykelløb til Paris i juli 2020.
Team Rynkeby Midt-Vest støtter arbejdet for at samle penge ind til børn med kritiske sygdomme og deres familier, og det forventes at hver rytter der deltager aktivt er med til finde sponsorer til indsamlingen. Rytter og servicefolkene betaler selv for ….

alle de udgifter der går til hele arrangementet, så de midler der samles ind går ubeskåret børn med kritiske sygdomme.

Sidste år blev der indsamlet 79 mio. kr. fra  de 2.100 motionscykelryttere og 550 hjælpere fordelt på 57 lokale hold fra henholdsvis Danmark, Sverige, Finland, Norge, Færøerne, Island, Tyskland og Schweiz. De 29.4 mio. kr. blev indsamlet i Danmark.
For dem der er involveret i Team Rynkeby, bruges der mange timer på det at cykle, men også på det at finde sponsorer, at få samlet penge ind til børn med kritiske sygdomme.
En virkelig flot indsats og Team Rynkeby er et fantastisk velgørenhedsprojekt, synes SdrFelding.dk´s redaktør.
Team Midt-Vest vil gerne sige tak for:
En god dag – også med stor tak til
– Sdr Felding bageren for rundstykker
– Sdr Felding Brugsen for pålæg og drikkevarer
– Them ost for ost
– Klods Hans for sandwich
– Dagmar Bio for lokaler
– Jens og Grete Udbye for en kæmpe hjælpende hånd 😊

Team Rynkebys historie
Ideen om at cykle til Paris opstod tilbage i 2001. En af Rynkeby Foods’ medarbejdere, Knud Vilstrup, havde fået konstateret rygerlunger. Han ville derfor gerne gøre noget for sig selv, så han blev lidt sundere – og et rygestop var ikke en mulighed!
Han fik en løs idé om, at han skulle i bedre form samtidig med, at han fik en oplevelse ud af det.
Den tanke luftede han under Rynkebys julefrokost senere samme år. Knud Vilstrup spurgte Rynkebys daværende tekniske direktør, Torben Møller-Larsen, om det ikke kunne være et spændende projekt at cykle ned og se Tour de France-opløbet på Champs-Élysées – og om han kunne sponsere noget juice til turen. Det gik Torben Møller-Larsen med til, hvis han til gengæld kunne komme med på turen.
Efterfølgende ringede Knud Vilstrup nogle gange til Torben Møller-Larsen for at høre, om turen kunne blive til noget. Efter flere forsøg, fik han lov. Han fik sponsoreret juice til turen, 50.000 DKK til at starte projektet op og et krav om, at der skulle være mindst 10 deltagere på turen. Holdet blev samlet i løbet af foråret 2002 under navnet ’Team Rynke’: 11 ryttere og én enkelt hjælper i minibus var klar til at køre den godt 1.200 km lange tur fra Ringe til Paris samme år.
Den løse idé var blevet til virkelighed.
Team Rynkeby blev ikke stiftet som et velgørenhedsprojekt, men da rytterne vendte hjem fra den første tur i 2002, havde de 38.000 DKK i overskud, og dem besluttede de sig for at donere til børnekræftafdelingen på Odense Universitetshospital. Efter en vellykket tur til Paris med mange udfordringer, overtalte Knud Vilstrup den adm. direktør for Rynkeby Foods, Jørgen Dirksen, til at investere penge i projektet igen. Det blev starten på det velgørenhedsprojekt, som eksisterer i dag, hvor antallet af deltagere og sponsorer vokser støt år for år – og det samme gør donationerne til de organisationer, som Team Rynkeby støtter.