Sjov, interessant og underholdende tilbageblik på de sidste 74 år

Lørdag var der højskoledag i Det Legende Hus, og her var forhenværende højskoleforstander for Sdr. Felding Højskole, Niels Ole Frederiksen (NOF), inviteret til at give et to timers-foredrag med titlen ”Da lysekronen faldt ned i lagkagen”
NOF er en fantastisk foredragsholder og vi kom igennem rigtig mange af hans livsoplevelser. Han blev født og døbt i Horsens Statsfængsel i 1946, hvor hans far var vicefængselsinspektør. Årgang 1946 talte 96.000, og er dermed den største årgang i Danmarks historien – af nogen kaldt græshoppe-generationen.
I foredraget kom vi omkring Postdamkonferensen, hvor Churchill, Trumann og Stalin stod ….

for opdelingen af Europa efter 2. verdenskrig. Vi hørte om eftersidning i skoletiden, danseundervisning, Cubakrisen, Statens Kunstfond, Rindalismen, Ribe Statsseminarium hvor NOF fik sin læreruddannelse, Thylejren, Nej til EF, tiden som lærer på Ask og Jaruplund højskoler, møde med Tvind og Den Rejsende Højskole, murens fald i 1989 og som forstander på Sdr. Felding Højskole.
Og dertil en masse sjove historie som NOF har set og oplevet i Danmark, hvilket vil kunne ses på billederne under her.
Efter frokost underholdt Lise og Jørn Esbjerg med musik og sang. Lise og Jørgen tager meget rundt og underholder, og de har også underholdt for Dronningen og prins Henrik på deres slot i Frankrig.
Der var omkring 80 med til det flotte arrangement i Det Legende Hus, og det var Sdr. Felding Kulturforening og Indre Mission og Menighedsrådet der var arrangører.