Mere end 2.500 har tilkendegivet at de vil deltage i Live-Å-festival

Interview med Thomas Olesen fra Å-festivalens lederteam
Hvordan kom I på ideen med en Live-Å-festival?
Fra da det gik op for os i lederteamet at Å-festival 2020 skulle aflyses, begyndte vi faktisk allerede at snakke om: “hva så?”. Mange gode mennesker og samarbejdspartnere kom også med ideer ind fra siden, hvilket stille og roligt samlede sig til ideen om at lave et livestream i stedet. Det kom af en ærgrelse over at der skulle gå et helt år uden bare en smule Å-festival stemning – det måtte vi gøre noget ved.🙂
Hvor mange arrangører er I på pladsen søndag aften?
Vi har været i dialog med myndighederne omkring ….

den mest hensigtsmæssige måde at afvikle det på. Og kommer selvfølgelig til at overholde alle givne retnings linier og regler. Vi har tænkt meget over at minimere antallet af mennesker, så mange kommer også til at være med over videochat, i stedet for til stede på pladsen.
Hvor mange forventer I der deltager online søndag aften og er der allerede nu mange der har meldt deres interesse og deltagelse?
I skrivende stund har omkring 2500 meldt sig interesseret på begivenheden online. Ligeledes ved vi at flere fællesskaber og efterskoler rundt omkring i landet, der har fået lov til at samles igen, vil sidde og se med på storskærm. Så der er fedt at mærke den store interesse, nu håber vi bare at de også vil se med søndag aften når vi sender. Det er jo en ny måde at skulle fastholde folk på, når det er over stream.
Hvordan er stemningen blandt de mange unge der skulle have deltaget i Å-festivalen, hvis ikke lige corona-epidemien var komme på tværs?
Den er generel rigtig god. Dem vi har hørt fra er selvfølgelig ærgerlige over at gå glip af årets fest, men også meget forstående. Vi glæder os sammen med dem til næste år, hvor vi forhåbentlig kan samlet igen.
Hvilket indhold vil der være på jeres online Live Å-festival?
Der vil være lovsang og deltage musikere fra ind og udland. Ellers er programmet fyld af gæster og indslag fra hele landet – selvfølgelig tilsat en masse hygge og sjov, ligesom en almindelig Å-festival.
Hvor mange timer planlægger I for Live Å-festivalen?
Vi sender søndag aften kl. 19.30 og planlægger at sende i 1½-2 timer.