Orientering om anderledes menighedsrådsvalg i Sdr. Felding Sogn

Skrevet af Grethe Kamstrup og Mogens Nielsen
Tirsdag aften var der indkaldt til orienteringsmøde om menighedsrådsvalget i 2020. Der var mødt ca. 40 personer op, flot fremmøde på trods af at coronaen stadig er her.
Menighedsrådets formand Anne Marie Jensen bød velkommen,.
Der er blevet slået en streg i sandet, da vores samarbejde med Troldhede er ophørt.
Det bliver nok betydelig mindre arbejde for det kommende menighedsråd, fordi der nu er valgt en ny præst og renovering af præsteboligen er næsten overstået.
Det kommende valg til menighedsrådet vil blive ….

afviklet som en generalforsamling, og der vil blive orienteret i HERNING FOLKEBLAD samt i i UGEPOSTEN  om hvad der rører sig i kirken, menighedsrådet vil i mindre grad skrive på Facebook, da der er mange ældre der ikke har dette.
Valgforsamling afholdes den 15. september 2020 i Sønder Felding sogn kl 19.00
Valgforsamlingen er offentligt, men det er kun medlemmer af folkekirken der har valgret i sognet.
Evt. kandidatlister kan indleveres fra dagen efter valgforsamlingen, dvs. fra d. 16. september og 4 uger frem efter til d. 13 oktober.
Tid og sted for indlevering oplyses på valgforsamlingen, ved gudstjenester, på sognets hjemmeside og div. lokale medier.
Et eventuelt afstemningsvalg skal afholdes den 17. november. Hvis der den 27. oktober foreligger to eller flere gyldige kandidater gennemføres afstemningsvalget.
Den nye procedure til menighedsrådsvalg er udarbejdet af kirkeministeriet, fordi man har oplevet at rigtig mange sogne har alt for lidt aktivitet op til menighedsrådsvalgene, og der mange steder slet ikke er valg, da der kun har været en liste at stemme på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *