Sidste arbejdsdag for Gitte og Tage Nielsen i Vardevejens Kiosk

Skrevet af Grethe Kamstrup
I dag den 14. november bliver det den sidste artikel om Vardevejens Kiosk, med Gitte og Tage Nielsen bag disken, jeg skriver om.
Da de efter 18 år har valgt, at leje til Jan Hansen, på grund af at helbredet ikke er i top mere.
Det har været spændende, at skrive om det dygtige par der i gennem 18 år, som har været en del af bybilledet her i Sdr. Felding.
For 18 år siden overtog de Q8 Tanken, som stedet hed på …

det tidspunkt, hvor der blot var en lille døgnbutik, med næsten alt hvad købmanden og brugsen også havde. De fik varer to gange om ugen, og det gik godt
Så begyndte købmanden, at holde længere åbnet og senere også brugsen.
Da Gitte og Tage overtog butikken havde de åbent fra 06.00 til 23.00 og senere til kl. 22.00 og nu til kl. 19.00. (Jan Hansen vil holde længere åbnet)
Det var lidt svært, at vænne sig til, for da de to holdt åbent så længe stod de med diverse varer, som ikke blev solgt, de var ved, at drukne i rugbrød, mælk med mere. Men efterhånden lærde de, at købe mindre ind.
Det var en god tid da Rationel havde 3 hold skift, der var jo mange der handlede på vej hjem eller når de tog på arbejde.
De havde også udlejning af VHS-video og VHS-maskiner, senere kom der dvd og Blue Ray, dem kunne kunderne leje og selv afspille derhjemme.
De havde også aviser, blade, mange abb., som de kunne hente i butikken. Der blev rigtig mange ting solgt op til højtiderne, såsom dekorationer, nisser, ting og sager, øl, vand, slik. Leverandørerne kom med sagerne og stillede dem op og tog de gamle varer med retur, det gør de ikke mere.
Der har også været udlejning af haveredskaber og trailer i alle årene. Tage vil forsætte med trailerne efter de er flyttet, man kan ringe til Tage på tlf . 22 41 20 61.
I 2012 blev Q8 til F24 hvor folk kunne betale med kort i automaterne.
Q8 ville have de skulle lukke butikken, for F24 stationerne havde ikke butikker,
Men Tage havde en anden mening og da de selv ejede bygningerne og div, forsatte de med butikken, som da kom til, at hedde Vardevejens Kiosk.
Der har været en hel afdeling med byggekram i samarbejde med Sdr. Omme Tømmerhandel. Der har været og er bilplejeprodukter og hvis der var noget der manglede – sagde Gitte altid, vi har det i morgen.
Man har kunnet købe små vindmøller, hvide figurer og pynt til haven, samt gødning.
I 2016 lejede de butikken ud, og flyttede over i den i “Den lille Butik”, som ellers blot var til brug for udlejning for Camping.
Men det gik ikke, som de havde aftalt med lejerne, og de fik butikken tilbage i 2018, hvor de begyndte at lave grillmad
I al den tid de har haft tanken og kiosken,  har de stået for udlejning af pladserne på campingpladsen, denne del forsætter Jan Hansen med.
Tips og Lotto forsætter Jan ikke med, men han forsætter, med Landbrugs-Varelotteriet, samt spillehal.
Gitte og Tage fortæller, at de har været meget glade for tiden de har haft her, hvor de blev godt modtaget da de startede, og vil savne alle kunderne.
Men jeg ved også der er rigtig mange der vil savne de to skønne mennesker her.
Som de begge udtaler, vi har været glade for den støtte vi har fået gennem alle årene, og håber at man også vil støtte Jan og co, fremover.
På grund af coronaen bliver der ikke holdt afskeds/goddag reception.
En stor tak til og fra Gitte og Tage

Gitte og Tage Nielsen Foto fra 2018 i “Den lille butik”.