Nytårshilsen fra FasterOikos

Tilbageblik og lidt tanker omkring det nye år

Kære kunde og andelshaver
2023 fortsatte desværre med usikkerhed i verden, og vi har fået endnu flere usikkerheder at forholde os til i form af krigen i Gaza, den fortsatte krig i Ukraine og uroen mellem USA/NATO og deres allierede over for Kina.
I FasterOikos har vi heldigvis ikke haft behov for beredskab i forhold til vores kunders økonomi trods disse usikkerheder. De fleste af vores kunder har faktisk en solid økonomi, uanset om man er privat- eller erhvervskunde.
Begge vores afdelinger i Astrup og i København har leveret et flot år, hvor vores medarbejdere har været travlt beskæftiget med at rådgive og hjælpe mange kunder.
Vi føler fra ledelsens side, at vi har meget dygtige og kompetente medarbejdere, og heldigvis har vi oplevet meget få utilfredsheder blandt vores kunder, hvilket naturligvis glæder os alle.
Nu, da 2024 lige er begyndt, sender vi hermed lidt opdateringer:

✅ Forventningerne til vores resultat for 2023 er tilfredsstillende, og vi er glade for det. Et godt overskud er nødvendigt for at sikre vækst i fremtiden men også at kunne “lægge til side” til vores kapital og dermed opfylde de stigende kapitalkrav fra myndighederne over for pengeinstitutterne.
✅ Pt. oplever vi en udlånsvækst på næsten 6% for året, hvilket er positivt, især i betragtning af den intense konkurrence på lånemarkedet.
✅ I tråd med “Oikos’ tankegang” arbejder vi på at få adgang til at give et eller flere lån til fattigdomsbekæmpelse i 2024. I 2023 har vi hjulpet ca. 90 nye Finklusiv-kunder (Finansiel Inklusion) med at blive kunder og starte små virksomheder op i Danmark. Dette gavner også det danske samfund, da disse kunder dermed bedre kan klare sig selv, hvilket jo er noget, som langt de fleste mennesker gerne vil.
✅ Derudover har vi støttet flere organisationer, der arbejder inden for disse områder i 2023.
✅ I vores andet nærområde, omkring Astrup, har vi støttet mange spændende og relevante projekter og aktiviteter for at sikre, at lokale netværk, skoler og mange foreninger kan bestå og udvikles via vores fælles arbejde – som f.eks. DGI Mini-landsstævnet, de lokale friskoler og skolen i Astrup osv. Vi ser, at vores økonomiske støtte gør en stor forskel lokalt, når mange større pengeinstitutter ikke støtter disse mindre initiativer.

2024 ser således spændende ud, og vi ser frem til at fortsætte med at rådgive og hjælpe jer – vores kunder og andelshavere.
På vegne af bestyrelse, repræsentantskab og medarbejdere vil jeg ønske jer og jeres familier et godt nytår med tak for alt i det gamle.

Med venlig hilsen
Jan Kirkensgaard, FasterOikos