Projekt Kugledyner

Indlæg skrevet af Grethe Kamstrup

Projekt kugledyner
Lige en opdatering, samt en stor tak, til alle de frivillige der er med til, at gøre hverdagen bedre for de børn og unge mennesker, som har nogle diagnoser, så som ADHD og Autisme Spektrum forstyrrelse.

Det er en helt fantastisk stor hjælp, at så mange er klar til, at bruge noget af deres tid på, at hjælpe de familier med de omtalte forstyrrelser og som har stor gavn af kugledynerne.

Mange familier ansøger kommunerne om bevilling af kugledyner til deres diagnoseramte børn. Men ofte bliver de afvist. Kommunerne mener ikke, de er forpligtet til, at hjælpe med sådan en bevilling, hvis forældrene ikke ønsker at afprøve medicinsk behandling af de søvnproblemer, som ofte hører med til diagnosen.

At skulle købe originale kugledyner er meget dyrt og mange familier har ikke råd til det. Dynerne koster et sted mellem 4.000-10.000 kr. Derfor er et projekt sat i værk, hvor der bruges kugler fra tomme roll-on deodoranter, til at lave dyner til børn og unge mennesker, der har svært ved at tackle hverdagen. En brugerundersøgelse fra august 1995 viser, at kugledyner kan bruges mod fysisk og psykisk uro og med stor effekt.

Bent Arne Øhlenschlæger går meget ind for netop dette projekt og har opstillet en tønde, som står ved Kirkens Korshærs Genbrugsbutik i Sdr. Felding. Håbet er, at alle der har brugte roll-on deodoranter, vil smide dem i tønden. Herefter sørger frivillige for at frigøre kuglerne fra deodoranterne, og de syr brugte dynebetræk om til kugledyner. Der syes kanaler i betrækkene, så kuglerne bliver fordelt ligeligt. Det er vægten af disse dyner, der hjælper mange med at opnå bedre søvn.

Bent Arne Øhlenschlæger håber du vil donere dine brugte roll on deodoranter, så hjælpen kan nå ud til flest mulige familier. Ved spørgsmål kan Bent Arne Øhlenschlæger kontaktes på tlf. 52909015.