Martin Arnbjerg fortalte om et spændende liv

Indlæg skrevet af Mogens Nielsen
Torsdag eftermiddag havde vi i Lokalhistorisk forening inviteret tidligere skoleinspektør på Sdr. Felding Skole til at komme og fortælle sin livshistorie og det foregik i salen på Engholm centeret.
Det var noget af et tilløbsstykke, omkring 90 mødte op for at høre foredraget.

Martin er født i 1939 i Hune i Nordjylland, hvor hans far var præst.

I februar 1945 flyttede familien til Vorbasse, hvor hans far havde fået ansættelse som præst. Det tog 3 dage med tog at komme til Vorbasse pga. en meget ustabil togdrift i de sidste krigsmåneder. Der var en ny skole i Vorbasse, men den havde tyskerne beslaglagt og først i 1947 blev den frigivet, hvorfor Martin måtte starte i den gamle skole.
På præstegården dyrkede de man de fleste af de grøntsager de skulle bruge, og de 5 børn i familien måtte hjælpe til med pasning af urtehaven.

I 1956 var han færdig med realskolen og ville gerne læse til lærer, men her skulle han være 18 år, derfor tog han plads en gård i et års tid.

I 1947 startede han på seminariet i Ribe, og efter endt uddannelse blev han indkaldt til militæret.

Igennem flere år var han kæreste med sin senere kone Inge. Det var lidt svært at mødes ret tit, da begge var travlt optaget. Men da Inge også var færdig med hendes seminarie uddannelse blev de gift og efterfølgende fik de begge stillinger som lærer på Hvidbjerg skole i Salling.

I 1968 flyttede de til Sdr. Felding, hvor de begge havde fået ansættelse på Sdr. Felding skole og kom til at bo på Elkjærvej.

Igennem årene har Martin været med i mange foreninger og udvalg, bl.a. i udvalget til opførelse af den nye hal i byen, som blev færdig omkring 1970. Han har været aktiv indenfor spejderne, stået for skolebiblioteket, været med i Y-Mens Club og i to omgange medlem af meninghedsrådet.

I 1993 blev Martin skoleinspektør for Sdr. Felding skole og var det indtil december 2001.

Inge blev ramt af kræft og levede med det i nogle år, men døde i 1997.

Senere fandt Martin sammen med Elin Jensen, og de flyttede ned i et nybygget hus på Åparken, hvor de stadig bor og nyder pensionisttilværelsen med gåture, rejser og besøge børn, børnebørn og nu også oldebørn.

Fra Lokalhistorisk Forening siger vi tusind tak til Martin for en meget spændende fortælling om et lang og indholdsrigt liv.