Nyt om lejeboligsituationen i Sdr. Felding

Claus Udbye – Byrådsmedlem kommer i dag med en update på lejeboligsituationen i Sønder Felding. Han skriver:

“Som mange af jer nok læste i Herning Folkeblad først på året, var der desværre cirka 10 lejeboliger bag Engholm der stod ledige og var svære at leje ud.

Så længe der er tomme almene lejeboliger i byen kunne det ikke komme på tale at opføre nye og større tidssvarende almene lejeboliger – var udmeldingen.

Jeg har sammen med arbejdsgruppen for flere lejeboliger i byen og direktøren for Social, sundhed og beskæftigelse i Herning Kommune besigtiget boligerne.

Boligerne var meget “trætte” og nedslidte kunne vi konstatere.
Efter vores tur rundt i lejlighederne kommer der til at ske følgende:
Alle de ledige lejligheder bliver totalrenoveret med nye gulve,lofter, køkken mm. – denne opgave går boligselskabet Fællesbo igang med inden sommerferien.

Huslejen forbliver uændret efter renovering.

Boligerne bliver tilgængelig for alle og ikke kun ældre, som det har været ind til nu.

Der bliver pt. regnet på priser for at lægge to lejligheder sammen til én stor lejlighed, således boligerne tiltaler flere.

Ud over de almene lejeboliger som vi nu får istandsat – så arbejdes der også på højtryk af arbejdsgruppen på etablering af private leje/ejelejligheder. Dette er en svær og ikke mindst økonomisk tung opgave, men jeg er sikker på at vi kommer til at lykkes med denne opgave også.

Der bliver inviteret til borgermøde hvor der vil bliver informeret om planerne.

Jeg er glad på byens vegne over, at der nu endelig sker noget positivt på boligområdet i Sønder Felding.”