Farvel rute 81 – goddag Plustur…

Som du måske har opdaget, er busrute 81 blevet reduceret kraftigt. Nu fungerer den som en skolerute, og kører derfor kun i hverdagene. Er der weekend, helligdag eller ferier, så må du finde alternativer, hvis du skal til og fra Sdr. Felding.

Går du på rejseplan.dk fremgår det, at man kan tage en “Plustur”, men hvad er det mon? Tonny Dam Jensen har sat sig for at teste Plusturen på en tur til Herning. Du kan læse hans beskrivelse af turen her:

Tonnys guide til Plustur til/fra Troldhede/Herning – i savnet på rute 81.
Udgangspunktet er en tur fra Dagmar Bio, men det kan også være en fra en privatadresse. Plustur afhenter dig på den adresse, man taster ind i Rejseplanen så vidt jeg har forstået.

 

1) Gå til rejseplanen.dk og indtast din tur fra din adresse til endedestinationen. Taster man kun Troldhede ind, så er Plustur ikke en mulighed, men taster man Herning ind, så kommer plustur til syne. Det er så vidt jeg forstår, derfor kun muligt at komme til toget i Troldhede, når det passer med en afgang mod Herning. (se billede 1).

2) Vælg den rejse der passer (skal være mindst 1 time ud i fremtiden), og tryk derefter “Pris & køb”. Den valgte Plustur koster 24kr fra Sdr. Felding til Troldhede, og her trykker man Billetter – Bestil. (se billede 2).

3) Man overføres til Flextrafik hvor man køber og betaler Plusturen, indtaster sit mobilnummer. Der skal oprettes en bruger. (se billede 3).

4)15 minutter før afgang fik jeg en SMS med besked om at være klar 5 minutter før afgang. Jeg blev hentet i en Flextrafik-taxa, og blev afleveret på stationen i Troldhede. Herfra benyttede jeg mit rejsekort til at komme til Herning. Har man ikke rejsekort, skal man nok bestille togbilletten ved siden af.

Noter:
Jeg har prøvet at lave en tilsvarende rejse fra en landejendom uden for byen, det kan godt lade sig gøre.
Hvis man kun vil til Troldhede, er man nødt til at “snyde” systemet lidt ved at taste endedestination Herning ind.
Hvis man skal i andre retninger, så ser det ud til at være det samme der er gældende, altså at man kan få en meget billig tur, til nærmeste togstation (Borris den ene retning og Troldhede den anden)

En tilføjelse omkring Flextur og knudepunkter. Hvis din tur starter ELLER slutter indenfor det Midttrafik kalder byzone (se det grå område på kortet herunder), så koster en flextur ALTID 15kr/km med mindre destinationen er Gødstrup sygehus, da det er det eneste knudepunkt indenfor byzone. I mine øjne gør det flextur ALT for dyr. Hvis start ELLER slutdestinationen derimod IKKE er indenfor byzonen OG start ELLER slutdestination er et knudepunkt, så reduceres prisen til 3kr/km for de første 20km og derefter 7kr/km. Så hvis man i rejseplanen laver en rute fra lægehuset i Sdr. Felding knudepunkt (det er vigtigt at ordet knudepunkt er i enten til ELLER fra adressen), og til Vesterlindvej 40 (tæt på MCH Arena), så er det billigt (63kr). Skal du til MCH Arena så er det dyrt (345kr) da det er indenfor byzonen. Skal du ind til midtbyen så er det dyrt (375kr), men skal du til Løvbakkerne på Løvbakkevej 32 så er det billigere (126kr). Gad vide hvad chaufføren siger til at smide en af i et lyskryds i midtbyen på vej til Løvbakkerne?