Sankt Hans

Sankt Hans Aftes i Sønder Felding foregik i år med blå himmel og bød, traditionen tro, på hyggeligt fakkeloptog fra Engholm Centret, hvor de ældre kunne se optoget fra deres vinduer. Der var omkring 45 børn der fik en brændende fakkel i hånden. Fra plejehjemmet gik optoget gennem byen og hen til det gamle stadion ved campingpladsen, hvor bålet blev antændt med børnenes fakler. Og iflg. Sdr. Felding Borgerforening, der står bag arrangementet, var der rigtig mange der lyst til at se heksen flyve til Bloksbjerg. Den fine heks var i øvrigt lavet af SFO Fristedet. 

På det gamle stadion bød Anni Kamp velkommen, og Anne Tvillling Jacobsen sang for på Midsommer visen, mens bålet brændte ned. Bålet var  blevet ramt af det noget ustadige danske sommervejr, men selvom det var lidt vådt, kunne det ikke stå imod de mange fakler.

Årets båltaler var Niels Jørgen Lohff Nielsen. Niels Jørgen har haft et stort antal udvalgs- og bestyrelses poster og havde sidste år 40 års jubilæum ved Sdr.Feldings Varmeværk, hvor han er formand.

Vi har fået lov at bringe Niels Jørgens noter, som var udgangspunkt for talen:

Tak for tilliden
Ros og et enkelt piske slag                           

Ros:
Jeg synes at vi i Sdr. Felding gør det ret godt, i forhold til vores størrelse og dermed formåen. Bl.a. fordi vi præsterer en stor del frivilligt arbejde.
Halmhuset, Hallen, Dagmar Bio (Udviklingsselskabet), Campingplads

Lokale donationer/anonyme givere til div foreninger.
En ny bus, til de gamle
Brugsen, her blev der også stået sammen, vedr. finansiering (hvis du vil have en Brugs i morgen, så handle i den i dag)
Varmeværket, som jo også er vores alle sammensTak for tilliden omkring at vi byggede det nye grej for et par år siden OG vandt årets fjernvarmepris sidste år. Med prisen fulgte 50.000 kr, som jo er doneret til driften af hjertestarterenVi har i mange år haft en virkelig lav varme-udgift, og vi skal nok komme efter det igen.

Pisk:
Frivilligt arbejde det skal der til. Ingen får noget bare ud af det blå. Selv svømmeklubben og KFUM i Herning må stille med en stor portion frivillig arbejde.

Det er svært af få folk ind i bestyrelser, og derfor arbejdes der i Lokalrådet på, at indlemme flere foreninger, og herefter bare blive til et udvalg. Vær ikke bange for at spørge nogen om de vil være frivillige, heriblandt også vore nye borgere/husejere. Frivilligt arbejde/en hjælpende hånd – tager ikke kun, det giver også.

Vær positiv / Vi kan godt
Nyd Glædesblussene – God sommer

Og Niels Jørgen har jo helt ret: Vi har mange frivillige i byen, men vi kan sagtens bruge mange flere. Man behøver ikke at melde sig ind i nogen foreninger – man kan blot hjælpe nogle timer, dage eller weekender, hvor der er brug for det.

Årets Sankt Hans aften var velbesøgt og der blev hygget med snobrødsbagning, grill pølser og en masse sludren på kryds og tværs blandt de lokale. Sdr. Felding Borgerforening takker for opbakningen og for de frivilliges uvurderlige hjælp!

Tak til Grethe Kamstrup og Sdr. Felding Borgerforening for indsendte billeder