Spejdertur ud over det sædvanlige!

I sidste uge var spejder-troppen fra Borris på sommerlejr i Kandersteg, Schweiz. Og sikke en tur og nogle flotte billeder de kan vise frem. Sdrfelding.dk har fået følgende fra spejderleder Lene Damkjær:

Lørdag 29/6 kl 4.50 mødtes de friske 8 spejdere og 3 ledere, fra Borris Spejder, der skulle på sommerlejr på Kandersteg International Scout Centre. Vi steg på toget i Brande og ca. 15 timer og 5 togskift senere, stod vi af i Kandersteg, hvorefter vi gik de 2 km ud til lejren.
Det regnede, vi var trætte efter den lange tur, det var ved at blive mørkt – men vi fik hurtigt rejst teltene og kunne kravle i soveposerne.

Næste morgen, efter at have beundret de flotte syn af Alperne, der rejste sig på begge sider af lejren, fik vi hentet det lejede køkkenudstyr. Senere var det tid til at udforske området og det er virkelig et flot sted.

Mandag skulle vi have været på en udendørs aktivitet, hvor børnene skulle stable en stak plastikkasser, mens de selv sad på toppen. Men da det regnede ret meget, blev det aflyst af sikkerhedsmæssige årsager. Vi gik i stedet ned til Kandersteg og brugte formiddagen på en indendørs klatrevæg med 2 instruktører fra centeret. Flere af spejderne var helt oppe og røre loftet i ca. 10 m højde – wauw!

Tirsdag stod der hike på programmet. Kl. 12.30 tog vi en bus og kørte ca. 20 min. Herefter gik vi ind i bunden af kløften, ind i en anden kløft og op og røre ved isen fra en lavine. Herefter krydsede vi en flod via en hængebro og fulgte kløften ud – bare på den anden side. Tilbage hvor de 2 kløfte mødtes, begyndte opstigningen til den hytte vi skulle overnatte i. Vi nåede hytten kl. 18 og havde tilbagelagt 10 km og 700 højdemeter. Benene var tunge og fødderne ømme. Nu skulle der laves mad. Det blev til en fantastisk pasta bolognese med chokoladebudding til dessert. Og så kravlede vi til køjs for at samle kræfter til nedstigningen næste morgen. Efter et solidt morgenmåltid, begyndte vi turen ned til Kandersteg og vi var tilbage i lejren ved 15-tiden. Resten af dagen stod på tiltrængt afslapning.

Torsdag tog vi gondolerne op og prøvede bobslædekørsel på en Alpeside. Derefter gik vi ca. en halv time ind til Oeschinensee, hvor vi spiste vores medbragte madpakker og nogle få trodsede det kolde vand og badede lidt. Vejret var supergodt og der var heldigvis en isbod, som vi selvfølgelig besøgte.

Fredag begyndte vi stille og roligt at få pakket sammen. Vores naboer på lejren – en gruppe fra Irland – inviterede os på aftensmad.
Det siger man jo ikke nej til – men hvad tager man med som værtinde gave? Det skulle jo været noget dansk?!? Gode råd var dyre – men så blev det foreslået, at vi lavede æblekage – DET er da dansk! Så æblekage blev det.
Vi havde en rigtig hyggelig aften med irerne, der blev snakket på kryds og tværs – og æblekagen faldt i god jord
Aftenen sluttede af med et stort internationalt lejrbål, hvor mange forskellige grupper havde et lille festligt indslag.

Næste morgen ringede vækkeuret kl. 4.15 – soveposerne (og madpakkerne der blev smurt aftenen før), blev pakket i taskerne – og så begyndte rejsen hjem mod Danmark. En fantastisk uge var slut og vi drog hjem med masser af dejlige billeder af den flotte natur og gode minder fra en sommerlejr vi sent glemmer.