Åbent hus hos My Shibari

Indsendt af Grethe Kamstrup

I Sdr. Felding har Bo Lyngvig og hans hjælper Eva et lille landsted. De lever et helt almindeligt liv med arbejde og fritid. Dog har de en fritidsinteresse, der både forarger og fascinerer mange mennesker. I 12 år har de dyrket japansk bondage. Iflg. Bo Lyngvig handler bondageformen om at afgive kontrollen og give hjernen fri. En af deltagerne fortalte, at hun er i reb to til tre gange om ugen, fordi det virker afstressende. Hun tilføjede, at når man bliver bundet meget stramt, slapper hjernen af.

Der er mange der forbinder bondage med sex. Men det er ikke dét, det handler om hos Bo lyngvig. Bondage-formen, som Bo Lyngvig praktiserer, stammer fra Japan, hvor det blev brugt til at fiksere fanger tilbage i perioden fra 1603 til 1868. Senere er bondage blevet en del af det miljø, hvor mild dominans bliver brugt.

Hver mandag og tirsdag aften underviser Bo lyngvig i at binde. Aktiviteten tiltrækker deltagere fra flere steder i landet. Bo underviser også i Kroatien og der er pinsefestival i tre dage her på hans landsted i Sdr. Felding. 

Jeg besøgte Bo Lyngvig lørdag, da der var åbent hus. Der var rigtig mange, der havde været der flere gange. Det var virkelig et hyggeligt arrangement. Kaffe, hjemmebagt kage, øl, vin, vand – og ikke mindst fik gæster lov til at se, hvordan de bandt hinanden. Bo er kun binder og så sælger han reb til formålet. Jeg måtte ikke tage film af ansigterne, men fik lidt af måden de bandt på. Det var fascinerende og jeg kan fortælle, at My Shibari ikke er en swingerklub. 

Det var meget fascinerende. Der var helt ro, trods så mange mennesker var samlet.