Fjernvarmeværket bygger kæmpe akkumuleringstank

Tonny foran hatten til den store akkumuleringstank,. Hatten løftes op efterhånden som byggeriet skrider fremad

Sdr. Felding Varmeværk er i gang med en stor investering på omkring 38 mio. kr., som skal sikre at værket opfylder fremtidige miljøkrav og samtidig sikre rimelige varmepriser i Sdr. Felding.
Siden 1985, da fjernvarmeværket igangsatte fjernvarmeproduktionen på Bjergevej, har det været flis der var varmekilden.
Fremover vil det hovedsagelig være to store luft til vand varmepumper, der vil være hovedkilden til fjernvarmen i byen, suppleret med flis og en stor elkedel, dette vil give en god fleksibilitet i forhold til at ….

vælge den billigste varmeproduktion.
Samtidig med installationen af varmepumpe, elkedel og bygning til disse, bliver der bygget en 25 m høj og 15 m bred akkumuleringskedel, der kan rumme 3.300 m3 varmt vand, den nuværende akkumuleringstank kan rumme 113 m3.
Den kæmpe akkumuleringstank kan rumme fjernvarme til hele byen i to vinterkolde dage.
I en meddelelse skriver driftsleder Tonny Dam Jensen, at varmeværket fremover kan hjælpe el-sektoren med at balancere elforbrug og elproduktion, især med elkedlen, men også varmepumpen kan dette. F.eks. istedet for at slukke vindmøller, når der er overskudsstrøm, kan vi med elkedlen lagre denne energi i varmeform og i visse tilfælde få penge for at levere denne ydelse. Det giver billig varme. Dette kan sagtens forekomme ved høje elpriser også.
De nuværende elpriser er meget høje, vi forventer de når et mere normalt gennemsnitligt niveau inden vi idriftsætter.
Det nye anlæg forventes igangsat i oktober 2022.
Fredag d. 25. februar kl. 12-16, er der rejsegilde/åbent hus for den nye driftsbygning.