Category Archives: Mest læste

Kulturfest på tur i Sdr. Felding d. 12. juni kl. 16.00 – 20.30

Kulturfest Hernings trailerscene drager d. 12. juni til Sdr. Felding, og her kan du bl.a. opleve tryllekunstner Mikkel Rugholm, danseglade folkedansere, samt der vil være “Stå-op bingo”
Arrangementer er ved Det Legende Hus.
Kl. 18.30 er der fællesspisning, dog skal man bestille maden her
Aftenen slutter med lækker country-musik ved JTex.

Arr. er Sdr. Felding Borgerforening og Kulturfest Herning

Køb medlemskort til Lokalarkivet i Dagli`Brugsen

Fredag d. 2. juni kl. 14.30 – 17.30, kan i møde Leif Nielsen og Carsten Tygesen i Dagli`Brugsen, hvor de vil sælge medlemskort til Lokalhistorisk Forening for Sdr. Felding, Sandet og Stakroge. Medlemskort koster 150 for ægtepar og 100 Kr. for enlige. Kan indbetales på MobilePay: 21 63 70 52. Husk at skrive Kontingent + navn og adresse.
Samtidig med køb af medlemskort vil man få udlevet “Årskrift 2023”.
Vi håber at mange vil forny deres medlemskab.
Vi har i dette år startet op med …

Fuldt hus til Knud Eghøj foredrag

I Lokalhistorisk forening for Sdr. Felding, Sandet og Stakroge, havde vi torsdag eftermiddag præmiere på et nyt tiltag, hvor vi inviterer ældre lokale medborgere til at komme op i vores Arkiv  på Engholm, og fortælle deres livshistorie. Knud Eghøj var så den første.
I bestyrelsen var vi meget spændte på hvor mange der ville komme, vi ville være glade hvis vi blev blev 15 – 20, men vi blev 35, så der var fyldt godt op, og vi måtte i hast finde flere side pladser.
Og Knud fortalte sin spændende historie, fra hans barndom …

Aktiv Feldborg

Tirsdag aften efter Lokalrådets årsmøde, her havde vi fået Susanne Nielsen til at komme og fortælle om foreningslivet i Feldborg. Feldborg ligger i den nordlige del af Herning kommune og har omkring 800 indbyggere inkl. opland.
Susanne fortalte om hvordan de i Feldborg har arbejdet med at slå flere foreninger slået sammen i fællesforeningen Aktiv Feldborg
Susanne flyttede i 2014 til Feldborg og kom ret hurtigt …

Velbesøgt Årsmøde i Lokalrådet

Tirsdag aften afholdte Sdr. Felding Lokalråd sit årlige Årsmøde, 27 var mødt op.
Formand for Lokalrådet Mogens Nielsen, fremlagde rådets beretning for året 2022, hvor han kom ind på de møder der er blevet afholdt med folk fra forvaltningen i Herning Kommune, med en advokat om et Mindelegat fra Erik Christiansen, og vi arbejdet med planer for udvikling af engarealet ned mod Skjern å ved Elkjærvej.
Der blev i 2022 også lavet vedtægtsændringer for lokalrådet, så …..

Generalforsamling i Udviklingsskabet

Bestyrelsen for Udviklingsselskabet: Paul Pedersen, Jens Udbye, Niels J. Nielsen, Allan Ramsing og Leif Nielsen

Selskabet til udvikling af Sdr. Felding og omegn Aps. afholdte mandag aften sin årlige generalforsamling i Dagmar Bio.
Formanden Leif Nielsen aflagde beretning for selskabets virke i 2022. Og det havde hovedsagelig drejet som et evt. køb af Det gl. mejeri i Sdr. Felding.
Der havde i været stor tilslutning til det indledende borgermøde, hvor der blev udvist stor interesse for projektet. Derfor gik selskabet i gang med salg af anparter til projektet, men her viste det sig at der kun blev solgt anparter for halvdelen af det beløb som var nødvendig. Derfor måtte …

Årsmøde i Lokalrådet og oplæg ved Susanne Nielsen

På tirsdag holder vi Årsmøde i Sdr. Felding Lokalråd. Her vil der blive gjort rede for hvad lokalrådet har arbejdet med i det forløbne år, og hvad vi forventer der skal arbejdes med i indeværende år. I det forløbne år er byforskønnelsesplanen, som har stået på siden 2017, næsten færdiggjort, hvad man også kan se i bybilledet. I det kommende år vil vi lægge op til at der bliver lavet en ny 10 års plan, som vi håber I som borgere vil være med til at udvikle.
Og så kommer vi nok også ind på Kærhedevej broen over Skjern Å, som ….

25. maj vil Knud Eghøj fortælle om sit liv i Sdr. Felding

I Lokalarkivet for Sdr. Felding, Sandet og Stakroge, vil vi prøve noget nyt, og vi vil derfor fremover invitere ældre medborgere i vores område til at fortælle deres livshistorie.
Vi vil lægge ud med Knud Eghøj Hansen, som d. 25. maj kl. 16. vil komme op i Lokalarkivets lokaler på Engholm, og her vil fortælle sin livshistorie – ikke mindst hans liv i Sdr. Felding.
Knud blev født i 1937 i Ansager, hvor han også er vokset op.
Han kom til Sdr. Felding i 1960, hvor han blev ansat på Rationel Vinduer, og var ansat indtil 1998, i de sidste mange år i ….

Dorthe Gerlach – live & intim

Til oktober kan du igen opleve jordbundne og humoristiske Dorthe Gerlach i Dagmar Bio. Det bliver en fantastisk lørdag i Sdr. Felding!
I Dorthe Gerlachs stemme gemmer der sig tusinde og atter tusinde af historier. Med en enestående klang og et ukueligt nærvær, formår hun altid at tage dig med på en musikalsk rejse af dimensioner.
Det er både stemningsfyldt og nærværende, når Dorthe Gerlach som soloartist spiller op til dans fra sit helt eget ståsted. Her finder du det stille og sårbare – men også det store og buldrende. Alt sammen udfoldet gennem et veldrejet og dansk sprog. Billetter kan købes her.
Læs mere på Facebook

 

Bevar Kærhedevejens bro

SÅ er den fysiske underskriftindsamling klar i Dagli`Brugsen Sdr. Felding. Den ligger ved kassen 📝
Du kan fortsat skrive under online her
Der er pt. 348 der har skrevet under online.
Skriv kun under ét sted – de to underskriftindsamlinger bliver afleveret samlet.