Generalforsamling i Lokalhistorisk forening på Engholm

Onsdag aften var der generalforsamling i Lokalhistorisk forening for Sdr. Felding, Stakroge og Sandet.
I Leif Jørgensens formandsberetning, som dækkede 2 år pga. corona, kom han ind på hvad der var sket i foreningen de sidste 2 år, med medlemssalg i bl.a. Brugsen i to omgange og rundtur til medlemmer der ikke havde fornyet deres medlemskort.
Sammen med køb af medlemskort fik man i 2020 udleveret en bog om ”Ejendomme og gårde på Sdr. Felding Nørreland” og i 2021 udleveret bogen ….

”Ejendomme og gårde på Sdr. Felding Sønderland”
I 2022 får man i forbindelse med sin medlemsbetaling udleveret bogen ”Huse i Sdr. Felding”
Umiddelbart er der ikke planer om at lave nye bøger i de kommende år, fordi det er et stort arbejde at lave dem, og fordi trykkeomkostningerne er høje.
Lokalarkivet som ligger på øverste etage på Engholm – har åbent hver torsdag kl. 15.30 – 17.30, og her har Leif med hjælp fra bestyrelsen stået for arkivering af arkivalierne.
Regnskabet blev gennemgået af Erling Andresen og viste for de to år 2020 og 2021 et underskud på 1.735 Kr., som bl.a. skyldes at gebyr og renter til Handelsbanken er på ca. 5.000 Kr. Egenkapitalen er pr. 31.12.21 på 20.331,09 Kr.
På valg til bestyrelse var Jens Kristensen og Leif Jørgensen. Ingen af dem ønskede genvalg og i stedet valgtes Leif Nielsen og Carsten Tygesen.
Under punktet Evt., fortalte Leif Nielsen kort om planer for evt. køb af det Gl. mejeri på Bredgade, hvor også Lokalarkivet er tænkt ind som en kommende lejer af lokaler. Der vil d. 3. maj blive afholdt et borgermøde om projektet, hvor det skal afklares om byen vil støtte op om køb af mejeriet.
Som afslutning på generalforsamlingen holdt Erling Andreasen en takketale til Leif Jørgensen for hans store indsats igennem alle årene, siden stiftelsen i 1995. Leif har været formand i alle årene, og i de sidst mange år også arkivleder. I de sidste år har Leif desuden stået for indsamling af materiale og udgivelse af de tre bøger om gårde og huse i og omkring Sdr. Felding – en kæmpe arbejdsindsats, som bestyrelsen siger tusind tak for. Som tak for indsatsen fik Leif overrakt vin og blomster.

Efter generalforsamlingen, samledes den nye bestyrelse til et kort konstituerings møde. Mogens Nielsen blev valgt til ny formand, Erling Andresen forsætter som kasserer, Carsten Tygesen blev valgt til arkivleder, mens Leif Nielsen og Aksel Hostrup bliver menige medlemmer af bestyrelsen.
Læs her Leif Jørgensens formandsberetning
Læs her Erling Andreasens takketale til Leif Jørgensen