Søndagscafeen havde søndag besøg af Asbjørn Lyby

Asbjørn Lyby

Indlæg og billeder modtaget fra Grethe Kamstrup
I går havde Søndagscaféen på Engholm, besøg af forstander på Sdr. Feldings Efterskole Asbjørn Lyby.
Søndagscaféens bestyrelse havde som altid pyntet flot op, bagt dejlige boller og lækre kager.
Asbjørn Lyby fortalte om hvordan Sdr. Feldings Efterskole havde klaret sig et 2021, med et elevtal på 118 og et økonomisk overskud ved årets udgang.
Det skyldes fortalte Asbjørn, at de var gode til at holde på deres elever.
Selv når vi mister elever, hvilket de gjorde i 2021, har vi formået ….

at samle nye elever til. Integrere dem og skabe et godt efterskoleliv for dem fortalte Asbjørn videre.
2021 begyndte med at de måtte lukke skolen pga. coronaen, og derfor strakte juleferien sig helt hen til 1.marts med hjemmearbejde, det var en svær tid både for eleverne og lærerne.
Det var en svær tid for dem alle at se det hele skulle foregå på skærmen og ikke have nær kontakt med hinanden.
Køkkenpersonalet sørgede for fredagsmad til afhentning for personalet, og der var fredagscafé, vinsmagning på skærmen, og meget mere for at holde modet oppe.
De nåede ikke på skitur, men var på Danmarks turné, bl.a. til Københavnertur, Christiansborg, Christiania og Planetariet før de var i teatret om aftenen. Det var en rigtig dejlig oplevelse.
Der var mødt 48 personer inkl. personalet op til det spændende foredrag om Sdr. Feldings Efterskole.
Asbjørn havde taget et par unge elever med fra efterskolen, som gerne ville fortælle hvor meget ordblindeskolen havde betydet og betyder for dem.
Clara Wolf Holst fra Hvidovre ville gerne på Sdr. Feldings Efterskole og skal tilbage efter endt skoleår. Hun fortalte om hvor meget hun havde lært på skolen, det havde været en stor hjælp for hende.
Sander Husted Christensen er fra Varde, var også meget glad for at det var Sdr. Feldings Efterskole han var kommet på. Han fortalte at det var meget svært og troede ikke helt på det, men da eksamen var overstået kunne han med glædeståre ringe hjem og fortælle at han havde fået 10.
Det var en helt fantastisk beretning, som Søndagscaféen honorerede med et par flasker vin til Asbjørn Lyby og to store kurver som de to unge kunne tage med på efterskolen og dele med de andre elever.
Det var en meget flot gestus af Søndagscaféen og alle havde en rigtig dejlig og hyggelig eftermiddag.