Spejdernes Lejr 2022

Borris spejdertrup med Lene Damkjær til venstre

Modtaget fra Lene Damkjær, spejderleder.
Lørdag den 23. juli rejste 12 spejdere (hvoraf 11 går i Sdr. Felding skole) og 2 ledere fra Borris Gruppe, med bus fra Tarm for at deltage på Spejdernes Lejr i Hedeland Naturpark midt på Sjælland.
I alt 32.000 spejdere fra 52 forskellige lande var samlet til Nordens største spejderlejr og det var helt sikkert noget der gjorde indtryk på ….

vores spejdere, hvor mange var afsted på lejr for første gang – sikke en debut 😊
Vi brugte de første par dage på at bygge vores lejrplads op. Teltene blev hurtigt rejst, der blev gravet bålplads og lavet fedtfælde og vi fik lavet et spisebord at sidde ved.
Så var vi klar til at gå ud og være med i nogle af de mange aktiviteter. På spejdermuseet løste vi blandt andet opgaver om spejderbevægelsens historie, orientering, morse og vi lavede brændekugler af avispapir der var gennemvædet i saltvand – nøjagtig som spejderne gjorde under 2. verdenskrig, da der var mangel på brænde.
Vi har lavet tang chips og cookies med larver – og til spejdernes store overraskelse smagte det faktisk godt.
Tropsspejderne var på en fælles dag med alle andre tropsspejdere, hvor der var opgaver som stratego, koder, kaos volley, VR briller forhindringsbane og fælles dans. En rigtig god dag, hvor vi var sammen med andre grupper på kryds og tværs.Der har været fællessang med 3 mands band, lejrbål for Ringkøbing-Skjern Kommune og der er gjort mange forsøg på at bytte tørklæder og mærker – især med de udenlandske spejdere. Og så er der selvfølgelig opstået nye venskaber på tværs af grupperne.
Lørdag den 30. juli var der så afslutnings lejrbål med ikke mindre end 2 koncerter. Luftens Helte og derefter Jung spillede, så det kunne høres over hele lejren. En virkelig flot afslutning på en uge fyldt med oplevelser og minder, der vil blive snakket om længe.
Vi vil gerne takke de der har støtte ved at købe køkkenrulle, toiletpapir eller bambus strømper af en af vores spejdere. Indtægten herfra har medvirket til, at vi har kunnet holde deltagerbetalingen nede under halvdelen af hvad turen ellers kostede.
Vi er helt sikkert klar igen, når den næste lejr løber af stablen i 2026.
Med spejder hilsen Lene Damkjær