DMI bekræfter store regnmængder ved skybruddet 26. august

Bjergevej og Høgsvigvej

DMI kan i et svar til Lars From, redaktør på Jyllands Posten, bekræfte de meget store nedbørsmængder der faldt i området ved Sdr. Felding og Kibæk.
DMI svarer at de ikke har nogle målestationer i området, men at de med radarmåling nogenlunde kan måle hvor meget nedbør der er kommet. Ove Kjærgaard på Vesterbysvej i Sdr. Felding målte med sit regnmålebærer 192 mm på 2.5 timer og her ligger DMI´s radarmåling i intervallet 130-170 mm, mens Ninna og Niels Bjarne på Vardevej 154, målte 214 mm, viste radarmålingen  fra DMI, at regnmængden lå i intervallet ….

161 – 184 mm. Pressechef ved DMI, Anja Fonseca´s konklusion er: “Der kan være forskellige måletekniske og meteorologiske forklaringer på disse forskelle. Uagtet forskellene er målingerne en tydelig indikation på, at der er faldet usædvanlig store regnmængder”.
Læs hele Anja Fonseca´s beskrivelse her.