Til orientering – vandskade Sdr. Felding Hallen

Modtaget fra Nikolai Christensen Formand fra Hallen
Den 26. august 2022 blev Sdr. Felding ramt af et voldsomt skybrud, som desværre har forvoldt stor skade for mange, herunder desværre også Sdr. Felding Hallen.
Hele halområdet med fladt tag er blevet vandskadet og en større renovering/ombygning af området vil blive igangsat snarest. Værst er det gået ud over vores omklædningsrum, som desværre ikke vil være tilgængelige før ombygningen er afsluttet – ….

forhåbentlig i Q2 2023.
Det betyder således, at det ikke vil være muligt at bade efter afsluttet aktivitet i ombygningsperioden, ligesom omklædning vil foregå i hallen eller andre foreviste områder – efter nærmere aftale med Centerleder Bruno Knudsen.
Vi er i positiv dialog med forsikringsselskabet, og forventer en erstatning til genetablering af de beskadigede områder ligesom vi forventer en kompensation for de omkostninger vi ville have haft til etablering af midlertidige omklædningsrum med bad uden for hallen, penge som vi i stedet vil bruge på at forbedre de nye faciliteter, som fx separate baderum, færre men større og mere handicap venlige toiletter, depotrum, mødelokale, kontor m.v..
Vi kan dog glæde os over, at hallen, multisalen, glassalen, motionscentret, squashbaner, cafe, kultursalen m.v. ikke er omfattet af vandskaden, og kan derfor anvendes på sædvanlig vis.
Vi har udarbejdet planer og nye tegninger for de beskadigede områder og håber på trods af et voldsomt tidspres, at vi sammen med forsikringsselskabet, kommunen, fonde og andre lokale interessenter kan finde tilstrækkelige med midler, til at finde den rigtige fremtidssikrede løsning for Sdr. Felding Hallen – og ikke bare en reetablering af de eksisterende omklædnings- og baderum. Det vil være tæt på tåbeligt, at ”smide” gode penge efter dårlige i omklædnings- og baderum der er mere end 50 år gamle, slidte og ikke nutidssvarende.
Endvidere vil en total renovering af omklædningsfaciliteterne betyde reducerede driftsudgifter i form af betydelige besparelser på de fremtidige energiomkostninger samt ikke mindst reducere tidsforbruget på rengøringen. Isolering af gulve og lofter, forbedret indeklima/ventilation og LED-belysning vil således være en del af løsningen. Vi tænker Grønt, vi tænker miljø – både for ansatte og besøgende.
Vi fornemmer en forståelse fra kommunen og har endvidere lokal politiske opbakning, hvorfor vi er optimistiske omkring det videre forløb.
For at få økonomien til at hænge sammen, er vi som skrevet afhængige af bidrag også fra fonde og andre lokale interessenter, hvorfor vi i den nærmeste fremtid vil igangsætte en ”indsamling”, med håb om positive tilsagn og bidrag. Skulle man som privat person være interesseret i at give et bidrag til et spændende og alment projekt, skal I være meget velkomne til at kontakte nedenstående.
Vores målsætning er selv at komme med 30-50% af den samlede investeringen på mellem 2,5 – 3,5 mio kr.  – via erstatning fra forsikringsselskabet og selvfølgelig indsamlinger/donationer.
Vi er i fuld gang med at kontakte relevante fonde m.v. – indtil videre har tilbagemeldingerne været positive.
I vil løbende kunne følge os på Hallens Facebook side og Sdr. Felding.dk for mere.
Med venlig hilsen
Nicolai Christensen
Formand Sdr. Felding Hallen

Nc@dot.dk/ tel 23687950