Varmeværk tager et stort, grønt skridt ind i fremtiden

Dorte West

Således lød ordene fra Dorte West ved indvielsen af Sdr. Felding Varmeværks nye udvidelse, med varmepumpe, elkedel og akkumuleringstank. Videre fortalte hun: “I Herning Kommune har vi en klar dagsorden om at fremme og støtte bæredygtige løsninger overalt i kommunen”
Formanden for Sdr. Felding Varmeværk, Niels Jørgen L. Nielsen, startede med at fortælle at varmeværket i år har 60 års jubilæum for det første oliefyrede varmeværk i byen og at det er 37 år siden ….

indvielsen af det flisfyrede varmeværk her på Bjergevej blev opført.
Det giver en prisstigning til forbrugerne at bygge det nye anlæg, men bare i den sidste måned, har der været en besparelse på 100.000 Kr. i forhold til at fyrer med flis. Besparelsen skyldes at det har været muligt at varme den nye store akkumuleringstank op med meget billigt el, på de tidspunkter af døgnet hvor el næsten ingenting koster eller ligefrem er negativ, dvs. at varmeværket får penge for den el de køber. Formanden kunne ikke love lavere varmepriser, men de vil følge  udviklingen nøje, så vi som forbrugere ikke skal betale mere end nødvendigt.
Der er blevet trukket et nyt elkabel fra transformatorstationen nord for byen, for at der kan leveres nok strøm i de perioder hvor strømmen er billig.
Tidligere formand for Sdr. Felding Varmeværk, Villy Birkebæk, fortalte lidt om etableringen af varmeværket på Bjergevej. De overvejede i første omgang at fyre med enten halm eller naturgas. Naturgas blev heldigvis ikke til noget, og man endte med at opfører et flisfyret varmeværk, hvilket har vist at være en stor gevinst for byen
Der har nok været et sted mellem 150 og 200 besøgende i løbet af dagen.
Niels Jørgen L. Nielsens velkomsttale