Lokalrådet besøgte Vildbjerg tirsdag aften

Vi var 7 fra Sdr. Lokalråd, der besøgte Vildbjerg og på et møde, i Den Gule Bygning, fik vi en snak med repræsentanter for Erhvervs-, Handels- og Borgerforeningen.
Vores interesse for Vildbjerg og deres organisering, skyldes at de i 2020 har ansat en deltids Bykoordinator – Birthe Luckmann.
Birthe er virkelig en ildsjæl der brænder for at gøre en forskel og hun har sat sit præg på byens forenings- og erhvervsliv, hvor hun hjælper med at udvikle nye ideer, og få dem frem, både imellem ….

foreninger og erhverv, men også at være bindeled til Herning Kommune.
Udover sin deltidsansættelse hos Erhvervs- Handels- og Borgerforeningen er hun også med i Vildbjerg Green City og har en 15 timers ansættelse i Bæredygtig Herning.
Birthe er også aktiv indenfor den lokale sprogundervisning i Vildbjerg, hvor udlændinge, især østeuropæer, kan komme på skolebænken hver mandag og lære noget om dansk kultur og hverdags dansk, og på den måde få dem inddraget, og gjort dem aktive i de ting der foregår i Vildbjerg.
I løbet af de knap tre år Birthe har været ansat er hun blevet Vildbjergs kontaktperson til Herning Kommune, som de ringer til og sikkert også kender bedst, hvilket aflaster foreningerne og erhverv.
De tre foreninger der står bag ansættelse, har søgt Herning Kommune om støtte til ansættelse, men har fået afslag, og det er ærgerligt da hun som Bykoordinator hjælper Vildbjerg med at få tingene gjort og til at vokse.
Vildbjerg er en by i vækst med tilflytning, hvor der bygges en nye del boliger hvert år.
Det er vigtigt at alle byerne i Herning Kommune kan vækste og få en større tiltro til at de kan skabe muligheder for vækst.
For Sdr. Felding Lokalråd, var det interessant at se hvordan man ved sammenhold og med en Bykoordinator er i stand til at få mere liv i byen.
På det kommende lokalrådsmøde i januar vil vi drøfte, hvad vi kan bruge erfaringerne fra Vildbjerg til.