Borgermøde om uddeling af midler fra salget af Gadelys

Tekst og billeder af Grethe Kamstrup
I går den 30. november blev der holdt Borgermøde i Sdr. Felding Hallen – Det Legende Hus.
Formanden Leif Kjær bød velkommen til de fremmødte.
Baggrund for mødet er resultatet af en tidligere afholdt ekstraordinær generalforsamling, hvor det blev besluttet, at der skulle afholdes et Borgermøde, hvor ideer og input kunne diskuteres i forbindelse med uddeling af midler fra ….

”Sdr. Felding Gadelys”.
Det er tidligere besluttet at midlerne skal uddeles til almennyttige formål i det gamle forsyningsområde for Sdr. Felding Elforsyning, indenfor en 5 års periode.
Der vil være ca. 650.000 kr. til uddeling over denne periode.
Leif Kjær pointerede kraftig. at dette møde ikke må forveksles med uddelinger fra Sdr. Felding Elforsynings Fond.
Leif Nielsen var ordstyrer og opfordrede de fremmødte til at komme med forslag.
På nuværende tidspunkt er der 4 ansøgninger som ligger fra tidligere.
Det drejer sig om Aaskov Rideklub om midler til udskiftning af lys. Fra Sdr. Felding Borgerforening ligger der 3 ansøgninger om: Renovering af vores vartegn laksen, udskiftning af julebelysning og midler til indkøb af en Sdr. Felding trold.
Fra de fremmødte kom følgende ønsker/input frem:
Bussens Venner på Engholm Centret søger midler til hjælp for indkøb af ny bus. nuværende bus er 18 år gammel og står for at skulle til syn, de har fået oplyst, at det er sidste gang den kunne synes.
Der kom endvidere forslag om, at forbedre forholdene ved brug af teleslynge i Sdr. Felding Hallen.
Hallens bestyrelse vil tage sig af dette emne da dette er en sag for dem. Halbestyrer Bruno Knudsen kunne oplyse at der allerede arbejdes på sagen.
Forslaget tages derfor ikke med til aftenens emne.
Fra Lokalhistorisk Arkiv, kom arkivleder Carsten Tygesen med ønske om et beløb på kr. 25.0000. Pengene vil blive brugt til indkøb af scanner og kamera mm., da man i dag ikke råder over noget udstyr som kan bearbejde gamle arkivalier såsom foto og gamle dokumenter. Endvidere er det meningen det skal bruges når man tager rundt og interviewer borgere. Det er vigtigt at vi stadig kan fortælle om gamle Sdr. Felding. Lokalhistorisk Arkiv har i dag ca. 200 medlemmer.
Fra Sdr. Felding Hallen er der indkommet en ansøgning om kr. 250.000. Pengene skal være med til at genetablere de bade og omklædningsrum som hallen fik efter det store skybrud 26. august 2022, Nicolai Christensen, formand for Sdr. Felding Hallen oplyste at der er udarbejdet planer og tegninger for genetablering/modernisering af faciliteterne. Investeringen forventes at løbe op i ca.2,5-3mio.kr. Der er naturligvis erstatning fra forsikringsselskabet inde over, ligesom der er iværksat indsamlinger/donationer samt ansøgninger om midler til projektet.
Der var bred enighed om, at det er en god ide at støtte Sdr. Felding Hallen- Det Legende Hus. Det falder meget godt i tråd med at der er mange der får fornøjelse/udbytte af at vi har nogle gode faciliteter.
Fra Ældresagen fremkom ønske om tildeling af midler til forskellige aktiviteter, bl.a. blev Søndagscafeen på Engholm fremhævet som et eksempel på hvor man vil bruge evt. midler.
Leif Kjær opfordrede alle til at fremsende begrundede og detaljerede ansøgninger om hvordan ansøgte midler forventes anvendt. På den måde sikrer vi os at pengene uddeles i tråd med den tidligere omtalte ekstraordinære generalforsamling.
Bestyrelsen vil ligeledes opfordre Lokalrådet til at lave en ansøgning vedr. deres projekt ved Skjern Å.
Aftenen sluttede med, at Sdr. Felding Hallens bestyrelse gav en kort rundvisning og status på den igangværende renovering/ombygning af bade- og omklædningsrum til dem som havde lyst til at se det.
Inga havde dækket et flot julebord, hvor der blev serveret bøf med spejlæg og løg, fterfølgende kaffe m lækker kage. Tak for det.