Nytårskur og besøg af en Verdensmester

Kirstine Godskesen

Tekst og foto af Grethe Kamstrup
I Søndagscafeen den 15. januar 2023 var der på Engholm i Sdr. Felding, “Nytårskur”, samt besøg af en Verdensmester.
Formand Gunvor Mikkelsen bød velkommen til 57 personer som havde meldt sig til “Nytårskuren” Der blev serveret kransekage/champagne, samt lækkert smørrebrød, som nogen i bestyrelsen havde smurt.
Gunvor sagde i sin velkomsttale, at der var nogle …..

ændringer, som ville blive berørt i forhold til de foregående år.
Udflugten som vi normalt har i sommeren hvert år, bliver der ikke råd til mere, da transporten er meget dyr.

Vi får ikke mere 16.000 Kr. fra kommunen som vi hidtil har fået. Men der er ca. 7.000 på bankkontoen, som nok skal holde et stykke tid. På nuværende giver deltagerne 30 Kr., hver gang for det fine arrangement. Det kan godt være at vi bliver nød til at sætte prisen op. Det var alle, der var tilstede, helt enige om, at det ikke var et problem.

Der er 12 frivillige som står for det arrangementerne. Mange bager til hver gang, andre står for borddækning og den flotte pynt, som altid er pryder bordene, andre står for oprydning, samt opvask.

Det er altid meget spændende at se hvad de har fundet på.

Den nuværende bestyrelse 2023 er:

Gunvor, Poul Erik, Margit, Leif, Inge Lise. Gunnar, Åse, Tove, Birgitte, Anni, Knud, og Iver. Stor tak for alt det der bliver gjort for at skabe et par hyggelige timer.

Som skrevet i programmet, var der besøg af en Verdensmester i Bueskydning

Kirstine Godskesen Clausen, som bor her i Sdr. Felding.

Kirstine er ved at uddanne sig til socialpædagog, alt imens hun dyrker elitesport på højt plan.

Som 14 årig blev det opdaget at hun havde Tourette Syndrom, men klarede sig godt selv om det kan være svært.

Hendes drøm var at blive politibetjent, men hun var så uheldig at brække begge arme, så det måtte hun opgive.

Hun var også meget glad for heste og havde et par stykker og hun forsatte med bueskydning. En dag så hun, at der var stævne i Jægersborg Hegn, hun meldte sig til stævnet trods de brækkede arme og talte med sin far, som også dyrkede bueskydning, han sagde til hende, du giver den bare hele armen. Det kunne lade sig gøre ved at hun have gibs på og det gik godt.

I de følgende år var hun til stævne i Italien, Slovenien, Frankrig, Sverige og Canada.

Hun fik DM medaljer i årene 16-17-18-19 og 21. Fem guld- og en sølvmedalje. Selv om hun ind i mellem brækkede arm og ben igen.

En virkelig sej pige der vidste hvad hun ville. I 2022 blev Kirstine Verdensmester – en kæmpe stor respekt for alt det hun har opnået.

Under Knæk Cancer donerede hun alle sine medaljer for at hjælpe.

Hun erfarede at det gav 10.000 til Cancer Fondet og tænkte da lidt over at det var fint. Og måske følte sig lidt tom uden sine medaljer. Men det var jo til et godt formål.

Det hørte Henrik Hedegård fra Meny i Holstebro, han købte medaljerne og gav de 10.000 til Cancer. Efterfølgende kørte han hjem til Kirstine og gav hende alle medaljerne tilbage og sagde: De hører til her hos dig. En meget smuk gestus af Henrik Hedegård, men også af Kirstine for at give sine medaljer, hvor hun mente de kunne hjælpe.

Kirstine har lige modtaget 12.000 fra Johan Hansens Mindepokal “Holstebroprisen”, som hun var blevet indstillet til.

Det var spændende at høre hendes beretning i Søndagscafeen og senere at være hjemme hos hende og se alle de flotte medaljer. Tak for dig Kirstine, og vi har en Verdensmester boende her i Sdr. Felding.