Dansekursus i Sdr. Felding 2023

Modtaget fra Mette Jensen – bestyrelsen for dansekurset.
Dansekurset er et helt unikt fællesskab!
Dansen går lystigt og børn og unge danser til levende musik på årets dansekursus i Sdr. Felding. Endelig – efter to års ventetid med corona nedlukninger er vi i gang igen, og det er blevet tid til nattevagternes beretning fra årets kursus. Et overnatningskursus med folkedans for børn og unge, som normalvis afholdes hvert år.
Gensynsglæden mærkes
Mellem klokken ni og ti i morges mødte 37 dansere talstærkt op, nogle alene og de mindste i selskab med …

deres forældre. Vi startede dagen ud med en fællesdans og da børn og unge fløj på dansegulvet gav det hele mening og et stort smil bredte sig på vores læber, da rummet summede af højt humør og gensynsglæde.

Kurset
Herefter gik kurset i gang og børn og unge mellem 4 og 25 år var inddelt i tre grupper, hvor de blev udfordret med nye trin og danse. Gåpåmodet var stort og selvom nogle børn og unge kun havde danset et enkelt år, så fangede de hurtigt rytmen og trinene. Det mindste og mellemste dansehold var også i gang på klokkespil og perkussion instrumenter, hvor de var med til at slå tonen og rytmen an sammen med vores spillemænd. Det var ret så sejt!

Frokosten blev ligesom de fleste af vores måltider leveret af Sdr. Omme hallen og hotwings, pastasalat, frikadeller og kartoffelsalat blev øset op på tallerknerne. Vi er heldige med, at der er højt til loftet her på lilleskolen i Sdr. Felding, for snakken gik lystigt hen over frokosten. Det er fantastisk at se hvordan deres venskaber uvikler sig år for år og hvordan nye dansere hurtigt finder nye bekendtskaber.

Samvær, hygge og andet end dans
Eftermiddagen gik med flere nye trin og danse, dog med en lille afveksling, hvor en linedance instruktør svingede forbi og indviede vores unge mennesker i en anden form for dans. De mindste på kurset hyggede sig i det kreative hjørne, hvor de lavede armbånd af perler. Andre prøvede kræfter med en lille fodboldkamp på skolens ude arealer.

TAK!
Herefter var det endelig blevet tid til årets kage bord, hvor vi også fik sagt et stort TAK til Jens Jensen. Han fandt på konceptet for kurset tilbage i 2006 og har indtil nu været forgangsmand, men har i år valgt at give stafetten videre til en ”lidt” yngre generation.

Fremvisning af dagens læring
Lige inden aftensmaden viste det yngste og mellemste dansehold, hvad de havde lært på kurset. En opvisning, som både bød på klokkespil og dans til ”jeg har fanget mig en myg” og en dans kaldet ”grisen.”
Senere i aftenens kaffepause viste det ældste dansehold, hvordan de havde eksperimenteret med forskellige polkavariationer.

Bal med FUG; Folkemusik Uden Grænse
Som noget nyt spillede en folkemusikgruppe kaldet FUG, op til bal. Børn, unge og voksne dansede på kryds og tværs af alder til de skønne toner fra gruppen. I loftet hang stemningsfulde lyskæder, flag og balloner. Lyset var dæmpet og man mærkede en unik fællesskabsfølelse.

”Den sidste dans”
I lyset fra lyskæderne går dansen stadig, mens nattevagterne sidder med tændstikker i øjnene. Det sidste polkatrin er ikke danset endnu for de unge mennesker. Smilet og humøret er stadig højt. Mon ikke dansen, sangen og ikke mindst hyggesnakken fortsætter til langt ud på natten J

Tak til alle sponsorer, deltagere, hjælpere, forældre, instruktører og spillemænd for en fantastisk weekend, som vi sent vil glemme. Vi glæder os allerede til næste år J

Skrevet af: De glade nattevagter